• چهار شنبه 12 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 22 شوال 1445
  • 2024 May 01
شنبه 7 بهمن 1402
کد مطلب : 216870
+
-

تدوین دستورالعمل حریق در مراکز درمانی؛ به‌زودی

با مسئول
تدوین دستورالعمل حریق در مراکز درمانی؛ به‌زودی

«تجربیات حوادثی که در تهران رخ می‌دهد، در حوادث بعدی بسیار کمک‌کننده است. تجربه حادثه پلاسکو، هم برای ما و هم برای سایر دستگاه‌ها بسیار مؤثر بود.» محمد اسماعیل توکلی، رئیس اورژانس استان تهران با بیان این مطلب به همشهری می‌گوید: «در آتش‌سوزی بیمارستان گاندی، دستگاه‌های مختلف، عملکرد خوبی داشتند. هم پلیس راهور که مسیرهای ورود و خروج منتهی به بیمارستان را تحت کنترل داشتند و هم نیروهای فراجا که تدابیر خوبی برای مدیریت شرایط منطقه داشتند. مشکل ابتدایی در لحظات اولیه بود که ازدحام مردم و افرادی که هیچ نقشی در این حوادث ندارند امدادرسانی را با مشکل مواجه می‌کند.» او در پاسخ به این سؤال که چرا از اورژانس هوایی در این حادثه استفاده نکردیم، بیان می‌کند: «اورژانس هوایی از ضرورت‌هاست و ما هم در تهران 2 فروند بالگرد داریم، اما بالگردها فعلا امکان پرواز در شب را ندارند و با توجه به اینکه زمان حادثه در عصر بود، نتوانستیم از این ظرفیت استفاده کنیم. قطعا در حوادثی مشابه بیمارستان گاندی با توجه به حجم بیماران بستری که نیازمند انتقال هستند، اورژانس هوایی یکی از ظرفیت‌های حیاتی و اساسی است که قابلیت بالایی دارد و می‌تواند به سرعت بیماران را به مراکز درمانی دیگر انتقال دهد.»
رئیس اورژانس استان تهران به دو نکته مهم درباره حادثه آتش‌سوزی بیمارستان گاندی هم اشاره می‌کند و می‌گوید: «یکی از درخواست‌های مهم سازمان اورژانس، بحث پیشگیری از حوادث است. باید تدابیری اتخاذ شود که با ارتقا و بهسازی و ایمنی، خطری کاربران و فضاهای مراکز درمانی را تهدید نکند. نکته دیگر اینکه در زمان بروز حوادث، افرادی که نقشی ندارند به‌شدت از حضور در محل پرهیز کنند تا اختلالی در روند ارائه خدمات دستگاه‌های امدادی ایجاد نشود.» توکلی درباره آماده‌باش برای سایر بیمارستان‌های تهران که به لحاظ ایمنی در وضعیت اخطار قرار دارند هم عنوان می‌کند: «دستورالعمل مقابله با حریق در مراکز درمانی در حال تدوین است و شامل حوزه‌های تخصصی وزارت بهداشت ازجمله معاونت درمان و معاونت توسعه و سازمان اورژانس کشور و تهران، همچنین سازمان آتش‌نشانی و دیگر دستگاه‌های متولی در این حوزه
خواهد بود. تمام تدابیر در این دستورالعمل لحاظ می‌شود که دستگاه‌ها در هنگام بروز حادثه چه خدماتی را ارائه کنند. در حال حاضر هر دستگاهی مسئولیت و وظیفه خودش را انجام می‌دهد، اما با این دستورالعمل هماهنگی بین دستگاه‌ها تقویت خواهد شد.»


 

این خبر را به اشتراک بگذارید