• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 5 شهریور 1402
کد مطلب : 201293
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/nZJME
+
-

چه زورگیرانی مستحق اعدام هستند؟


زورگیران با استفاده از چاقو و قمه یا... شهروندان را تهدید کرده و اموال‌شان را سرقت می‌کنند. اما قانون چه کسانی را زورگیر قلمداد کرده و چه مجازاتی در انتظار افرادی است که دست به زورگیری می‌زنند؟ سعید محمدی، وکیل پایه یک دادگستری ضمن تعریف جرم زورگیری می‌گوید: « زورگیری یا اخاذی، عبارت است از اینکه فردی، با تهدید مالی، جانی و شرافتی، اقدام به درخواست مال، وجه، انجام کار یا عدم‌انجام کاری، از شخص دیگر کند که حکم زورگیری در قانون مجازات اسلامی، حبس و شلاق است.»
او ادامه می‌دهد: «براساس ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی هرکس به وسیله چاقو و یا هر نوع اسلحه دیگر تظاهر یا قدرت نمایی کند یا آن را وسیله مزاحمت اشخاص یا اخاذی یا تهدید قرار دهد یا با کسی گلاویز شود درصورتی که از مصادیق محاربه نباشد به حبس از 6‌ماه تا 2 سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد. البته این ماده دارای 2 تبصره است.
تبصره ۱ (الحاقی 1396/09/29) – حمل قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس درصورتی که صرفاً به‌منظور درگیری فیزیکی و ضرب و جرح انجام شود جرم محسوب و مرتکب به حداقل مجازات مقرر در این ماده محکوم می‌شود.»
این وکیل پایه یک دادگستری تأکید می‌کند: «در جرم زورگیری برای شخص زورگیر، استفاده از اسلحه چه به‌صورت سرد و یا نوع گرم آن، وقوع این جرم به‌عنوان محاربه شناخته شده و مجازات آن اعدام خواهد بود. در ماده ۲۷۹ قانون مجازات اسلامی چنین ذکر می‌شودکه «محاربه‌عبارت از کشیدن سلاح به قصد جان، مال یا ناموس مردم یا ارعاب آنها است، به‌نحوی که موجب ناامنی در محیط شود.» محمدی تأکید می‌کند: « یادآوری این نکته ضروری است که چنانچه شخص به جرم زورگیری، سرقت یا راهزنی پرداخته و برای موفقیت بیشتر از سلاح استفاده کند، به‌عنوان محارب شناخته می‌شود و مجازات اعدام در انتظار وی خواهد بود.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید