• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 27 تیر 1402
کد مطلب : 197658
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zmYvq
+
-

خوشحالی بیش از حد ممنوع!

آیا میزان شور و شعفی که در اطراف خبر انتقال طارمی به میلان وجود دارد، با داشته‌های فوتبال ایران مطابق است؟

اگر زمزمه‌های نقل‌وانتقالاتی این روزها به حقیقت تبدیل شوند و مهدی طارمی پیراهن باشگاهی مثل میلان را بپوشد، یک اتفاق بسیار بزرگ برای فوتبال ایران رخ داده است. با این حال، آیا میزان شور و شعفی که در اطراف این خبر نقل‌وانتقالاتی وجود دارد، با همه داشته‌ها و استعدادهای فوتبال ایران مطابق است؟ میلان باشگاه بزرگی در دنیای فوتبال به شمار می‌رود و همیشه در ایران هم طرفدارهای زیادی داشته اما وقتی در همسایگی ایران کشوری وجود دارد که بازیکنش را در 18‌سالگی به رئال‌مادرید می‌فرستد، نباید از شنیدن چنین خبرهایی عنان از کف بدهیم و بیش از حد، خوشحال شویم!
 
   مسیر مهدی، مسیر آردا
در اینکه مهدی طارمی یک فوتبالیست فوق‌العاده است، هیچ شکی وجود ندارد. اتفاقا همین مسئله، موجب می‌شود نگاه متفاوتی به انتقال این بازیکن به میلان بیندازیم. اگر او یک فوتبالیست معمولی بود، می‌شد با شنیدن چنین خبری سر به کوه و بیابان گذاشت اما او مهدی طارمی است و به‌نظر می‌رسد سقف توانایی‌هایش حتی بالاتر از این باشد. حالا به یک سؤال مهم فکر کنیم. اگر طارمی در 18‌سالگی کشف می‌شد، چه اتفاقی برایش رخ می‌داد؟ اگر طارمی در 20‌سالگی به اروپا می‌رفت، امروز روی کدام قله ایستاده بود؟ ترک‌ها به کمک سرمایه‌گذاری گسترده روی لیگ فوتبال، حمایت‌های دولتی، ساخت‌و‌سازهای استثنایی و جذب بازیکنان و مربیان خارجی، توجه دنیا را به طرف لیگ‌شان کشاندند و از این فرصت استفاده کردند تا اگر بازیکنی جوان در این لیگ چهره شد، به سرعت مورد توجه دنیا قرار بگیرد. نتیجه‌اش را هم در کورس رئال و بارسا بر سر آردا گولر و پرداخت 20‌میلیون یورو از سوی رئال برای جذب او دیدیم. مهدی اما در سن‌و‌سال امروز آردا کجا بود؟ اصلا کسی او را می‌شناخت؟ اصلا خودش مطمئن بود که فوتبالیست می‌شود؟ کاری که طارمی برای رسیدن به پیراهن میلان از مسیر ایران-قطر-پرتغال داشته، خیلی سخت‌تر از کار آردا گولر برای رسیدن به رئال‌مادرید بوده است.

   کلید ترنسفر، خاموش شده است!
حالا به یک سؤال دیگر فکر کنیم. اگر یک باشگاه ایرانی می‌توانست بازیکنی را به قیمت 20‌میلیون یورو بفروشد، شرایط مالی آن باشگاه چطور می‌شد؟ در فوتبال ایران تیم‌ها بعضا حتی 100‌دلار هم از فروش بازیکن درآمد کسب نمی‌کنند. همین حالا به خروجی‌های این فصل لیگ برتر نگاه کنیم. فوتبال ایران در این فصل فقط و فقط یک لژیونر تولید کرده و تازه او هم به لیگ قطر رفته است! حتی محمد محبی هم در مالکیت تیم دیگری بوده که راهی روسیه شده است. آن هم لیگ روسیه که هر لحظه ممکن است ناتمام بماند و در سطح اروپا همچنان در تحریم به سر می‌برد. ترنسفر بازیکن به اروپا در فوتبال باشگاهی ایران کاملا متوقف شده است. اثرات این اتفاق در درازمدت، دیده‌نشدن استعدادهایی مثل مهدی طارمی خواهد بود.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید