دزفول و کاشان ثبت جهانی شدند
وزیر میراثفرهنگی از ثبت جهانی دزفول و کاشان در رشتههای کپوبافی و منسوجات سنتی خبر داد. به گزارش همشهری، عزتالله ضرغامی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «شورای جهانی صنایعدستی، ۲شهر دزفول و کاشان را بهعنوان شهر جهانی کپوبافی و شهر جهانی منسوجات سنتی، به ثبت رسانید. بازرسیهای دقیق ارزیابان، تکمیل مستندات، بررسیهای میدانی و … پشتوانه این رویداد مبارک هستند.» وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه آورده است: «ثبت جهانی دزفول و کاشان قبل از آنکه یک امتیاز محسوب شود، یک مسئولیت است. جهانی شدن، یعنی افزایش مسئولیت برای تقویت رویکرد توسعه، افزایش کارگاهها، گسترش آموزش، اشتغال، عمومیسازی و پایدار کردن این جایگاه در سطح بینالملل.» او در پایان نوشت: «کپوبافی، هنر بافندگی از ضایعات درخت خرماست، مصنوعات بسیار زیبا، محکم و کاربردی، بدون نیاز به هزینه گزاف ریالی و ارزی برای مواداولیه! صنایعدستی، رکن مهم اقتصاد فرهنگ است و باید غفلتهای گذشته را جبران کرد.»
اسفند سال گذشته ارزیابان یونسکو برای ثبت جهانی کپوبافی دزفول به ایران سفر کردند. دزفول پیش از این با کسب شاخصهای لازم، لقب زیبنده شهرملی صنایعدستی در حوزه کپوبافی را به نام خود ثبت کرده بود و پس از بررسی و بازدید ارزیابهای جهانی یونسکو از ظرفیتهای هنر ـ صنعت کپوبافی دزفول، این شهر بهعنوان شهر جهانی کپوبافی انتخاب و معرفی شد. قابلیتها و ظرفیتهای ویژه دزفول در حوزه کپوبافی و نیز فعالیت بخش خصوصی و فعال بودن کارگاههای کوچک و بزرگ در شهرها و روستاهای این شهرستان، باعث شد تا اقدامات لازم برای نامزدی دزفول برای تبدیل شدن به شهر جهانی کپوبافی صورت بگیرد.
همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اصفهان ابراز امیدواری کرد گواهینامه ثبت رسمی کاشان شهر جهانی نساجی سنتی در مدتزمان مقتضی تا پایان نیمه اول سالجاری صادر شود. علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اصفهان، جایگاه هنر صنعت ارزشمند نساجی کاشان را در زندگی و اقتصاد این منطقه مهم دانست و گفت: «گستره سیاسی جغرافیایی اصفهان بهعنوان پایلوت اصلی شناختهشده صنایعدستی و هنرهای سنتی بهشمار میرود و وظیفه ما در معرفی، حفاظت و انتقال بهتر آن به نسلهای آینده سنگین است.» او اضافه کرد: «ثبت جهانی نساجی سنتی کاشان با توجه به پیشینه ارزشمند و جایگاه آن در حوزه اشتغال، اقتصاد و فرهنگ از دیرباز امری مهم و ضروری بوده است.»