• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
پنج شنبه 19 مرداد 1402
کد مطلب : 199446
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/k5MQY
+
-

خروج مازندران از بحران سیلاب

گزارش روز
خروج مازندران از بحران سیلاب

سه‌شنبه(17مرداد) وقوع سیلاب در ارتفاعات بین آمل و بابل مازندران به 2روستا خسارت وارد کرد. به‌گفته مدیریت بحران مازندران، وقوع سیلاب تلفات و مصدومی به جای نگذاشته است. حسین‌علی محمدی به همشهری گفت: «بارش نقطه‌ای و محلی در روستاهای بالادست بین آمل و بابل منجر به سیل شد. این سیل در روستای گریوده و ورزنه اتفاق افتاد که خوشبختانه تلفات و مصدوم نداشت و فقط آسیب به چند واحد مسکونی و 3خودرو وارد و منجر به مسدود شدن مسیر روستا شد.»
او ادامه داد: «خوشبختانه مسیرهای منتهی به روستاهای آسیب‌دیده بازگشایی شده است. همچنین شبکه برق قطع شده بود که به‌سرعت به وضعیت پایدار درآمد. در حال حاضر وضعیت روستای گریوده و ورزنه مناسب است و البته همکاران ما در این روستاها حضور دارند تا به‌طور کلی اهالی این منطقه از بحران خارج شوند، زیرا بحث لایروبی در بافت روستا داریم که نیروها در تلاش برای رفع این مشکل هستند. تقریبا شرایط به سمت عادی شدن پیش می‌رود.»

انسداد 7راه روستایی
بارش باران در مازندران انسداد 7راه روستایی، طغیان تعدادی از رودخانه‌ها به‌دلیل بالا آمدن حجم آب و خسارت به اراضی کشاورزی را در پی داشت که به‌گفته مدیرکل مدیریت بحران مازندران، همه جاده‌های مسدود شده، بازگشایی و بررسی خسارت به محصولات باغی و زراعی در دست بررسی است.
محمدی با اشاره به اینکه طغیان رودخانه بدون آسیب و در مسیر در حال حرکت است، گفت: «سال گذشته اقدامات لازم برای لایروبی این رودخانه و ساختن دیوار حفاظتی مسیر جریان آن صورت گرفت که همین اقدامات پیشگیرانه باعث شد تا طغیان‌های اخیر رودخانه آسیب شدیدی به منطقه و مردم وارد نکند.»
طبق آمارهای موجود در این استان ۱۲۰رودخانه به طول حدود 7هزار کیلومتر وجود دارد که آب این رودخانه‌ها در مسیر عبور برای رسیدن به دریای خزر با ایجاد سردهنه کشاورزی توسط کشاورزان برای آبیاری زمین‌های کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربری‌های دیگری مانند پرورش ماهی هم در این بین مورد توجه قرار دارد.
فرماندار بابل در این‌باره به ایرنا گفته است که «با توجه به هشدارهای اعلام شده تیم‌های هلال‌احمر و راهداری در مناطق بالادست بابل مستقر بودند و سیلاب تلفات جانی نداشت.» قاسم عزیززاده‌گرجی اضافه کرده است: «همه جاده‌های جنوب بابل باز است و نیروهای امدادرسان توزیع برق هم در منطقه مستقر هستند که درصورت نیاز بلافاصله وارد عمل شوند.»

هشدار نارنجی
سازمان هواشناسی پیش‌تر با صدور هشدار نارنجی نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی و رشد ابرهای همرفتی در شرق آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و غرب مازندران هشدار داده بود. زمان شروع فعالیت سامانه از 2روز پیش، یعنی سه‌شنبه و زمان پایان آن بامداد روز چهارشنبه(17و18 مرداد) اعلام شده بود. بر این اساس، رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید ازجمله غرب و مرکز مازندران را در بر گرفت. همچنین اثر مخاطره اختلال در سفرهای بین شهری، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، سیلابی شدن مسیل‌ها، افزایش ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، آب‌گرفتگی
معابر عمومی، جاری شدن رواناب، صاعقه، خسارت به سازه‌های موقت ازجمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در پروازها در این هشدار اعلام شده بود.

همه سیل‌های تابستانی
هفته گذشته وقوع سیل در خراسان شمالی جان 2نفر را گرفت. خراسان شمالی 2ماه قبل نیز به‌دلیل بارش‌ها با بحران سیلاب مواجه شده بود و آسیب‌های بسیاری به مناطق مختلف در این استان وارد شد. در عین حال، در ماه‌های اخیر وقوع سیل در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کرمان، سیستان و بلوچستان و... خسارت زیادی به این استان‌ها وارد کرده بود. برای مثال، خرداد‌ماه امسال وقوع سیل و آب‌گرفتگی در استان کرمان عملیات امدادرسانی به‌مدت 4روز طول کشید. چنان‌که در این مدت عملیات امدادرسانی با به‌کارگیری ۲۰خودروی نجات، آمبولانس و خودروهای سبک به‌همراه ۶۷نیروی امدادی جمعیت هلال‌احمر کرمان اجرا و به ۴۸۰نفر امدادرسانی شده بود.

احتمال آتش‌سوزی
با خروج از بحران سیل در مازندران، حالا هشدار سطح زرد برای جلوگیری از آتش‌سوزی در جنگل‌ها صادر شده است. مدیر بحران مازندران به همشهری گفت: «بعد وقوع سیل در برخی از روستاهای مازندران، در حال حاضر افزایش دما را شاهد هستیم که هشدار سطح زرد برای جلوگیری از آتش‌سوزی جنگل‌ها صادر شده است.» حسین‌علی محمدی اضافه کرد: «مردم باید این آمادگی را داشته باشند تا از آتش‌سوزی در عرصه جنگلی جلوگیری شود. برای همین توصیه می‌شود از روشن کردن آتش در جنگل، به‌ویژه مسافران عزیز پرهیز کنند.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید