• شنبه 29 اردیبهشت 1403
  • السَّبْت 10 ذی القعده 1445
  • 2024 May 18
سه شنبه 20 تیر 1402
کد مطلب : 196984
+
-

چگونه رونالدو یووه را نابود کرد

دقیقا 5سال بعد از انتقال کریستیانو به یوونتوس این باشگاه از اروپا حذف شد

چگونه رونالدو یووه را نابود کرد

دیروز در پنجمین سالگرد جدایی کریستیانو رونالدو از رئال مادرید و پیوستنش به یوونتوس با رقم عجیب 100میلیون یورو که برای بازیکنی 33ساله زیاد به‌نظر می‌رسید، اعلام شد اتحادیه فوتبال اروپا باشگاه یوونتوس را از حضور در رقابت‌های اروپایی برای فصل آینده محروم کرده است. یووه به‌دلیل کسر 10امتیازی نتوانسته بود سهمیه لیگ قهرمانان یا لیگ اروپا را به دست آورد اما سهمیه لیگ سوم یعنی لیگ کنفرانس را در دست داشت که با حکم محرومیت یوفا آن را به فیورنتینا واگذار کرد. باشگاه ایتالیایی از سوی اتحادیه فوتبال اروپا تهدید شده بود به 5سال محرومیت از همه رقابت‌های اروپایی و حالا بانوی پیر راضی است از اینکه این محرومیت 5ساله نشده است.
چرا در ابتدای گزارش به سالروز انتقال رونالدو به ایتالیا اشاره شد؟ به‌نظر می‌رسد آن انتقال تاریخی سرآغازی بود بر افول پرافتخارترین باشگاه سری‌آ. با اینکه کریستیانو 100 گل برای یووه به ثمر رساند، نتوانست به آنها کمک کند تا به روند قهرمانی‌های پیاپی یک دهه گذشته خود ادامه دهند. سرانجام این ستاره درحالی‌که ابتدا از منچسترسیتی و گواردیولا هم پیشنهاد داشت، با توصیه فرگوسن به منچستریونایتد بازگشت و بنای افول خود را گذاشت. انتقال او به تورین سرآغاز دوران سیاه این باشگاه از لحاظ اقتصادی بود. این قرارداد حتی جام جهانی سال 2018را نیز تحت‌الشعاع قرار داد. رونالدو در جام جهانی بعدی که در زمستان گذشته در قطر برگزار شد، باز هم تیم عوض کرد و به عربستان رفت. حضور رونالدو در تابستان 2018در تورین موجب خوشحالی هواداران شده بود. آنها یک‌بار وقتی کریستیانو در لیگ قهرمانان اروپا با قیچی برگردان به تیم‌شان گل زد او را ایستاده تشویق کردند. معامله‌ای عالی به‌نظر می‌رسید. رونالدو توجه رسانه‌ای را هم به سری‌آ برگرداند. اما معامله با او باشگاه را در آستانه ورشکستگی قرار داد. تا اینکه پس از 5سال آندره‌آ آنیلی و دار‌و‌دسته‌اش پس از سال‌ها اداره کردن باشگاه به‌صورت خانوادگی و مافیایی از مدیریت باشگاه حذف شدند و جای خود را به افرادی جدید دادند. برادرزاده آنیلی بزرگ و فقید که رئیس جدید باشگاه بود، بدون توجه به توصیه‌ها و مخالفت مدیراجرایی وقت باشگاه جوزپه ماروتا، شخصاً برای مذاکره و عقد قرارداد با رونالدو دست به‌کار شد و خیلی طول نکشید که کاپیتان تیم ملی پرتغال از ایتالیا سر درآورد. نخستین تبعات این ماجراجویی این بود که ماروتا، معمار موفقیت‌های یوونتوس و یکی از اصلی‌ترین عوامل احیای این تیم پس از قهقرای کالچوپولی، باشگاه را ترک کرد و به باشگاه دشمن یعنی اینترمیلان پیوست. با رفتن ماروتا، آنیلی فابیو پاراتیچی را به‌عنوان مدیرورزشی جدید منصوب کرد؛ کسی که اکثر خریدهایش برای یوونتوس ضرر بود تا منفعت.
یووه علاوه بر هزینه خرید رونالدو سالی 30میلیون یورو هم به این ستاره دستمزد می‌داد. اما باز هم از قهرمانی اروپا با متخصص لیگ قهرمانان و دارنده 5جام در این رقابت‌ها خبری نبود. رونالدو برای تیم یکدستی که آلگری پیش از آن ساخته بود، وصله‌ای ناجور بود. حالا همه باید برای او بازی می‌کردند و از طرفی سیستم دفاعی آلگری باب میل کریستیانو نبود. آلگری قربانی بعدی بود و مثل همه مربیان قبلی طعمه کریستیانو شد و جای خود را به مائوریتسیو ساری داد. ساری هم تنها یک فصل دوام آورد و آندره‌آ پیرلو جانشین او شد؛ 3 مربی در 3 فصل حضور رونالدو. در فصل چهارم آلگری برگشت و مشکلات با کریس وخیم‌تر شد. یووه در آخرین فصل برای دفاع از عنوان قهرمانی‌اش در سری A به دردسر افتاد. مقصر دانستن رونالدو به‌خاطر آن ناکامی‌ها بی‌انصافی است به‌خصوص در نخستین فصل ورودش که یک تنه با هت‌تریکش مقابل اتلتیکومادرید، یوونتوس را از حذف در مرحله یک‌هشتم نهایی لیگ قهرمانان نجات داد اما واقعیت این بود که ورود او تیم آلگری را از آن حالت متوازن و یکدستی که داشت خارج کرد و به تعبیر روزنامه گاتزتا «خرید رونالدو سرآغاز یک پایان برای یوونتوس آنیلی» بود.
رونالدو در 134بازی‌اش برای یوونتوس 101گل زد و با این تیم 2 قهرمانی در سری A کسب کرد اما بهترین دستاوردش در این تیم در رقابت‌های اروپایی حضور در مرحله یک‌چهارم نهایی فصل 19-2018لیگ قهرمانان اروپا بود با شکست مقابل آژاکس. حقوق سنگین رونالدو، روی یوونتوس فشار زیادی وارد کرد و کم شدن دخل باشگاه به‌خاطر شیوع کرونا هم این فشار را مضاعف کرد. یووه سال 2021دیگر به این نتیجه رسید که نمی‌تواند از پس پرداخت حقوق رونالدو برآید و از ابراز تمایل بازیکن برای ترک تورین استقبال کرد و او را به منچستریونایتد فروخت. اگرچه با رفتن رونالدو بار مالی بزرگی از شانه‌های بانوی پیر برداشته شد اما تراز مالی این باشگاه هنوز هم به شرایط دلخواه برنگشته است. یوونتوسی‌ها در فصل 22-2021ضرر مالی 254.3میلیون یورویی ثبت کردند که در تاریخ باشگاه رکورد بود. پرداخت زیرمیزی حقوق‌ها برای فرار از مالیات تبعاتی برای باشگاه داشت که نتیجه آن کسر امتیازات در فصل گذشته سری‌آ و حذف از رقابت‌های اروپایی در فصل آینده بود. یک‌ماه پیش آنیلی، پاراتیچی و تمام کادر مدیریت باشگاه به‌عنوان متهمان پرونده تخلفات مالی باشگاه به‌صورت دسته‌جمعی استعفا کردند و یک رسوایی دیگر در تاریخ باشگاه ثبت شد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید