طلای امپیک را هم میخواهم
گفتوگو با امین میرزازاده که 48ساعت بعد از قهرمانی در سنگینوزن جهان راهی هانگژو شد و طلای بازیهای آسیایی را هم در کشتی فرنگی به دست آورد
محسن محمود صفری| امین میرزازاده تکستاره کشتی فرنگی در مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی بود که در هر دو میدان مدال طلا را کسب کرد تا به نوعی در کسب سکوی نخست دبل کرده باشد. کار بزرگ میرزازاده وقتی مشخص میشود که بدانید 48ساعت بعد از کسب طلا در صربستان راهی چین شد تا در بازیهای آسیایی کشتی بگیرد. قهرمان گتوندی کشتی فرنگی در فینال مسابقات جهانی طوری کشتی گرفت که رضا کایالپ دارنده 12مدال جهان و المپیک (بدون احتساب مدال جهانی صربستان) بعد از کشتی خطاب به مربیاش گفت: «او مرا کشت.» میرزازاده در گفتوگو با همشهری درباره روزهایی صحبت میکند که در راه کسب 2مدال طلای ارزشمند سپری کرده است.
اگر موافق باشی از فینال مسابقات جهانی شروع کنیم. مدال طلایی را بهدست آوردی که در حضور رضا کایالپ قهرمان نامدار ترک واقعا ارزشمند بود. از برنامهریزیای که برای این مسابقه داشتی برایمان بگو.
خدا را شکر برنامهریزی خوبی با مربیانم در شهرستان و تیم ملی داشتم و هدفگذاری کرده بودم که در این کشتی پیروز شوم. برای لحظه به لحظه کشتی برنامه داشتم و خوشحالم که مزد زحماتم را گرفتم. همهچیز تمامشده و نمیخواهم راجع به داوری صحبت کنم ولی داور در کشتی فینال با من خوب نبود، مخصوصا سر اخطار دوم. با این حال خوشحالم که توانستم برنده کشتی باشم.
رضا کایالپ بعد از کشتی با تو گفت: «او مرا کشت»! قطعا تو بهتر از همه میتوانی معنی این جمله را بگویی.
رضا کایالپ کشتیگیر خوبی است و این را میتوان از افتخاراتی که کسب کرده به راحتی تشخیص داد. نمیخواهم فنی توضیح دهم ولی سعی کردم فشار هدفمندی به حریفم بیاورم. اصطلاحا بهموقع خالی کنم، قوس کنم و کارهای دیگر. رضا کایالپ و لوپز واقعا کشتیبلد هستند و برای کشتی گرفتن با آنها باید بیاشتباه کشتی بگیری و بدون هدف فشار آوردن به آنها قطعا نتیجهای معکوس دارد.
از لوپز کوبایی گفتی. او عنوان کرده برای المپیک پاریس هم همانند المپیک توکیو دوباره به میدان خواهد آمد. بهنظرت میتوانی او را شکست بدهی؟
صد درصد. هیچ هدفی دستنیافتنی نیست و هیچکس هم شکستناپذیر نیست. من تمام تلاشم را میکنم تا باعث خوشحالی مردم عزیز کشورم بشوم. مردم هم در این مسیر من را دعا کنند.
عکسی از پدرت حین کشتی تو با کایالپ در فضای مجازی منتشر شد که اتفاقا خیلی هم بازتاب داشت. پدرت با لباس قوم بختیاری خیلی راحت روی مبل نشسته بود و با خیال راحت کشتی را نگاه میکرد. انگار نتیجه را میدانست! زیر عکس نوشته بودند: «وقتی پسرت را خوب تربیت کردهای و میدانی برنده میآید بیرون.» عکس را خودت دیدی؟
(با خنده) بله دیدم. پدرم راجع به آن عکس گفت میدانستم کشتی را میبری برای همین اصلا استرس نداشتم. ته دلم قرص بود طلا میگیری. فقط آخر کشتی که عقب بودی کمی شک کردم ولی باز هم میدانستم برنده تو هستی.
رقابتهای کشتی در اواخر بازیهای آسیایی برگزار شد؛ زمانی که جایگاه ایران در جدول ردهبندی مدالها مناسب نبود و توقع از کشتی زیاد بود. مسئولان قبل از مسابقه پیش شما آمدند؟ این حضور باعث فشار مضاعف روی شما نشد؟
بله آمدند. اتفاقا آقای وزیر تشریف آوردند ولی اینطور نبود که فشار و استرسی به ما بدهند و بگویند حتما باید مدال بگیرید. خداقوت و خوشآمد گفتند و آرزوی موفقیت کردند. خوشحالم که با مدالهای کشتی که 5طلا، 4نقره و یک برنز بود جایگاه کاروان ایران بهبود یافت و باعث خوشحالی مردم شدیم.
استقبال بینظیری توسط اهالی شهرستان گتوند استان خوزستان از تو شد. درباره آن توضیح میدهی؟
واقعا سنگتمام گذاشتند و از همه عزیزان ممنونم. این لطفی که به من داشتند فقط باعث افزایش انگیزه من شد تا برای هدف اصلیام که مدال طلای المپیک است بیشتر از قبل تلاش کنم. مردم از شهرستانهای اطراف تشریف آورده بودند تا کنار فرزند کوچکشان باشند. امیدوارم باز هم بتوانم سبب خوشحالی مردم عزیز کشورم بهخصوص همشهریهای عزیزم شوم.
ریسک بزرگ
بعد از طلای جهان ریسک بزرگی بود که در بازیهای آسیایی کشتی بگیرم. سختی حضور در بازیهای آسیایی بیشتر بهخاطر فاصله کمی بود که با مسابقات جهانی داشت. درنظر بگیرید که به محض بازگشت از مسابقات جهانی 48ساعت بعد راهی چین شدیم. وقتی به شرق سفر میکنید بهخاطر تغییر ساعت طول میکشد تا به شرایط عادت کنید ولی ما اصلا فرصتی برای این موضوع نداشتیم و با همان شرایط باید کشتی میگرفتیم. کشتی فرنگی در مسابقات جهانی بعد از کشتی آزاد برگزار شد و در بازیهای آسیایی قبل از کشتی آزاد باید کشتی میگرفتیم. برای همین زمانی برای ریکاوری وجود نداشت. کاروان ورزشی ایران هم به مدالهای کشتی احتیاج داشت و ما هم برای کشور و شادی دل مردم راهی مسابقات شدیم که خدا را شکر با نتیجه خوبی هم برگشتیم.