• شنبه 20 اردیبهشت 1404
  • السَّبْت 12 ذی القعده 1446
  • 2025 May 10
یکشنبه 3 دی 1402
کد مطلب : 213249
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/nZjgW
+
-

نکته‌ها

شکست 3 ادعای اسرائیل
 همیشه رژیم صهیونیستی بود که ادعا می‌کرد در بخش‌های اطلاعاتی دارای قدرت بسیار بالایی است؛ در بحث امنیتی توانمندی‌های غیرقابل رقابت و در بخش دفاعی نیز با سیستم گنبد آهنین در حمایت از مردمی که به آن سرزمین آورده دست بالا را دارد و می‌تواند ضریب اطمینان بالایی را ایجاد کند؛‌ عملیات طوفان‌الاقصی هر 3 ادعا را در هم شکست. به‌عبارت دیگر، طوفان‌الاقصی نشان داد صهیونیست‌ها از عملیاتی با این وسعت ـ که حداقل از یک سال قبل تمرین‌های آن شروع شده بود ـ یا اصلا اطلاعی نداشتند یا به‌لحاظ سیستم امنیتی نتوانستند از امنیت کسانی که در داخل شهرک‌ها و سرزمین اشغالی بودند دفاع کنند.

ناکامی تل‌آویو در اهدافش
نتانیاهو و تیمش ادعا می‌کردند با عملیات طوفان‌الاقصی بهانه خوبی به‌دست آورده‌اند که می‌توانند حماس را کاملا از بین ببرند، تمام تونل‌های زیرزمینی در غزه را منهدم کنند و سرزمین فلسطین را از حماس خالی کنند یا اینکه فلسطینی‌ها را مجبور به کوچ اجباری و آنها را در صحرای سینا یا مناطق دیگری مستقر کنند. دیدیم که ورود ارتش رژیم صهیونیستی به داخل غزه هیچ‌کدام از این اهداف را محقق نکرد. درست است که مردم بی‌گناه زیادی در این جنگ به شهادت رسیدند ولی واقعیت این است که عملیات، علیه مردم مظلوم غیرنظامی هیچ هنر ارزشمندی نیست و نیروهای حماس همچنان با قوت به عملیات خودشان ادامه می‌دهند.

حقوق بشر شعار توخالی
معلوم می‎شود که واژه‌هایی چون دمکراسی، حقوق بشر یا لزوم مقابله با تروریسم فقط ابزارهای سیاسی در دست قدرت‌ها هستند. شما ببینید که رژیم صهیونیستی آشکارا اعلام می‌کند که افراد حماس را ترور خواهد کرد، رسما اعلام می‌کند که بیمارستان‌ها، مدارس، نیروهای امداد و خبرنگاران را هدف قرار می‌دهد و آنان را به شهادت می‌رساند، اما هیچ‌کس بحث حقوق بشر و مسائل انسانی را مطرح نمی‌کند؛ گویی آنها حق دارند که این کارها را انجام دهند. ولی در مقابل اگر فلسطینیان دست به اقدام متقابل بزنند، آن گاه به آنان گفته می‌شود تروریست.

لزوم تجدید نظر در نظام بین‌الملل
واقعا باید در ساختار نظام بین‌الملل تجدید نظر صورت بگیرد. این نظام فعلی ناعادلانه طراحی شده و قدرت‌ها طوری نهاد شورای امنیت یا مجمع عمومی سازمان ملل را طراحی کرده‌اند که هر جا لازم باشد برای دفاع از منافع خودشان از حق ظالمانه‌ «وتو» استفاده می‌کنند. اگر یک جهان بهتری می‌خواهیم، اگر جهان عادلانه‌تری می‌خواهیم باید به سمتی برویم که همه‌ نهادهای بین‌المللی مورد تجدید نظر قرار بگیرند و با ساختار جدیدی جایگزین شوند که در آن کشورهای مستقل بتوانند از منافع و امنیت خود دفاع کنند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید