• شنبه 19 آبان 1403
  • السَّبْت 7 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 09
شنبه 31 تیر 1402
کد مطلب : 197960
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Bg9RN
+
-

ساکنان لوت چگونه به اقتصاد پایدار می‌رسند؟

«رونق گردشگری، اشتغال و اقتصاد لوت‌نشینان از مسیر معرفی بیابان لوت محقق می‌شود.» این اظهارات جانشین مدیرکل میراث‌فرهنگی استان سیستان و بلوچستان در نشست هم‌اندیشی با فعالان حوزه گردشگری و تورگردانان سیستان و بلوچستان به‌مناسبت هفتمین سالروز ثبت جهانی بیابان لوت است که در موزه منطقه‌ای جنوب‌شرق ایران برگزار شد.
محمدعلی سرگزی، مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت نیز با اعلام اینکه بیابان لوت یکی از 2 اثر طبیعی ثبت جهانی شده ایران است که سال۹۵ در فهرست آثار جهانی ثبت شد، در این نشست اعلام کرد: این پهنه بیابانی ترکیبی از جاذبه‌های شگفت‌آور و بی‌نظیر مانند رود شور، ریگ‌های یلان، دره‌هایی با ساختار جذاب هندسی، تپه‌های متعدد و... است که همه اینها به ارزش این میراث افزوده است.
به‌گزارش ایرنا، محمدعلی سرگزی گفت: محدوده عرصه و حریم بیابان لوت حدود ۴۰هزار کیلومترمربع تعیین شده که در بین 3 استان کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان قرار دارد. در این بین کرمان و خراسان جنوبی موفقیت‌های گردشگری بیشتری از این نعمت خدادادی داشتند، اما سیستان و بلوچستان در استفاده از این پتانسیل نسبت به 2استان دیگر مغفول مانده است.
وی افزود: ریگ یلان یکی از قابلیت‌های گردشگری در بیابان لوت است که بیشتر آن در سیستان و بلوچستان واقع شده، اما متأسفانه هنوز از این ظرفیت آنطور که باید استفاده نشده است. تلاش‌هایی صورت‌گرفته تا تورهایی در بیابان لوت برگزار شود با این‌ تفاسیر این قابلیت وجود دارد که در قالب تور به سمت بیابان گام برداریم.مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت گفت: برای دسترسی به ریگ یلان باید از نصرت‌آباد به سمت جاده چاه رحمان و آبخوران اقدام کرد. برای عبور و رسیدن به این محدوده حتما باید با تجهیزات مناسب، همراه محلی‌ها و افراد بومی که با منطقه آشنایی دارند اقدام کرد؛ چراکه اگر کسی راه را در بیابان گم کند، امکان گرفتار شدن در بیابان و توفان‌های آن وجود دارد. از این‌ جهت برای رفتن به کویر حتما باید از ظرفیت بلدهای محلی و دهیاران بهره‌ برد و رعایت نکات ایمنی را در صدر اقدامات قرار داد.وی ادامه داد: هدف اصلی گردشگری در بیابان لوت این است که جوامع محلی از مواهب اقتصادی این ظرفیت برخوردار شوند. در این زمینه قرار است مهرماه جاری جلسه‌ای برای دهیاران، مسئولان محلی و بلدهای محلی پیرامون چگونگی   برخورد با گردشگران برگزار شود.سرگزی با اشاره به اینکه حیات گیاهی و جانوری بیابان لوت ارزشمند و از جاذبه‌های شگفت‌انگیز برخوردار است، افزود: تورهای تخصصی رصد ستاره، تورهای آفرود، ماسه درمانی، تورهایی با ابزارهای پرواز مدرن همچون پاراگلایدر، پاراموتور و... ازجمله پتانسیل‌‌ها و ظرفیت‌های گردشگری در بیابان لوت است.مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت گفت: حدود ۲۰ آبادی و روستا در این محدوده قرار دارند که اگر گردشگری در این منطقه شکل گیرد به اقتصاد اهالی این مناطق هم کمک شایانی می‌شود.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید