• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
سه شنبه 17 مرداد 1402
کد مطلب : 199224
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NxWVz
+
-

خطر سرطان‌ پوست!

این روزها که بحث گرما در کشورمان به‌شدت داغ است، نکته‌های زیادی درباره ضرر و زیان‌های گرما و آفتاب و... نیز مطرح می‌شود. ازجمله اینکه مدیر برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت، در گفت‌وگویی با ایسنا، اشاراتی به معضلات تابش اشعه UV داشته است؛ معضلاتی که حتی در سایه هم می‌تواند گریبانگیر شما شود.
علی گورانی در این‌باره اشاره کرده است که توجه به مقوله پیشگیری در این زمینه بسیار لازم است. اشعه UV برای سلامت آثار مضری دارد. سرطان پوست، پیرپوستی زودرس، مشکلات بینایی و... از عوارض قرارگیری طولانی‌مدت در معرض این اشعه است. او در توضیحات بیشتر خود درباره این تشعشعات  گفته است:«یکی از عوامل محیطی مؤثر بر سلامت، تشعشعات است. تشعشعات انواع مختلف یون‌ساز و غیریون‌ساز دارد که اشعه ماوراءبنفش غیریون‌ساز است و در دسته تشعشعات طبیعی قرار می‌گیرد که از نور خورشید می‌آید و خود مشتمل بر3 طیف A، B، C است. طیف C پرخطر است و تقریبا توسط لایه ازن حذف می‌شود، طیف B مقدار بیشتری نسبت به طیف C به زمین می‌رسد و طیف A که کم‌انرژی‌تر است با طول موج بلندتر می‌تواند از لایه ازن عبور کرده و نه‌تنها به سطح زمین برسد بلکه از پوست موجودات هم عبور کند و درصورت مواجهه زیاد حتی مشکلاتی نظیر سرطان بدخیم پوست ایجاد کند.»به‌گفته گورانی، سرطان پوست جزو 5سرطان اول کشور است و بیش از 85درصد علت بروز سرطان پوست هم که می‌تواند به پرتوگیری از نور خورشید ربط داشته باشد. این موضوع به قدری مهم است که حتی سازمان بهداشت جهانی یکی از اهداف 17گانه توسعه پایدار خود تا 2030 را کنترل خطر تشعشعات و آسیب‌های ناشی از نور خورشید درنظر گرفته است. جالب اینکه به‌گفته وی، اگر فردی در طول زندگی‌اش به یاد داشته باشد که حداقل 5 باری پوستش به‌علت نور آفتاب سوخته است، ریسک بالایی برای ابتلای به سرطان پوست خواهد داشت.
گورانی درباره دیگر آسیب‌های اشعه ماوراء بنفش هم اشاره می‌کند: «پیرپوستی زودرس نیز عارضه دیگر اشعه ماوراءبنفش است. از سوی دیگر اشعه ماوراءبنفش می‌تواند به‌شدت به چشم آسیب برساند و سبب بروز آب مروارید و سرطان‌های چشمی شود.»به‌گفته این مقام‌مسئول وزارت بهداشت، در تابستان سفر به شمال افزایش چشمگیری می‌یابد و متأسفانه مردم غالبا تصور می‌کنند در هوای ابری و حتی سایه، از اشعه UV در امان هستند؛ درحالی‌که حتی درصورت قرارگیری در سایه، نیمی از این اشعه می‌تواند به بدن شما تابیده شود. نکته عجیب‌تر اینکه در روزهای آفتاب در حاشیه سواحل، پرتوگیری شما می‌تواند تا 140درصد هم باشد. اما چطور چنین چیزی امکان‌پذیر است؟ صد درصد آن به طورمستقیم اتفاق می‌افتد و باقی نیز به‌دلیل انعکاس در سطوح اطراف شما، مجددا به بدن‌تان بازگشت داده می‌شود.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید