• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 18 مهر 1402
کد مطلب : 205260
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/BgpBo
+
-

شادی در محله‌های کم‌برخوردار اصفهان

شهرداری اصفهان همزمان با برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، برنامه‌هایی را برای شادی‌آفرینی در محله‌های کم‌برخوردار تدارک دیده است‌

گزارش
شادی در محله‌های کم‌برخوردار اصفهان

محمود مولایی- روزنامه‌نگار

سی‌وپنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان با اجرای بیش از 280برنامه شهری و محله‌محور همراه است. شهر اصفهان سال‌های زیادی است که میزبان جشنواره فیلم کودک است و امسال هم شهرداری اصفهان کمیته برنامه شهری و کمیته برنامه محلی و منطقه‌ای را تشکیل داده تا فضای جشنواره در سطح شهر و به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار احساس شود. شهرداری اصفهان به‌عنوان متولی برگزاری جشنواره فیلم کودک با توجه به میزبانی از مهم‌ترین رخداد فرهنگی در این شهر، برنامه‌های متنوع و مختلف شهری را به اجرا درآورده است.

2کمیته در شهرداری
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان به همشهری گفت: «با توجه به نگاه شهرداری اصفهان به جشنواره فیلم کودک به‌عنوان یک رخداد فرهنگی و اجتماعی که همه ابعاد مرتبط با کودکان و نوجوانان را در برمی‌گیرد، امسال فعالیت‌های خود را در 2کمیته برنامه‌ شهری و کمیته برنامه محلی و منطقه‌ای شروع کرده است.»
جالب اینکه برنامه‌های شهری شهرداری اصفهان بعد از افتتاح جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، در سطح شهر و محله‌های کم‌برخوردار شروع شده است و با پایان یافتن جشنواره‌، برنامه‌های شهری برای کودکان و نوجوانان نیز به پایان می‌رسد. میثم بکتاشیان با تأیید این خبر ادامه داد: «رویکرد شهرداری اصفهان این است که برنامه‌های خود را بیشتر در محله‌های کم‌برخوردار اجرا کند.»

حضور در محله‌های کم‌برخوردار  
در برنامه‌های شهرداری اصفهان برای کودکان و نوجوانان اولویت اجرای برنامه شاد در محله‌های کم‌برخوردار است. بکتاشیان که در ایام برگزاری جشنواره فیلم کودک به‌عنوان دبیر جشنواره هم فعالیت می‌کند، درباره اجرای برنامه‌های محله‌محور گفت: «در حوزه محله‌محور سعی کردیم با همکاری معاونان فرهنگی شهرداری‌های 15گانه اصفهان برنامه‌های شاد و متنوعی را اجرا کنیم؛ به همین دلیل حدود 280برنامه با موضوع شادی‌آفرینی ازجمله شادپیمایی، عروسک‌های تن‌پوش و نورانی، بازی‌های خلاقانه، نمایش فیلم، تئاتر کودک و نوجوان و همچنین تئاتر کمدی و خیابانی در دل محله‌ها اجرا می‌شوند.»
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی شهردار‌ اصفهان معتقد است هدف از اجرای این برنامه‌ها امیدآفرینی و بهره‌مندی همه کودکان و نوجوانان شهر از این رویداد است. معاون فرهنگی شهرداری اصفهان عنوان کرد: «هدف ما توجه به همه اقشار است؛ ازجمله کودکان کوشا، توان‌خواه جسمی و بیمار؛ بنابراین سعی شده است با برنامه‌ریزی‌های انجام شده هم پخش فیلم و هم برنامه‌های شادی‌آفرین را  در 2بیمارستان سیدالشهدا(ع) و امام حسین(ع) ‌داشته باشیم.»

برنامه های شاد برای دانش‌آموزان محله‌های کم‌برخوردار  
به‌گفته دبیر اجرایی جشنواره فیلم کودک اصفهان، برنامه «جُنگ شهری» با حضور مجریان مورد علاقه کودکان مانند مسعود روشن‌پژوه، خاله‌شادونه، پنگول و... اجرا می‌شود تا لحظات شاد و خوشی را برای کودکان فراهم آورد. بکتاشیان همچنین اعلام کرد که روزانه 1000دانش‌آموز از مناطق کم‌برخوردار با سرویس رایگان به محل برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان می‌روند تا از تماشای فیلم‌ها لذت ببرند. معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان یادآور شد: «روزانه 1000دانش‌آموز از مدارس شهر اصفهان و به‌خصوص از مدارس دخترانه با هماهنگی اداره آموزش و پرورش، امکان حضور در جشنواره فیلم کودک را پیدا می‌کنند؛ چنان‌که دانش‌آموزانی که اغلب در مدارس محله‌های کم‌برخوردار شهر و حتی برخی شهرهای اطراف اصفهان حضور دارند، با اتوبوس از‌ مدرسه به محل جشنواره فیلم اعزام می‌شوند تا به تماشای فیلم‌ها بنشینند.»  معاون فرهنگی و هنری شهرداری اصفهان تأکید کرد: «خانواده‌های اصفهانی خاطرات خوبی از دوره‌های گذشته این جشنواره دارند. ما این جشنواره را نه به‌عنوان یک فستیوال سینمایی، بلکه به‌عنوان یک رخداد فرهنگی و اجتماعی می‌بینیم.»

سرزمین زندگی
به‌گفته معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان، یک برنامه جدید شهری نیز برای نخستین‌بار در ایام جشنواره فیلم کودک اجرا می‌شود. میثم بکتاشیان در این‌باره گفت: «برای نخستین‌بار در طول ادوار جشنواره فیلم کودک اصفهان، از همه کنشگران، مؤسسات، ثمن‌ها، نهادها، خیریه‌ها، گروه‌ها‌‌ و آموزشگاه‌هایی که در حوزه کودک و نوجوان فعالیت می‌کنند، دعوت شده تا خدمات خود را در 80غرفه در سالن بین‌المللی اصفهان ارائه دهند. به این ترتیب، خانواده‌های اصفهانی به همراه کودکان و نوجوانان خود می‌توانند در این غرفه‌ها حضور پیدا کنند و از این خدمات بهره‌مند شوند.»  
او ادامه داد: «این برنامه‌ها با عنوان سرزمین زندگی و با حضور فعالان و کنشگران حوزه کودک و نوجوان از 18تا 21مهر از ساعت 5بعدازظهر در مرکز همایش‌های بین‌المللی اصفهان برگزار می‌شوند.»
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان تأکید کرد: «هر منطقه با توجه به فضایی که برای کودکان ایجاد کرده، برنامه‌های بسیاری در ساعات مختلف روز دارد، ولی به‌طور کلی اغلب برنامه‌ها در ساعات عصر برگزار می‌شود.»


هنر و فرهنگ   
شهردار اصفهان معتقد است که جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان وارد تار و پود هنر و فرهنگ اصفهان شده است. علی قاسم‌زاده به همشهری گفت: «با توجه به تأکید شهرداری و شورا، در حال حاضر به‌صورت ویژه به محلات شهر پرداخته می‌شود. بر این اساس از معاونان شهرداری‌های مناطق 15گانه اصفهان خواسته شده تا برنامه‌های جنبی را در ۲۲۰محله انجام دهند.» او ادامه داد: «به همین دلیل، هم‌اکنون برنامه‌های متنوع و مختلف شهری در محله‌های اصفهان برگزار می‌شود.»‌

مکث
شهرهای دوستدار کودک

پروژه‌های شهرهای دوستدار کودک به‌طور عمده جهت ایجاد فرصت برای کودکان در راستای شکل دادن و یا تغییر محیط پیرامون شان است. از این منظر طرح‌های دوستدار کودک به‌دنبال اعطای حق شهروندی به بچه‌ها، توسعه آگاهی، بالابردن مشارکت جمعی، کم کردن میزان خشونت علیه کودکان، توجه به موضوعات زیست‌محیطی و... است.
از سال 1397 با همکاری یونیسف در ایران 12شهر پایلوت دوستدار کودک معرفی شدند. شهرهای اِوز، بندرعباس، تبریز، تهران، رشت، سمنان، شیراز، کرمان، گرگان، مشهد، همدان و یزد به‌عنوان شهرهای دوستدار کودک انتخاب شدند. به‌گفته مدیر پروژه‌های شهر دوستدار کودک وزارت کشور، این شهرها در این مدت به‌عنوان شهر پایلوت و شهر اصفهان به‌عنوان کاندیدای شهر دوستدار کودک معرفی شده ‌است. شهر اصفهان اکنون در حال برگزاری سی‌وپنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان است. جالب اینکه این بیست و سومین میزبانی جشنواره فیلم کودک محسوب می‌شود و اکنون اصفهان در راستای شهرهای دوستدار کودک فعالیت می‌کند. چنان‌که این شهر تنها برگزارکننده جشنواره فیلم کودک نیست و با اجرای برنامه‌های شاد و مفرح برای کودکان در جای‌جای اصفهان در این مسیر گام برداشته است. در حال حاضر 3‌هزار شهر دوستدار کودک در شبکه جهانی شهرهای دوستدار کودک یونیسف وجود دارد که این شهرها در حوزه‌های مختلف تعاملاتی با یکدیگر دارند و هنوز هیچ شهری از کشور ایران عضو این شبکه جهانی نیست.



سی‌وپنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان با اجرای بیش از 280برنامه شهری و محله‌محور همراه است. شهرداری اصفهان کمیته برنامه شهری و کمیته برنامه محلی و منطقه‌ای را تشکیل داده تا فضای جشنواره در سطح شهر و به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار
 احساس شود

معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی شهرداری اصفهان: هدف از اجرای برنامه‌های شهرداری امیدآفرینی و بهره‌مندی همه کودکان و نوجوانان شهر از این رویداد است؛ به همین دلیل، برای بهره‌مندی کودکان کوشا، توان‌خواه جسمی و بیمار سعی شده است هم پخش فیلم و هم برنامه‌های شادی‌آفرین در 2بیمارستان سیدالشهدا(ع) و امام حسین(ع) برگزار شود‌

 

این خبر را به اشتراک بگذارید