حرکت بیبازگشت هوش مصنوعی
مدیر سیاستهای جهانی متا معتقد است که دیگر نمیتوان در برابر توسعه هوش مصنوعی ایستاد و صرفا باید به صورت بینالمللی آن را کنترل کرد. نیک کلگ در مصاحبهای از درخواستها برای تشکیل یک نهاد بینالمللی بهمنظور هدایت قانونگذاری در زمینه هوش مصنوعی حمایت کرده است. بهگفته او «اگر این فناوری را به غول چراغ جادو تشبیه کنیم، دیگر برای برگرداندن آن به داخل چراغ جادو دیر شده است و کشورها نباید بهصورت جداگانه در این زمینه قانونگذاری کنند.»
به گزارش گاردین، مدیر سیاستهای جهانی متا مخالف پرداخت پول به تولیدکنندگان محتوا یا سرویسهای خبری است که از محتواهای آنها در آموزش مدلهای هوش مصنوعی استفاده میشود. کلگ باور دارد که این دادهها تحت سازوکارهای مصرف منصفانه بهکار گرفته شدهاند و این سازوکارها زیربنای اینترنت را شکل دادهاند. کلگ میگوید: «محتواسازانی که بهجای تلاش برای مسدودسازی یا کاهش سرعت این فناوری یا مقابله با استفاده از آثار خود در این ابزارها، خودشان هم به استفاده از هوش مصنوعی مشغول میشوند، در بلندمدت در مقایسه با کسانی که در جهت مخالف این فناوری قرار گرفتهاند، جایگاه بهتری خواهند داشت.»
او در ادامه بیان میکند: «معتقدیم که [از این دادهها] بهشکلی کاملا منطبق بر قوانین فعلی استفاده میکنیم. خیلی از این دادهها در فرایندهای مورد استفاده در مدلهای هوش مصنوعی مولد متحول میشوند. در بلندمدت نمیتوانم تصور کنم که چگونه میتوان این غول را به داخل چراغ جادو برگرداند، چون این مدلها از اطلاعاتی استفاده میکنند که بهصورت عمومی در اینترنت وجود دارند و استفاده آنها هم غیرعقلانی نیست.»
این مدیر متا درباره قانونگذاری برای هوش مصنوعی میگوید: «قوانین خوب، قوانین چندجانبه یا قابل اجرا در حوزههای قضایی متفاوت خواهند بود. این فناوری بزرگتر از همه شرکتها و کشورهاست. اگر قانونگذاری به شیوهای پراکنده انجام شود، این کار به شکست میانجامد.»
کلگ درباره افزایش قدرت مدلهای هوش مصنوعی توضیح میدهد: «ایده اصلی این است که ما بهعنوان یک جهان واحد، در صورت رسیدن هوش مصنوعی به سطح بالایی از خودمختاری یا استقلال، چه واکنشی باید داشته باشیم. زمانی که به این نقطه برسیم، از روبیکان(Rubicon) عبور میکنیم. البته اگر از این نقطه بگذریم، چون اختلافاتی بین متخصصان وجود دارد، برخی میگویند 18ماه بعد از این نقطه عبور میکنیم ولی بعضی میگویند تا 80سال دیگر هم به آنجا نمیرسیم. اما زمانی که از روبیکان بگذریم، در جهان بسیار متفاوتی قرار خواهیم گرفت.»