• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 17 تیر 1402
کد مطلب : 196718
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/El1gY
+
-

هر شهروند، یک وکیل رایگان

هر شهروند، یک وکیل رایگان

فاطمه عباسی

متهمان خارجی در فیلم‌ها زیاد این جمله را تکرار می‌کنند که: «بدون حضور وکیلم حرف نمی‌زنم». در ذهن ما هم معمولا وکیل‌داشتن مساوی است با جرم و زندان و دادگاه و... اما حقیقت این است که اغلب ما، به جز آنهایی که درس وکالت خوانده و پوستشان کنده‌شده تا کل قوانین را حفظ کنند، چیز زیادی از مسائل حقوقی نمی‌دانیم و بسیاری از موارد، به حقوق‌مان آشنا نیستیم. در سیستم حقوقی ایران هم هیچ‌وقت داشتن وکیل دادگستری به‌طور جدی به‌عنوان یک تکلیف و ضرورت به طرفین دعوا تحمیل نشده است.
از آنجا‌ که معمولا هزینه‌ها بالاست و پرداختن دستمزد یک وکیل خبره هم، جیب پرپول می‌خواهد، آدم‌ها از خیر گرفتن وکیل برای راه‌افتادن کارشان می‌گذرند و در این مواقع هم معمولا  آشنا نبودن با مسائل حقوقی و بی‌اطلاعی از قوانین باعث می‌شود که هزینه‌های معنوی و مادی زیادی در پیچ‌وخم دادرسی یک پرونده برای آنها ایجاد شود و غالبا هم به آن چیزی که می‌خواهند نمی‌رسند.
در طول سال‌های اخیر نهادهای مختلف ازجمله کانون وکلای دادگستری و مرکز امور مشاوران حقوقی قوه‌قضاییه و خود قوه‌قضاییه تلاش کرده‌اند با طرح‌هایی ازجمله طرح خانواده و طرح اجباری شدن گرفتن وکیل برای خواهان، داشتن وکیل دادگستری را به نوعی اجباری کنند. با این حال هزینه‌های بالایی که فرد باید برای داشتن وکیل در مراحل اولیه پرداخت کند، باعث‌شده این طرح‌ها چندان موفق نباشند.
به‌تازگی اما تفاهمنامه‌ای بین معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با مرکز وکلای قوه‌قضاییه منعقد شده تا سرآغاز فصل جدیدی برای ارائه خدمات رایگان حقوقی به شهروندان باشد. آنطور که رئیس کمیته حقوقی شورای اسلامی شهر تهران گفته، قرار است خدمات رایگان حقوقی به شهروندان داده شود و هر شهروند یک وکیل رایگان در اختیار داشته باشد. به این ترتیب، مشاوره حقوقی با یک وکیل صادق و متعهد پیش از ورود به فرایند‌های پیچیده کار قضایی، می‌تواند شما را از حق و حقوق‌تان آگاه و مشکلات را تا حدی برای شما آسان کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید