«7هزار دانشجوی خارجی رشته پزشکی از 40کشور در ایران مشغول تحصیل هستند و سالانه حدود یکمیلیون بیمار خارجی برای درمان به ایران میآیند.» محمدحسین نیکنام، مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت با اعلام این خبر گفت: «در حال حاضر 40دانشگاه کشور در حوزه آموزشهای بینالمللی ظرفیتسازی کردهاند و 7هزار دانشجو در این دانشگاهها مشغول تحصیل هستند.
همچنین با هدف ترویج علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، علاوه بر جذب دانشجوی خارجی، نخستین شعبه بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی در خارج از کشور با نام «سبطین» در شهر کربلا شروع بهکار کرده که شعبه علوم پزشکی دانشگاه تهران است. این دانشگاه اکنون ۱۶۰دانشجوی پزشکی و ۶۰دانشجوی پرستاری و توانبخشی عراقی دارد که از طریق کنکور سراسری همین کشور جذب شدهاند.»
نیکنام به افزایش این دانشگاهها در سایر کشورها اشاره میکند و میگوید: «قرار است شعبه دانشگاه علوم پزشکی ایران در آفریقا و شهر غنا راهاندازی شود. پس از آن دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله در لبنان و شعبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تاجیکستان، دانشگاههای علوم پزشکی ایران را احداث خواهند کرد.»
به تأکید این مسئول دیپلماسی سلامت، بستر مناسبی برای توسعه تعاملات بینالمللی کشور است و در اینباره 3سیاست مهم مدنظر است: «اول بینالمللیسازی ظرفیتهای بخش سلامت کشور تا فعالیتهای ما بازتاب بهتری داشته باشد و ظرفیت آموزش، درمان، تحقیقات و... مشخص شود. محور ایفای نقش مؤثر منطقهای با اولویت همسایگان. معتقدیم که بدون سلامت همسایگان، نمیتوانیم از پایدار بودن دستاوردهای سلامت خود مطمئن باشیم؛ چون مرزها و همسایگان زیادی داریم. محور سوم هم توسعه همکاریهای علمی و اقتصادی و افزایش سهم کشور از بازار سلامت است که در زمینه دارو و تجهیزات با توجه به اینکه بخش عظیمی از نیازهای خود را تامین میکنیم، ظرفیت صادرات را با توجه به قیمت مناسب و کیفیت بالا در اختیار داریم.»
سه شنبه 31 مرداد 1402
کد مطلب :
200757
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/y8kNg
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved