آبگوشت از غذاهای سنتی و خوشمزه ما ایرانیان است که شهرت زیادی دارد و افراد بسیاری طعم و مزه آن را میپسندند.
از مواد اصلی پخت آبگوشت، گوشت است. گوشتی که برای آبگوشت استفاده میشود گوشت گوسفند بااستخوان است که یا باید دارای چربی باشد یا اگر گوشت بدون چربی است، باید مقداری دنبه (چربی گوسفندی) به آن اضافه شود تا آبگوشت خوشمزهتر شود. بر این اساس، بهترین گوشت برای آبگوشت، گوشت گردن یا دنده یا سردست گوسفندی است که استخوان و چربی دارد.
به گزارش همشهری، در حال حاضر، اگر به قصابیهای شهر تهران بروید و درخواست گوشت آبگوشتی کنید، هزینه هر یک کیلو گوشت آبگوشتی (گوشت گردن گوسفندی) بهطور میانگین بین 440 تا 490 هزار تومان است. هر کیلو گوشت راسته گوسفندی با استخوان هم بین 440 تا 480 هزار تومان و هر کیلو گوشت سردست گوسفندی حدود 430 هزار تومان است.
توجه داشته باشید که با افزایش واردات گوشت قرمز، قیمت گوشت گوسفندی در میادین میوه و ترهبار ارزانتر از قصابیهاست. طبق نرخنامه سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری، هر کیلو گردن گوسفندی وارداتی تنظیم بازار با مبدأ روسیه 253 هزار و 600 تومان است. هر کیلو راسته با استخوان گوسفندی وارداتی هم 277 هزار و 800 تومان و هر کیلو سردست با ماهیچه گوسفندی وارداتی 282 هزار و 300 تومان است.
علاوه بر گوشت، برای تهیه یک وعده آبگوشت لذیذ، دنبه لازم است. پیشترها که گوشت ارزانتر بود، بیشتر قصابیها دنبه را رایگان به مشتری عرضه میکردند اما در حال حاضر قیمت دنبه هم بالاست و هر کیلو دنبه گوسفندی در قصابیهای شهر تهران بین 250 تا 390 هزار تومان هم به فروش میرود.
قیمت دیزی در دیزیسراها و سفرهخانهها
آبگوشت پختن علاوه بر هزینهای که دارد، حال و حوصله هم میخواهد. رمز پختن یک وعده آبگوشت خوشمزه و لذیذ این است که شعله را کم کنید و اجازه دهید غذا با حرارت ملایم بپزد و خوب جا بیفتد. اگر فرصت این کارها را ندارید، میتوانید خودتان را به صرف یک پرس دیزی در دیزیسراها یا رستورانها دعوت کنید. اگر بخواهید بیرون از خانه، دیزی سفارش بدهید و بخورید، با توجه به اینکه شما کدام دیزیسرا یا سفرهخانه و یا رستوران شهر را انتخاب میکنید، قیمتها متفاوت است.
طبق بررسیهایی که انجام دادیم، قیمت دیزی ربطی به جنوب شهر یا شمال شهر بودن دیزیسرا یا سفرهخانه ندارد. برای مثال، هزینه یک پرس دیزی در دیزیسرایی واقع در محله دربند تهران 175هزار تومان، در رستورانی حوالی خیابان بزرگمهر 230 هزار تومان، در خیابان شریعتی 250هزار تومان، در دیزیسرایی دیگر حوالی جماران 270 هزار تومان، در دیزیسرایی حوالی گمرک 300 هزار تومان و در دیزیسرایی حوالی خیابان جردن 400 هزار تومان است.
شاید، یکی از دلایل تفاوت نرخ دیزیها در دیزیسراها و رستورانها بهخاطر سرویس و مخلفاتی باشد که کنار دیزی سرو میشود اما بهطور معمول، هر پرس دیزی با مخلفات شامل سبزی خوردن، ترشی، دوغ یا ماست و نان سنگک سرو میشود که در برخی دیزیسراها و رستورانها سالاد شیرازی و زیتون هم به آن اضافه میشود.
چهار شنبه 24 آبان 1402
کد مطلب :
209204
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/mwnwp
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved