دانشمندان نوع جدیدی از فتوسنتز را کشف کردهاند که جانداران را قادر میسازد تا در شرایط سخت و کمنور، رشد کنند. به گزارش ایسنا، این کشف مهم به فضانوردان کمک میکند تا با استفاده از قدرت فتوسنتز با نور کم بتوانند یک روزی در فضا شرایطی را برای زندگی انسانها فراهم سازند. یک تیم بینالمللی از محققان زیستشیمیدان کالج سلطنتی لندن دریافتند که طیف گستردهای از جلبک سبز آب (blue-green algae) که نوعی سینوباکتری (cyanobacteria) است و در دریاچههای آب شیرین یافت میشود، میتواند حتی در شرایط نور کم با قرار گرفتن در معرض نور مادون قرمز از طریق فتوسنتز، مواد شیمیایی گیاهی ضروری برای زنده ماندن، ایجاد کند.
سیانوباکتریها را همچنین بهعنوان جلبکهای فیروزهای، باکتریهای فیروزهای یا سیانوفیتها میشناسند. آنها بیهوازی هستند یعنی نیازی به اکسیژن ندارند. در زمان پیدایش این باکتریها اکسیژن در جو زمین وجود نداشت. آنها دارای کلروفیل a هستند و فتوسنتز میکنند. اغلب آنها متحرکند. همچنین سیانوباکتریها قدیمیترین پروکاریوتهای فتوسنتزکننده روی زمین هستند.
فتوسنتز فرایندی زیست شیمیایی است که در آن انرژی نورانی خورشید توسط گیاهان و برخی از باکتریها به انرژی شیمیایی ذخیرهشده در مواد غذایی آنها تبدیل میشود و کمابیش همه جانداران روی زمین به آن وابستهاند.
یکشنبه 27 خرداد 1397
کد مطلب :
19868
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/N756
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved