• شنبه 27 مرداد 1403
  • السَّبْت 11 صفر 1446
  • 2024 Aug 17
یکشنبه 3 دی 1396
کد مطلب : 2079
+
-

سفرهای داخلی، سال آینده گران‌تر می‌شود

گردشگری
سفرهای داخلی، سال آینده گران‌تر می‌شود

رئیس جامعه هتلداران ایران با اشاره به قیمت‌های برآورد شده برای سوخت، حامل‌های انرژی و مالیات‌ها در لایحه بودجه سال۹۷، پیش‌بینی کرد که سفرهای داخلی در سال آینده با گرانی نامتعارف روبه‌رو شود.

جمشید حمزه‌زاده به ایسنا، گفت: افزایش نرخ‌ها در بخش مالیات‌ها، بنزین و حامل‌های انرژی، نرخ خدمات سفر را حتما افزایش خواهد داد . این افزایش باعث می‌شود گردشگری داخلی متاثر شود و از این جریان آسیب ببیند.

به گفته او، با تغییرات صورت‌گرفته در لایحه بودجه شاید مردم مسافرت را حذف نکنند، اما یقینا کیفیت خدمات کاهش می‌یابد و چادرخوابی و اقامت در خانه‌های اجاره‌ای رواج بیشتری پیدا می‌کند.

حمزه‌زاده افزود: احتمالا واحدهای خدماتی گردشگری برای اینکه مشتری‌های خود را در سال آینده از دست ندهند و گرفتار افزایش قیمت نامتعارف نشوند، کیفیت خدمات را پایین نگه می‌دارند که با این کار، استاندارد سفرهای داخلی نیز بیش از این زیر سؤال می‌رود.

رئیس هیأت مدیره جامعه هتلداران ایران درباره پیش‌بینی‌هایی که برای افزایش قیمت در بخش اقامت برای سال آینده شده است، گفت: افزایش نرخی که هتل‌ها در این چند سال داشتند ناشی از تورم و هزینه تحمیلی بود، چرا که حاشیه سود هتل‌ها به‌خاطر افزایش دستمزدها، مالیات‌ها و هزینه‌های جاری، به نسبت سال‌های گذشته کمتر شد و هر سال هم کمتر می‌شود. وی گفت: در دیدارهایی که با مسئولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و نمایندگان مجلس داشتیم، بارها راهکارهایی مطرح کردیم تا علاوه‌ بر نجات هتل‌هایی که در آستانه ورشکستگی قرار گرفته‌اند، نرخ خدمات سفر را کاهش دهیم، اما هنوز راه به جایی نبرده‌ایم.

این فعال گردشگری افزود: کشورهای موفق در حوزه گردشگری براساس برنامه‌ای منسجم همواره با کاهش عوارض و مالیات سعی می‌کنند از صنعت گردشگری حمایت کنند، درحالی‌که هتل‌های ما به‌خاطر انواع مالیات‌ها، عوارض‌ و جریمه‌ها، هر سال بی‌رمق‌تر می‌شوند و در آستانه ورشکستگی قرار گرفته‌اند. به گفته او، مالیات‌های سنگینی که به واحدهای اقامتی تحمیل شده، ۳۰ تا ۳۵درصد نرخ اقامت را گران‌تر کرده است.

وی افزود: برای همین است که ما از متولیان و تصمیم‌گیران درخواست کرده‌ایم از حجم این مالیات‌ها و عوارض‌کم کنند تا نرخ تمام‌شده خدمات برای مصرف‌کننده نیز کمتر شود. رئیس هیأت مدیره جامعه هتلداران ایران همچنین به رقابت ناسالم در بخش اقامت اشاره کرد و گفت: فعالیت مدارس و خانه‌های اجاره‌ای در پذیرش گردشگر آنقدر تقویت و حمایت شده که در برخی شهرهای کوچک، اجازه ادامه فعالیت به هتل‌ها را نمی‌دهند.

در اختیار نمی‌تواند با خانه‌های اجاره‌ای رقابت کند، افزود: مسئله ما فقط قیمت نیست، بیشتر به ضوابط و محدودیت‌هایی که در خانه‌های اجاره‌ای رعایت نمی‌شود و هتل‌ها مجبورند آنها را اجرا کنند، مربوط می‌شود. خانه‌های اجاره‌ای نه مالیات می‌دهند و نه مشمول جریمه دیرکرد بیمه و عوارض می‌شوند و نه اداره اماکن به‌خاطر پذیرش مسافران بدون هویت آنها را بازخواست می‌کند. متأسفانه در آیین‌نامه‌های دولتی هم این واحدها حمایت می‌شوند. همین شرایط رقابت ناسالمی پدید آورده که صنعت هتلداری را به‌ویژه در شهرهای کوچک و کم‌مسافر در معرض تهدید قرار داده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید