![ابعاد شکستهای نظامی اسرائیل](/img/newspaper_pages/1402/08-%20Aban/15/rooyi/03-04.jpg)
ابعاد شکستهای نظامی اسرائیل
رژیم صهیونیستی از زوایای مختلف دچار هزیمتهای سنگین شده است
![ابعاد شکستهای نظامی اسرائیل](/img/newspaper_pages/1402/08-%20Aban/15/rooyi/03-04.jpg)
1 ناامن شدن شهرکهای اشغالی در پی بمبارانهای مکرر جبهه مقاومت
این بمبارانها که توسط همه طرفهای مؤثر در مقاومت همچون یمن، لبنان، عراق و سوریه رقم خورد، شهرکنشینان مردد را به سمت مهاجرت سوق داد. اصلیترین راهبرد تبلیغاتی رژیمصهیونیستی برای جلبنظر جوامع یهودی این بوده که «اسرائیل امنترین مکان برای یهودیان است.» جملهای که دیگر الان نزد مردم سرزمینهای اشغالی شبیه به لطیفه خواهد بود.حدود یکمیلیون مهاجرت به کشورهای دیگر و نقلمکان نزدیک به 500هزار نفر داخل خود فلسطین اشغالی، حاصل ناامنیای است که در سرتاسر فلسطین اشغالی اتفاق افتاده است.
2 حمله وحشیانه به غزه، راهحل دولتی داخل فلسطین را که سالها بود توسط اسرائیل و برخی گروههای فلسطینی (تشکیلات خودگردان) پیگیری میشد، بیآبرو کرد.
نتیجه: پیوستن برخی گروههای سیاسی ذیل تشکیلات خودگردان فلسطین به نیروهای مقاومت و اتاق عملیات علیه اسرائیل
3تشکیل یک جبهه واحد نظامی، متشکل از فلسطین، یمن، عراق، لبنان و سوریه
نتیجه: درگیری اسرائیل در 5محور بهجای یک محور
4 شکست سنگین نظامی اسرائیل در روز 7 اکتبر (طوفانالاقصی) بدون بهدست آوردن هیچ پیروزی نظامی روشن
نتیجه: کشتار بیرحمانه مردم غیرنظامی(کودکان و زنان و...) برای به زانو درآوردن مردم فلسطین و خلع سلاح کردن حماس
5 کشته شدن حدود1500صهیونیست و اسیر شدن 242نفر و زخمی شدن حدود 5500نفر؛ این آمار وقتی معنایش بیشتر مشخص میشود که بدانیم در جنگ 6روزه (1967) نزدیک به 800نفر کشته و 15نفر اسیر و در جنگ 33روزه (2006) 121نفر کشته و 2نفر اسیر شدند.
6 متوقف شدن روند عادیسازی رابطه با اسرائیل با محوریت آمریکا در منطقه برای شکلگیری خاورمیانه جدید
نتیجه: بسیاری از طرحهای کلان اقتصادی و سیاسی معلق شده؛ از پیمان ابراهیم تا کریدورهای اقتصادی و طرحهای توسعهای
7 یکی از ابعاد آسیب جدی طوفانالاقصی به اسرائیل، 230اسیر این رژیم است. این اعداد را نباید با اسرای فلسطینی مقایسه کرد. مبارزه و شهادت در خون مردم غزه و کرانه باختری است؛ برخلاف مردم عافیتطلب صهیونیست که اساسا برای زندگی در یک شرایط امن و بهدور از ناامنی به اینجا آمدهاند. 17سال پیش یک سرباز صهیونیستی به نام گیلعاد شالیط در حمله حماس به خاک اسرائیل دستگیر شد و درنهایت رژیم صهیونیستی مجبور شد او را با بیش از هزار اسیر فلسطینی، مبادله کند که چنین امری منجر به اختلافات سیاسی در رژیمصهیونیستی شد. حال این یک نفر سرباز شده 241نفر که تعدادی از آنها از افسران ارشد اسرائیلیاند. دولت نتانیاهو اکنون در یک دوگانه سنگین قرار گرفته است؛ فشار افکار عمومی خانوادههای اسرا برای اتمام جنگ و مذاکره برای آزادسازی آنها از یک طرف و تأکید جریان دیگر بر مشت آهنین و نابودی حماس ولو به قیمت از بین رفتن اسرای اسرائیلی.
