
زیر پرچم ایران
برخی از افراد که در روزهای گذشته رسانهای شدند

در هفته گذشته، برخی رویدادها در حوزههای مختلف فرهنگی، ورزشی، اجتماعی، هنری، سیاسی و... به نام افراد و چهرهها گرهخورد و خبرهایشان سوژه رسانهها و فضای مجازی شد. با هم برخی از این خبرها که از موفقیت، پاکدستی، بزرگداشت، انتصاب و... این افراد حکایت میکنند را مرور میکنیم:
سیاسی
انتصاب نخستین سفیر زن دولت سیزدهم
به پیشنهاد وزیر امورخارجه و تأیید ریاستجمهوری «معصومه آباد» بهعنوان سفیر ایران در فنلاند انتخاب شد. آباد که سابقه عضویت در دوره سوم و چهارم شورای شهر تهران را دارد، ششمین سفیر زن ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی است. نگاهی به زندگینامه معصومه آباد نشان میدهد که او تا سن 60سالگی مسیر پرپیچوخمی را در عرصه فعالیتهای اجتماعی و سیاسی سپری کرده است تا امروز بهعنوان ششمین سفیر زن جمهوری اسلامی برای انجام یک مأموریت دیپلماتیک در خارج از کشور برگزیده شود. این بانوی انقلابی که ۳۳روز بعد از شروع جنگ حین امدادرسانی به مجروحان به اسارت نیروهای بعثی درآمد، بعد آزادی از اسارت در صحنه علمی، اجتماعی و فرهنگی فعال ماند. ازجمله فعالیتهای آباد در دهه60و70 میتوان به ریاست بخش زنان و زایمان بیمارستان نجمیه ۱۳۷۷–۱۳۷۵ و مسئولیت مؤسسه فرهنگی بروج نام برد. او در کنار این فعالیتها به حوزه نویسندگی نیز ورود کرده و خاطراتش از دوره اسارت را در قالب کتاب و با عنوان «من زندهام» به رشته تحریر درآورده است.
قرآنی
شیخ رسانه
آیین تجلیل از حجتالاسلام محسن قرائتی، معلم و مفسر قرآن کریم با عنوان «شیخ رسانه» این هفته با حضور جمعی از مسئولان در سالن همایشهای سازمان صداوسیما برگزار شد. در این مراسم، از صفحه رسمی استاد قرائتی در تلوبیون با همراهی پویش تعاملی «معلم دوستداشتنی» رونمایی شد. در این صفحه کاربران امکان تماشای تلویزیونی برنامههای آقای قرائتی را خواهند داشت. همچنین از سال58 تا امروز 2853قسمت از برنامه «درسهایی از قرآن» با حضور استاد قرائتی ساخته شده و 384قسمت بعد از شهریور99 در آرشیو سکوی رسانهای تلوبیون در دسترس مخاطبان قرار میگیرد. علاوه بر این، مجموعه نرمافزاری «راهی بهسوی نور» که به 30زبان ترجمه شده، در این روز رونمایی شد. حجتالاسلام محسن قرائتی بیش از 4دهه است با برنامه درسهایی از قرآن مهمان خانه ایرانیان است و شاید این برنامه را بتوان بهعنوان قدیمیترین و با استمرارترین برنامه تلویزیون معرفی کرد. رئیس سازمان صداوسیما در بزرگداشت حجتالاسلام قرائتی با بیان اینکه رسانه ملی چهرهای محبوب را به مردم معرفی کرده و ایشان بیش از 4دهه از محبوبترین و مشهورترین چهرههای تلویزیون در کشور بوده، گفت چهره ملی یعنی استاد محسن قرائتی که از ظرفیت تلویزیون برای ترویج قرآن استفاده کرد و تمام اقشار جامعه او را دوست دارند اما ذرهای تغییر در تواضع، ایمان، اخلاق و منش او ایجاد نشده است.
شهری
اقدام ارزنده راننده درستکار
اقدام قابل توجه راننده مینیبوس مشهدی در بازگرداندن کیف پول شهروند آلمانی هم سوژه رسانههای مجازی شد و امانتداری ایرانیها را به رخ دنیا کشید. ماجرا از این قرار است که رضا زنگنه، یکی از رانندگان مینیبوسرانی مشهد حین سرویسدهی متوجه یک کیف زنانه که داخل مینیبوس جامانده بود، میشود. این کیف که حاوی یک دستگاه تلفن همراه به ارزش تقریبی ۵۰ میلیون تومان و ۵۰۰یورو وجه نقد بود با پیگیری این راننده درستکار به صاحبش که یک زائر آلمانی بود، برمیگردد.
