خبر: اتابک جعفری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور میگوید: ما برای شرب، آب بهمقدار کافی در کشورمان داریم. آب شرب ما در قیاس با کشورهای پیشرفته با کیفیتترین آب است.
اما نکته اصلی ما در مبحث «توسعه» است. مواجهه با این موضوع از اواخر دهه ۴۰ شمسی آغاز میشود و به جرأت میتوان گفت که شروع بدمصرفی ریشه در آن دوره دارد چرا که تا پیش از آن همچنان مردم ایران الگوی صحیح مصرف آب را داشتند اما نبود آیندهنگری در طول ۶۰سال گذشته رفتار ما ایرانیان را در مصرف آب تغییر داد.
نقد: گفتههای این مقام، نشان میدهد که در طول 6دهه گذشته حاکمیت نگاه مهندسی و انتقال آب بین حوزهها باعث تقویت این تفکر نزد افکار عمومی شده که میتوان آب را به هر شکلی مصرف کرد و جای نگرانی نیست و دولتها برای روزهای تشنگی برنامه دارند.
اکنون اما با کسری شدید ذخایر آبی کشور و بروز پیامدهای خشکسالی و فرونشست زمین پرده از نگاه غلط در حوزه مدیریت منابع آب و همچنین مدیریت مصرف آن برافتاده و وقت آن رسیده که راهبردها و راهکارها بر روشهای مصرف بهینه متمرکز شود.
بهویژه اینکه بهتدریج نشانههای تنش آبی درون شهرها نمایان شده و حتی ممکن است کشور با چالش تامین آب شرب و سالم مواجه شود. در چنین وضعیتی استفاده از پساب و بازچرخانی آب یک ضرورت و مطالبه ملی است و با توجه به افزایش سطح پوشش فاضلاب در کشور، فرصت را باید غنیمت شمرد و روی گزینههای استفاده چندباره از آب تصفیه شده سرمایهگذاری کرد.
چنین اقدامی البته بستگی به ایجاد یک بازار شفاف و رقابتی در حوزه آب استحصال شده در نتیجه تصفیه فاضلابها بهویژه در کلانشهرها دارد.
آب را چندبار مصرف کنیم
در همینه زمینه :