رئیسجمهور در مراسم افطار با اهالی رسانه:
مشکل اصلی امروز ما جنگ روانی است
رئیسجمهور با فراخوانی برای یکپارچگی رسانهای در برابر جنگ روانی دشمن، رسانهها و اهل آن را امانتداران مردم دانست و تأکید کرد: تلاطم بازار، دلیل اقتصادی ندارد و رسانهها در خط مقدم شکستن جنگ روانی دشمن هستند و ما قادریم بر جنگ روانی دشمن فائق شویم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی در دیدار صمیمی با جمعی از اصحاب رسانه با بیان اینکه نگرانی نسبت به آینده کشور ایرادی ندارد، گفت: آن نگرانی خوب است که منتهی به عزم بیشتر، تصمیم استوارتر، انسجام قویتر و برنامهای بهتر برای پیشبرد امور و رفع نگرانیها شود. روحانی با بیان اینکه به هیچ عنوان ناامیدی در کشور را نمیپسندم، خاطرنشان کرد: ناامیدی پایان ماجراست و اگر تسلیم شدن برای هر ملتی ناپسند و زشت است، ناامیدی، تسلیم شدن در برابر بدخواهان است.
روحانی با اشاره به برخی اظهارنظرها نسبت به اینکه عنوان میکنند، پای صندوق رأی رفتیم و نتیجهای ندیدیم، افزود: هم صندوق انتخابات سال 92و هم صندوق سال 96 دستاوردهای بسیار روشنی دارد که نمونه آن، آمار اخیر بانک مرکزی درباره رشد اقتصادی است که براساس آن در سال 96، 4.4 رشد اقتصادی داشتیم.
رئیسجمهور افزود: ما از رشد منفی در کشور به رشد مثبت اقتصادی رسیدهایم و چرا باید از صندوق رأی ناامید باشیم؟
روحانی تصریح کرد: هیچگاه ناامید نبوده و نیستم و امروز نیز با وجود فشارهای سنگین، اما از آینده کشور، مردم و نظام ناامید نیستم و کاملاً و بسیار هم به آینده امیدوارم.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: نباید مسئله جدید یا دشمنان جدید بسازیم بلکه باید مسائل را شناخته و حل و فصل کنیم و با شناخت دقیق دشمن برای پایان دشمنیها تلاش کنیم. نباید در رسانهها توقعات مردم را بیجا بالا ببریم، چرا که بالا بردن بیحساب توقعات مردم یعنی ایجاد ناامیدی در آنها، بلکه باید توقعات را در حد مقدورات و توان ملی سامان و پاسخ دهیم.
روحانی با بیان اینکه امروز بار سنگینی بر عهده شما اصحاب رسانه قرار دارد، گفت: امروز مشکل اصلی ما، مشکل اقتصادی، فرهنگی و یا امنیتی نیست، بلکه مشکل اصلی امروز ما جنگ روانی است. بزرگترین غم برای یک ملت زمانی است که رسانههای بیگانه مرجع او باشند. در کمتر جایی دیدهام که یک ملت اینگونه به رسانههای بیرونی اعتنا کنند، این وضعیت باید اصلاح شود و رسانههای داخلی باید مرجع اطلاعرسانی به مردم باشند.
رئیسجمهور اضافه کرد: مرجع افکار عمومی مردم باید رسانههای داخلی و رسانههای دارای نام و نشان باشند نه رسانههای بینام و نشانی که در فضای مجازی به راحتی هرچه میخواهند میگویند و با القا و تخریب باعث انحراف مسیر افکار عمومی میشوند.
روحانی اظهار داشت: دولت همواره از انتقاد مشفقانه و دلسوزانه استقبال کرده و آن را به نفع دولت و کشور دانسته و میداند، اما تخریب، تهمت و دروغ نهتنها باعث تضعیف دولت و نظام بلکه بالاتر از آن باعث تخریب مبانی اخلاق میشود؛ انتشار اخبار دروغ، دادن آدرس غلط به مردم و ناامید کردن آنها از آینده است.
رئیسجمهور از همه رسانهها خواست که تمام توان و تلاش خود را برای صداقت و ادای امانت بهکار گیرند و تصریح کرد: شما اصحاب رسانه امانتدار افکار مردم هستید. اصل و جوهره دین، صداقت و ادای امانت است و شما باید بیش از هر کسی به این مهم توجه کنید.
روحانی خاطرنشان کرد: بهعنوان رئیسجمهور امانتدار و زیر دین میلیونها رأیی هستم که مردم به من دادند و معتقدم کاری که امروز باید انجام دهیم این است که باید همه دستبهدست هم دهیم تا بر جنگ روانی دشمن فائق شویم.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه ملت ایران در جانب حق قرار دارد و بر باطل پیروز خواهد شد، گفت: درست است که همه دولتهای آمریکا از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون دشمن ملت ایران بودند، اما دشمنی هم حد و چارچوبی دارد.ما در تاریخ قاتل کم نداشتهایم اما همه آنها شمر نبودند، خائن زیاد داشتهایم اما ابن ملجم یکی بیشتر نداشتهایم؛ همه دولتهای آمریکا دشمن ملت ایران بودند، اما رئیس دولت فعلی بدتر، خبیثتر و با نقشههای شومتر از دولتهای قبلی است. روحانی با تأکید بر اینکه باید بدخواهانی را که خواستشان شکستن ملت ایران است، شکست دهیم، افزود: شما اصحاب رسانه باید بار سنگین مقابله با جنگ روانی دشمن را که امروز بالاتر و مؤثرتر از جنگ اقتصادی و فرهنگی علیه ما جریان دارد، برعهده بگیرید.
رئیسجمهور با اشاره به نوسانات در بازار ارز، خودرو و سکه در ایام اخیر، گفت:آمار مستند گواه آن است که تولید خودرو، سکه و تأمین منابع ارزی کشور نسبت به پارسال حتی از رشد برخوردار بوده و نوسانات و تلاطمهایی که این روزها در بازار شاهد آن هستیم بیش از آنکه ریشه در واقعیت داشته باشد، ناشی از جنگ روانی است.
حاشیه نگاری همشهری از ضیافت افطار رئیسجمهور با اهالی رسانه
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات، محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیسجمهور و علی جنتی از چهرههای دولتی حاضر در ضیافت افطاری رئیسجمهور بودند. با این حال رئیسجمهور را در بدو ورود به سالن، محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور و سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همراهی میکردند.
از اهالی استخوان خرد کرده رسانه در این مراسم دعوت شده بود، چهرههایی مثل سیدمحمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، عباس عبدی روزنامه نگار و فعال سیاسی اصلاح طلب، هادی خانیکی فعال سیاسی اصلاح طلب و مشاور رئیسجمهور دولت اصلاحات در امور رسانه، امیرمحبیان روزنامه نگار و فعال سیاسی اصولگرا. گفتوگوهای مداوم عبدی و محبیان در کنار هم جلب توجه میکرد.
عباس عبدی، بیژن مقدم، مهدی رحمانیان و عذرا فراهانی از چهرههایی بودند که در این ضیافت سخنرانی کردند. سخنرانی عبدی و آماری که او از میزان ناامیدی مردم داد در این نشست جالب توجه بود. بهطوری که روحانی در بخشی از سخنرانی خود به پاسخ برآمد.
سخنرانی رئیسجمهور دو بخش داشت؛ بخش اول که درباره ناامیدی و نگرانیهای جامعه بود با بذله گوییها و شوخیهای روحانی همراه بود اما در بخش دوم که اشاره به برجام و حملات داخلی علیه دولت معطوف بود روحانی با قاطعیت بیشتر سخن میگفت و بدون هیچ لبخندی نطق میکرد.
مهدی رحمانیان مدیرمسئول روزنامه شرق نیز در سخنانی اشاره کرد که نیامده است کام حضار را تلخ کند اما حال و روز رسانههای حامی دولت این روزها خوش نیست. او با ذکر یک مثال گفت ما خودیهایی هستیم که مقصر کاستیها معرفی شدهایم. به دولت کمک کردیم اما کمبودها را از چشم ما میبینند.
85 درصد مردم نگران آینده هستند
عباس عبدی یکی از سخنرانان ضیافت شب گذشته بود که روایت او از ناامیدی در کشور ناامیدکننده بود. او گفت دوست ندارم درباره ناامیدی سخن بگویم چون بیم آن داریم که به افزایش نگرانی و خستگی و ناامیدی منجر شود. ولی چاره چیست؟ تا کی میتوان زبان در کام کشید؟ اگر سکوت و نگفتن چارهساز بود، تاکنون چاره کرده بود. عبدی با بیان اینکه برخی از گذشتههای دور نگران بودهاند، ولی بسیاری نیز در سالهای اخیر بهویژه در یک سال گذشته نگران شدهاند به نتایج یک نظرسنجی اشاره کرد و گفت از مردم پرسیده شده است که مهمترین موضوعی که این روزها موجب نگرانی شما میشود چیست؟ فقط 1/1درصد اظهار داشتهاند که چیزی موجب نگرانی آنان نمیشود. در ادامه پرسیده شده که آیا این نگرانی در آینده کمتر میگردد یا بیشتر یا همینطور میماند؟ فقط 6درصد اظهار داشتهاند که کمتر میشود، 85درصد گفتهاند بیشتر و 9درصد هم اظهار داشتهاند همینطور میماند. عبدی در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت آخرین بار که مردم به پای صندوق رأی آمدند امید بسیار داشتند که تغییری جدی در رویهها و سیاستها روی میدهد ولی وقتی میبینند که چیزی تغییر نکرده خسته شدهاند. وی در بخش پایانی سخنانش هم گفت که امروز فضای رسانهای از ارکان دفاع از امنیت ملی است. اگر فضای رسانهای ملی به شکلی که الان هست ادامه پیدا کند به رقابت بینالمللی رسانهای میبازیم همچنان که پیش از این باختهایم و این باخت رسانهای به زیان امنیت ملی است.