فرهنگی
جشن تولد 107سالگی بیبی لوعه
یکی از شیرینترین اخبار روزهای گذشته، جشن تولد ۱۰۷سالگی بیبی لوعه، بانوی مقاومت خوزستان است. این شیرزن که نام اصلیاش لوعه ناصریان است، سال۱۲۹۴ در دارخوین متولد شده و همزمان با آغاز جنگ تحمیلی و در شرایطی که شهر دارخوین خالی از سکنه شد، در آنجا ماند و همراه با پسرانش ضمن شکلدهی نیروهای مقاومت مردمی، خدماتی را به رزمندگان ارائه داد که از آن جمله میتوان به پخت نان و غذا، شستن لباسهای رزمندگان و… نام برد. بیبی لوعه که در 8سال دفاع مقدس در خط مقدم بود، آنقدر به رزمندهها محبت کرد که به مادر رزمندگان شهرت یافت. او که حالا کهنسالترین زن خوزستان است، حوادث بسیاری را با چشم خودش دیده از هجوم انگلیسیها حدود ۹۰سال قبل به آبادان و دارخوین تا حمله عراق و حصر آبادان. این بانوی خوزستانی که تاریخ زنده دارخوین است، با اینکه ۱۰۷بهار از عمرش گذشته، در سلامت کامل به سر میبرد و کاملا هوشیار است.
ورزشی
اسنوکر آسیا ایرانیست
بیلیارد جزو رشتههای محبوب بسیاری از جوانان است که شاید برای بعضی شبیه به یک تفریح بهنظر برسد، اما یک ورزش جدی و کاملی است که مسابقات قارهای و جهانی برای آن برگزار میشود. بهطوریکه امیر سرخوش، بیلیاردباز حرفهای کشورمان موفق شده تازهترین مدال را در مسابقات این رشته کسب کند. دیدار نهایی بخش 6توپ مسابقات اسنوکر قهرمانی آسیا با حضور موسی النعیمی، رئیس کنفدراسیون ورزشهای بیلیاردی آسیا و هاشم اسکندری، سرپرست فدراسیون بولینگ و بیلیارد و نایبرئیس آسیا برگزار شد. سرخوش در حالی قهرمانی این دوره مسابقات را از آن خود کرد که در دوره پیشین مسابقات قهرمانی آسیا که در مالزی برگزار شد، بهعنوان نایب قهرمانی دست پیدا کرده بود. سرخوش بعد از کسب مقام قهرمانی این رقابتها به خبرنگاران گفته: «من عاشق ایران هستم و پیشنهادی از خارج نداشتهام و بهطور قطع همیشه زیر این پرچم در رقابتهای بینالمللی شرکت خواهم کرد.»
بینالملل
شورشی شکست خورده
یوگنی پریگوژین 62ساله که پول خود را با ارائه خدمات پذیرایی بهدست میآورد و لقب «آشپز پوتین» را داشت، مدتی نه چندان دور بهعنوان متحد نزدیک رئیسجمهور روسیه و کاخ کرملین بهحساب میآمد، اما هفته گذشته همه دنیا او را بهعنوان فرمانده شورش گروه شبهنظامی واگنر شناختند که روسیه را تا آستانه وقوع یک جنگ داخلی پیش برد. این چهره در هفتهای که گذشت روسیه را به سرتیتر خبرها رساند و باعث شد نامش بارها در موتورهای جستوجوی اینترنتی نوشته شود. با بالا گرفتن اختلافات اخیر رهبر گروه واگنر با مقامات نظامی روسیه، پس از آنکه کرملین، یوگنی پریگوژین، رئیس گروه شبه نظامی واگنر را به شورش مسلحانه متهم و دستور دستگیریاش را صادر کرد، رئیس گروه واگنر در واکنش به این موضوع گفت: «نیروهای این گروه شبهنظامی از خاک اوکراین وارد روسیه شدهاند.» این خبر گمانهزنیها را درباره احتمال کودتای نظامی در روسیه قوت بخشید اما در نهایت با وساطت نیروهای بینالمللی، واگنرها از 200کیلومتری پایتخت به عقب برگشتند و پریگوژین به تبعید در بلاروس تن داد.
هنری
نکوداشت خالق ملودیهای ماندگار
آیین نکوداشت محمد سریر، آهنگساز، موسیقیدان و از چهرههای سرشناس حوزه موسیقی در خانه هنرمندان برگزار شد. گرچه نام دکتر سریر، ناخودآگاه یادآور همکاریهای او با زندهیاد محمد نوری است، اما این همکاری تنها گوشهای از کارنامه هنری اوست. آهنگسازی برای 7آلبوم موسیقی ازجمله آلبوم ماندگار «دلاویزترین» با صدای محمد نوری، آلبوم موسیقی رویای رنگین، با صدای بیژن بیژنی و آلبوم صوتی و تصویری و کتاب «پوئم سمفونیک آب» به رهبری «ولادیمیر سیرنکو» همچنین بیش از ۱۰۰ اثر آوازی و موسیقی متن فیلم و سریالهای تلویزیونی، بخشی از فعالیت این هنرمند است. سریر در کنار این کارنامه پروپیمان هنریاش، فارغالتحصیل رشتههای اقتصاد و علوم سیاسی در مقاطع تحصیلی مختلف بود و سالها در کسوت دیپلمات وزارت خارجه به کشورمان خدمت کرده است. حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی ایران درباره دکتر سریر گفته: «شخصیت دکتر محمد سریر چند وجهی است، وقتی نام او را میآوریم فقط وجه موسیقی به ذهن نمیآید زیرا آقای سریر وجوه شخصیتی مختلفی دارد. او نوازنده و آهنگساز خوبی است. مدیریت هم یکی از ابعاد شخصیتی آقای سریر است و سالیانی که در بخشهای مختلف حضور داشت، توانایی خاصی به او بخشید که هم ذاتی و هم تجربی است و همه اینها تبدیل به دکتر سریر شدهاند.»
اجتماعی
مکانیک ایرانی، جهانی شد
در چند روز گذشته، نام «خسرو دهاقین» مکانیک خوشذوق ایرانی که سوژه خبرگزاری آسوشیتدپرس شد، بر سر زبانها افتاد. این خبرگزاری در گزارش مفصلی به بررسی ابتکار این مکانیک ایرانی که حرفهاش بازسازی و مونتاژ خودروهای کلاسیک خارجی است، پرداخت. ماجرا از این قرار است که این مکانیک مبتکر با جمعآوری قطعات مختلف سویل قدیمی، این خودروها را بازسازی کرده و با این کار بهنوعی تحریمهایی که مانع ورود قطعات خودرو به داخل کشور هستند را دور زده است. یکی از خودروهای مونتاژشده توسط دهاقین که مورد توجه خبرگزاری آمریکایی قرار گرفت، کادیلاک است. دهاقین درباره مونتاژ این خودرو به آسوشیتدپرس گفته: «کادیلاک، لوکسترین و خاصترین خودرویی بود که در خارج از خاک آمریکا مونتاژ شده است.» او که علاقه وافری به تعمیر و بازسازی خودروهای کلاسیک دارد، درباره انگیزه این کار تأکید کرده: «خودروهای کلاسیک در طول زمان خراب و مستهلک و از رده خارج شدهاند، اما خیلیها هنوز با این خودروها خاطره دارند؛ برای همین ما با کمی ابتکار آنها را از نظر ظاهر، فنی و برقی بهخودروی درجه یک تبدیل میکنیم.»
سینمایی
فریماه فرجامی به کما رفت
آخرینباری که تصویر فریماه فرجامی بر پرده نقرهای سینما نقش بست، چندسال قبل بود، او نقش کوتاهی در فیلم لامینور، آخرین ساخته داریوش مهرجویی بازی کرد. با این حال نام و چهره این بازیگر پیشکسوت سینمای ایران، با یادآوری نقشهایش در سریالها و فیلمهای سینمایی مختلف مانند اجارهنشینها، پرده آخر، مادر، پهلوانان نمیمیرند، نرگس، خط قرمز، آب و آتش و... در ذهن طرفداران هنر هفتم ماندگار شده است. بعد از مدتها دوری از سینما این هفته خبر رسید که فرجامی بعد از یک دوره بیماری، به کما رفته است. یکی از اعضای انجمن صنفی بازیگران خانه سینما به خبرگزاریها گفته او در شرایط مساعدی به سر نمیبرد و خانواده این بازیگر خواستار دعا برای بهبودی وضعیتش هستند. فرجامی که سالهاست بهدلیل بیماری خانهنشین شده، بعد از بازی در فیلم «کاغذ دیواری زرد» در سال1382 در هیچ فیلم سینمایی دیگر ظاهر نشد و تنها گاهی در محافل سینمایی دیده میشد. او بالاخره پس از 11سال دوری از سینما، در سال93 در فیلم «نیم» به کارگردانی بهمن کامیار بار دیگر جلوی دوربین رفت و در سال98 هم حضوری افتخاری در فیلم «لامینور» داریوش مهرجویی داشت که آخرین تجربه بازیگری او تا به امروز محسوب میشود.