8 یکی از موارد ادعایی رژیم صهیونیستی و دلیل انفعال کشورهای منطقه در قبال این رژیم، قدرت اطلاعاتیاش بود؛ هژمونیای که دیگر امروز هیچ آبرویی از آن باقی نمانده است. رژیم صهیونیستی از زمان عقبنشینی از غزه در سال2005، میلیاردها دلار صرف تامین امنیت مرزها کرده تا هرگونه تردد سلاح و موشک به سمت غزه را دقیقا زیرنظر داشته باشد. همچنین این رژیم صدها میلیون دلار برای ساخت سیستم مرزی برخوردار از سنسورها و دیوارههای هوشمند زیرزمینی هزینه کرده که در سال2021 نصب و راهاندازی آنها به پایان رسید. بااینحال حمله طوفانالاقصی و رفتن نزدیک به 2هزار فلسطینی به سرزمینهای اشغالی، کارایی چنین فناوریهایی را زیر سؤال برد و عملا انگاره رخنهناپذیری به رژیمصهیونیستی را در اذهان خدشهدار کرد. چنین امری میتواند برای فلسطینیان کرانه باختری یا فلسطینیانی که در همسایگی رژیم صهیونیستی سکونت دارند، الهامبخش باشد.دیوید روزنبرگ، تحلیلگر روزنامه هاآرتص میگوید: «تواناییهای اسرائیل و ظرفیت آن برای نوآوری بدون تغییر باقی میماند، اما شهرت آن بهعنوان بهاصطلاح ملت استارتآپی تقریبا بهطورقطع کاهش خواهد یافت و با نگرش انتقادیتری مواجه خواهد شد.»
9 اما در عرصه میدانی ۳۰روز است که یکی از بزرگترین، قدرتمندترین و قویترین ارتشهای دنیا! نتوانسته است بر فقط یک شهر کوچک با ابعاد ۱۷در۶۰کیلومتر تسلط پیدا کند!
جالبتر اینکه نیروهای مقاومت در این شهر کوچک حتی درخواست کمک نظامی از هیچ نهاد بینالمللی یا کشورهای بیخاصیت و خائن همسایه نکردهاند. و بالاخره اینکه از زمان شروع عملیات زمینی هجوم به غزه، اسرائیل همچنان با بمبارانهای کور از مردم بیگناه، قربانی میگیرد و در مقابل، نزدیک به 30 افسر صهیونیست کشته شدهاند؛ این آماری است که ارتش اسرائیل اعلام کرده و بنا بر گفته ابوعبیده، سخنگوی القسام، قطعا تلفات دشمن بیش از اینهاست و اسرائیل به دلیل ترس ارتش و شهرکنشینها آنرا سانسور میکند.
10 افت شاخصهای اقتصادی حاصل از طوفانالاقصی نیز یکی دیگر از ابعاد شکست اسرائیل است. بنا بر آنچه خود منابع اسرائیلی اذعان میکنند، اقتصاد این رژیم ظرف 2هفته اول بعد از عملیات طوفانالاقصی چیزی قریب به ۵میلیارد شکل (معادل با ۲میلیارد دلار) خسارت دیده است. ارزش واحد پول رژیم صهیونیستی (شکل) در برابر دلار همچنان رو به کاهش است و به پایینترین سطح خود از سال2012 میلادی، یعنی 5درصد رسیده است؛ این در حالی است که یکی از جدیترین پروژههای اقتصادی که به حالت تعلیق درآمد کریدور هندی-آمریکایی است که از بندر حیفا میگذرد.فرار سرمایههای داخلی و خارجی از اسرائیل در این شرایط جنگی یکی از دلایل جدی این خسارت است. تصاویر شلوغ فرودگاه بن گوریون در روزهای ابتدایی پس از طوفانالاقصی، حکایت از همین فرار سرمایهگذاران اقتصادی دارد.در این زمینه نیویورکتایمز گزارش کرد، شرکت «انویدیا» نشست هوش مصنوعی را که قرار بود در تلآویو برگزار شود، لغو کرده است. بیشتر شرکتهای بزرگ فناوری آمریکایی ازجمله مایکروسافت، گوگل (الفابت)، اپل و اوراکل نیز دفاتر تولید یا تحقیق و توسعه مهمی در سرزمینهای اشغالی دارند.
سرنوشت تأسیساتی که اینتل با هزینه 25میلیارد دلاری قصد ساخت آن را داشت و به ساخت تراشههای الکترونیکی اختصاص داده شده است، در هالهای از ابهام قرار دارد؛ بهویژه اینکه مکان استقرار آن تنها 30دقیقه با حصار جداکننده نوار غزه فاصله دارد.
اینها در کنار انبوهی از آوارگان که در مسافرخانهها و هتلها اسکان پیدا کردهاند و هزینه آنها برعهده دولت قرار دارد، بالا رفتن قیمت نفت و گاز، اختلال در امر واردات نفت بهخاطر ناامنی بندرهای اسرائیل، تعطیلی صنعت توریسم و... آسیب جدی اقتصاد را پررنگتر میکند.