• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
پنج شنبه 15 تیر 1402
کد مطلب : 196526
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/P1gAA
+
-

کشوری در تراز انقلاب اسلامی بسازیم

سردار بلالی از دستاوردهای هوا فضای کشور می‌گوید

روایت گردشگران
کشوری در تراز انقلاب اسلامی بسازیم

سردار علی بلالی روزگاری همرزم سردار حاج حسن تهرانی‌مقدم بود و سال 63همراه او چند نفر از نیروهای توپخانه سپاه برای آموزش به‌کارگیری موشک به سوریه اعزام شد و نتیجه تلاش این تیم دستاوردهای بزرگ موشکی را برای ایران به ارمغان آورد. با سردار بلالی که اکنون مشاور سردار حاجی‌زاده و مسئول پارک ملی‌هوافضاست، درباره ساخت این موشک‌ها و دلایل نمایش آن در پارک ملی هوافضا گفت‌و‌گو کرده‌ایم.  سردار بلالی هدف از راه‌اندازی و تأسیس پارک ملی هوافضا را نشان دادن اقتدار و تجلی اراده و خواستن توانستن است، می‌داند و می‌گوید: «طبق فرمایشات امام رحمه‌الله‌علیه که فرمودند: «ما می‌توانیم» رمز توانستن ما خواستن ما بود و خدا را شکر توانستیم با همین کلیدواژه، جنگ را اداره کنیم و باوجود مشکلات و موانعی که سر راه وجود داشت، به آنجایی برسیم که پس از دفاع‌مقدس، آبادانی کشور همه به‌دست نیروهای بومی و بچه‌های خودمان صورت بگیرد.چطور به این مرحله رسیدیم؟ زمان جنگ امکانات بسیار ساده‌ای داشتیم. ولی دشمن همه امکانات لازم را داشت، 87کشور برای جنگ با ایران به کشور عراق کمک می‌کردند. در آن دوران ما از 11کشور اسیر جنگی گرفتیم و دنیا پشت سر آنها بود. ولی ما با هدایت‌های امام(ره) نترسیدیم و مقاومت کردیم و امکانات خودمان را که کم بود، بومی کردیم. با همان فعل خواستن و توانستن. خدا کمک کرد که موشک اسکاد‌بی‌(شوروی) را که زمان جنگ، یک سلاح راهبردی بود و به هیچ کشوری نمی‌دادند، معجزه‌آسا به‌دست ما بیفتد تا ما بتوانیم از آن الگو بگیریم.»

باید خودمان بسازیم
 گوهر را پیدا کردند با درایت و بهره گرفتن از علم و دانشی که داشتند آن را به گنجی همیشگی تبدیل کردند. بلالی در این‌باره توضیح بیشتری می‌دهد و می‌گوید: «در آن دوران شهید حسن تهرانی ‌مقدم قدر آن موشک را دانست وگفت این سلاح راهبردی گوهری گرانبها در دست ماست و باید خودمان مانند آن را بسازیم.» همه این حرف‌ها که مگر ما می‌توانیم بسازیم!؟ ما توانایی‌اش را نداریم یا ما نمی‌توانیم... زده می‌شد، اما با همه این واکنش‌ها اکنون موشک‌هایی را ساختیم که بُرد 300کیلومتر آن به 2000کیلومتر رسیده. آن موشک‌هایی که ساخت شوروی بود و 1500متر انحراف داشت، اکنون ما نقطه‌زن داریم و دراین راه از هیچ قدرتی هم کمک مستقیم نگرفتیم که برای ما موشک بسازند یا برای ما آماده کنند. ما با مهندسی معکوس از موشک‌های دیگران و بومی‌سازی‌، به دستاوردهای امروز رسیدیم وساخت انواع موشک‌ها را بدون وابستگی به غیر، داخلی کرده‌ایم. این دستاوردها نشانه‌ها و مصادیق توانستن‌های ماست.»

نتایج افتخارآمیز یک ایستادگی
 وقتی برای به ثمر نشاندن خواسته‌تان مصصم باشید، موانع و مشکلات پیش‌رو توانی برای مقابله ندارند و پایان راه شیرین خواهد بود. رئیس پارک ملی هوافضا درباره تلاش‌های صورت گرفته دراین راه اشاره می‌کند و می‌گوید: « ایده ساخت پهپاد را شهید دکتر مصطفی چمران ارائه کرد و 3سال بعد از آن در سال‌های 64-63، پهپادهای ساده و اولیه به‌نام تلاش ساخته شد. اکنون از همان ایده ابتدایی به ساخت پهپادهای دوربرد و نقطه‌زن رسیدیم. یعنی پهپادهایی که می‌روند روی هدف و با دقت بالا هدف را منهدم می‌کنند، پرنده‌هایی داریم که می‌روند شناسایی می‌کنند و برمی‌گردند.مسیر دستیابی به این موفقیت‌ها ساده نبوده! با زحمت زیاد و تلاش به‌دست آمده، اینها مواردی نیست که به ما بدهند. در این راه شکست و شماتت‌ها داشتیم که شما نمی‌توانید! چندبار یک موشک را تست کردیم، در بُردی که باید برود، نمی‌رفت! می‌گفتند اگر نمی‌توانید ول کنید! ولی شهید تهرانی‌مقدم به ما یاد داده بود که نباید ناامید شد و می‌گفت باید ماموریت را انجام بدهیم. اکنون نتیجه آن ایستادگی‌ها را می‌بینیم.»

پیشرفت در دوره تحریم‌ها
 به‌گفته سردار بلالی، در این نمایشگاه، 5حوزه فرماندهی هوافضا نمایش داده شده که 3بخش موشکی، پهپاد و پدافند علاوه بر وضع موجود به امکانات مربوط به دوران دفاع‌مقدس می‌‌­پردازد و 2حوزه عملیات هوایی و فضایی به دوران بعد از دفاع‌مقدس مربوط می‌شود. دستاوردهایی را در این مکان به نمایش گذاشته‌ایم که بدانند از کجا شروع کرده‌ایم و الان به کجا رسیده‌­ایم. او درباره پیشرفت‌های غیرقابل انکار این دستاوردها می‌گوید:«پهپادهایمان را از نوع ساده و مهاجر به بردهای 2000کیلومتر به بالا رساندیم و انواع و اقسام پهپادها مانند پهپادهای شناسایی و رزمی، حتی پهپادهایی که می‌روند بارورسازی ابرها را انجام می‌دهند تولید کرده‌ایم. همچنین در حوزه خدمات عمومی، تصویربرداری برای امداد‌رسانی در سیل، زلزله و حوادث هم این پهپادها حرفی برای گفتن دارند. از سوی دیگر در حوزه پدافند، در دوره دفاع‌مقدس مواردی بوده که تا 4کیلومتر بالای سر خودمان را نمی‌توانستیم دفاع کنیم و موشک بزنیم، اما اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم پهپاد متجاوز آمریکایی در دریای عمان که 89کیلومتر از سکوی موشکی ما فاصله دارد و وارد فضای ما شده در ارتفاع 53هزار پایی و با سرعت 600کیلومتر بر ساعت را می‌زنیم و در دریا غرق می‌کنیم! این دستاوردها همه بومی و به ایران عزیز تعلق دارد. این توانمندی به‌گونه‌ای انجام شده که هرگونه تهدیدی برای ما باشد، از نظر تحریم‌ها و ندادن مواداولیه کارساز نیست چون صفر تا صد آن از ایده و طراحی مفهومی و تا ساخت و تولید انبوه همه‌ داخل کشور انجام می‌شود. در واقع ما در دوره تحریم‌ها به این دستاوردها رسیده‌ایم.»

صددرصد توان بازدارندگی
 سردار بلالی در پاسخ به این سؤال که این نمایشگاه تا چه اندازه توانسته، توان دفاعی و نظامی کشور را به نمایش بگذارد، می‌گوید:«در این حوزه با این توانمندی که وجود دارد به بازدارندگی کامل و پایدار نظامی رسیده‌­ایم. یعنی صددرصد نیازهای نظامی ما با تولید آن در داخل محقق می‌شود و هیچ ناترازی نداریم. ما ایرانی­‌ها نشان دادیم در هر حوزه‌ای که وارد شویم، با توکل به خدا موفق خواهیم بود. با این مدیریت انقلابی که حضرت آقا بالای سر ما دارند، ما باید به قله‌های اصلی ترسیم شده در بیانیه گام دوم انقلاب برسیم و یک ایران قوی در تراز انقلاب اسلامی بسازیم وبا این دستاوردهایی که در نمایشگاه نشان دادیم، ما حتما می‌توانیم.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید