• یکشنبه 4 آذر 1403
  • الأحَد 22 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 24
پنج شنبه 9 شهریور 1402
کد مطلب : 201776
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Y6YQO
+
-

راه‌اندازی نخستین سامانه «تصمیم‌یار پزشکی» در سمنان

برای نخستین بار در کشور سامانه «تصمیم‌یار پزشکی» در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی استان سمنان راه‌اندازی شد. به گزارش همشهری، این سامانه مبتنی بر هوش مصنوعی برای ثبت و تحلیل داده‌های اقدامات سنگ‌شکن برون‌اندامی برای نخستین بار در کشور در این دانشگاه طراحی و پیاده‌سازی شد. معاونت پژوهش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان در نشست خبری روز چهارشنبه، 8شهریور با اشاره به‌سامانه تصمیم‌یار پزشکی گفت: «سامانه تصمیم‌یار پزشکی مبتنی بر هوش مصنوعی برای ثبت و تحلیل داده‌های اقدامات سنگ‌شکن برون اندامی در قالب طرح فناورانه در معاونت پژوهش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان از شهریور امسال آغاز به‌کار کرد.» مجید میرمحمدخانی ادامه داد: «برای سیاستگذاری صحیح و با کیفیت در زمینه پیشگیری و درمان به اطلاعات جامع و دقیق از بیماران در حوزه‌های مختلف بالینی نیاز است و سامانه تصمیم‌یار پزشکی مبتنی بر هوش مصنوعی به تجمیع، ذخیره و تحلیل داده‌ها می‌پردازد.»  همچنین عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان و مسئول راه‌اندازی دانشکده هوشمند درباره سامانه «تصمیم یار پزشکی» به همشهری گفت: «همانطور که می‌دانید سنگ‌های مجاری ادراری به‌ویژه کلیه در کشور و سمنان یکی از بیماری‌های شایع در حوزه تخصص اورولوژی محسوب می‌شود و با توجه به درد شدیدی که این سنگ‌ها ایجاد می‌کنند، این افراد مجبورند به‌طور مکرر به متخصص اورولوژی مراجعه کنند. سنگ‌شکنی برون اندامی یا ESWL یکی از انواع روش‌های سنگ‌شکنی کلیه و مجاری ادراری است که با استفاده از امواج شوک خارجی یا لیتوتریپسی به‌عنوان یک روش کاملا غیرتهاجمی برای شکستن سنگ‌های درون کلیه و لوله یوریتر انجام می‌شود.»
ملیحه صادقی تأکید کرد: «ما نخستین گروهی هستیم که در کشور سامانه رجیستری اقدامات ESWL را پیاده‌سازی کردیم. این سامانه رجیستری مجهز به سیستم تصمیم یار بالینی است که بر پایه الگوریتم‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین طراحی شده که دقت آن بیش از 97درصد است. این سیستم در کنار ثبت اطلاعات بیماران به‌عنوان یک مشاور به متخصصان در اخذ تصمیمات درمانی پشتیبانی می‌دهد و با استفاده از تجربه پزشکان در مواجهه با بیماران قبلی می‌تواند در مورد بیماران جدید پیش‌بینی‌هایی را قبل از انجام به اقدام درباره موفقیت‌آمیز بودن و بازگشت مجدد سنگ ارائه دهد.»
به‌گفته او، این سیستم در کلینیک سنگ‌شکن بیمارستان کوثر پیاده‌سازی شده است و این امکان که سایر مراکز مختلف کشور به‌عنوان همکار بتوانند اطلاعات خود را در این سامانه ثبت و از ویژگی‌های آن استفاده کنند نیز تعبیه شده است. این سامانه نخستین محصول هوش مصنوعی دانشگاه در زمینه راه‌اندازی دانشکده هوشمند در دانشگاه علوم پزشکی سمنان است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید