خبرنگاران کتاب کتابشناسانی خبرهاند
علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران: خبرنگاران تخصصی کتاب با «بازتولید دانش» در قالبهای متنوع رسانهای در حال گسترش مرزهای دانش هستند و مخاطبان را به عرصه «نظر» میکشانند. همچنین خبرنگاران کتاب، خود کتابشناسانی خبرهاند و منابع معرفتی و تمدنی را میشناسند و کاری ویژه و تخصصی میکنند. البته در کتابشناسی باید به جستوجوگری خبرنگاران واقعی کتاب برای شناخت منابع جدید نیز اشاره کرد.
مولفههای انتخاب پایتخت کتاب ایران
اسماعیل جانعلیپور، مدیرکل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: چند مولفه اصلی مردمی بودن رویداد انتخاب پایتخت کتاب ایران، استفاده از ظرفیت رسانهها در شهرها و توجه به ویژگیهای قومی و محلی است که در داوری امتیاز بیشتری دارد. ۱۰۵شهر در این جشنواره شرکت کردند و با داوری، شهرهای راهیافته به مرحله نیمهنهایی پایتخت کتاب تعیین شدند.
تکیه اصلی ادبیات دفاعمقدس بر روایت است
جواد کامور بخشایش، نویسنده و پژوهشگر دفاعمقدس: در حال حاضر تکیه اصلی ادبیات دفاعمقدس بر روایت است و این خیلی خوب است. اما بهنظر من روایت، بخش اندکی از ادبیات دفاعمقدس است. روایت در دنیا آن جایگاه ادبی را در مقابل رمان ندارد. ما شاید نتوانیم با روایت، ادبیات دفاعمقدس را در دنیا معرفی کنیم، اما با داستان میتوانیم؛ چون داستان، جهان متفاوتی دارد.
هنر و ادبیات و امکان زیست چندباره
تیمور آقامحمدی، نویسنده و کارشناس ادبی: رفتن به کتابفروشی یا عضوشدن در کتابخانه نخستین گام در امر کتابخوانی است. همه ما یکبار بیشتر فرصت زندگی در این دنیا را نداریم؛ اما هنر و ادبیات امکان زیستی چندباره و متنوع را به ما میدهند؛ بنابراین خواندن، مهمتر از کتابِ خوب خواندن است. البته با مطالعه رمان، خود را در میانه یک زندگی تازه میبینیم.
نقل قول
در همینه زمینه :