مشروبات الکلی مسموم در حالی همچنان قربانی میگیرد که بهگفته سرهنگ محمد نادربیگی، جانشین فرمانده انتظامی استان البرز، منشا اصلی این مشروبات سمی که جان 17نفر در استان البرز را گرفت، متانول بوده است.
وی در گفتوگو با همشهری میگوید: از اواخر هفته گذشته که عدهای در استان البرز بر اثر استفاده از مشروبات الکلی سمی جانشان را از دست دادند یا دچار مسمومیتهای شدید شدند، تیم ویژهای برای شناسایی و دستگیری عاملان توزیع مشروبات سمی تشکیل شد. از همان زمان بررسیهای تخصصی و گسترده آغاز شد و مأموران در تحقیق از افرادی که بر اثر مصرف مشروبات سمی دچار مسمومیت شده بودند به سرنخهایی از توزیعکنندگان دست یافتند و با دستگیری برخی از آنها، معلوم شد که منشا اصلی مشروبات سمی، الکل متانول یا صنعتی است که سمی و کشنده است.
سرهنگ نادربیگی افزود: تحقیقات پلیسی، مأموران را به یک کارخانه تولید الکل در اشتهارد رساند و در ادامه یک انبار نگهداری متانول شناسایی شد که وقتی تیم تحقیق راهی آنجا شدند، حدود 6هزار لیتر متانول آماده توزیع در آنجا کشف و توقیف شد. بررسیها نشان میداد که فردی در این انبار پیش از این، هزار لیتر متانول را خارج از چرخه توزیع قانونی، به فردی فروخته که آن فرد نیز متانول را در میان سازندگان مشروبات دستساز توزیع کرده و آنها نیز با استفاده از متانول مشروبات سمی تولید کرده و آن را در اختیار مشتریانشان قرار دادهاند.
جانشین فرمانده انتظامی استان البرز با اشاره به اینکه متأسفانه این مقدار الکل متانول بهصورت غیرقانونی از چرخه توزیع خارج شده و در اختیار سازندگان مشروبات دستساز قرار گرفته بود، تأکید کرد: یکی از مهمترین سهلانگاریها در این ماجرا، نظارت بر چرخه توزیع الکل صنعتی بوده است. الکل صنعتی پس از تولید از سوی کارخانه مورد نظر باید از طریق چرخه قانونی توزیع و بهدست شرکتهای استفادهکننده ازجمله شرکتهای تولیدکننده محصولات شیمیایی میرسید اما در این میان الکلی که قرار بوده در یک شرکت تولیدکننده اسپری مو مورد استفاده قرار بگیرد، به راحتی از انبار خارج شده و در اختیار افراد سودجو قرار گرفته است. حال آنکه سازمانهای مربوطه ازجمله وزارت صمت، میبایست از طریق نظارت دقیق بر تولید و توزیع الکل صنعتی، مانع از آن میشدند که این مقدار متانول به راحتی از انبار خارج شده و در اختیار سودجویان قرار بگیرد.
سرهنگ نادربیگی با اشاره به اینکه خوشبختانه با اقدام پلیس و جلوگیری از خارج شدن 6هزار لیتر متانول از انبار مورد نظر از قربانی شدن افراد بیشتری بر اثر مصرف مشروبات سمی جلوگیری شد، افزود: با عملیات شبانهروزی پلیس و دستگیری بیش از 9نفر از عوامل ساخت و توزیع مشروبات سمی، آمار مراجعهکنندگان به بیمارستانها نیز کاهش یافت اما آنچه مشخص است، اینکه اگر نظارت دقیق از سوی دستگاههای مربوط روی چرخه توزیع الکل صنعتی صورت میگرفت، شاهد این اتفاقات دردناک نبودیم.
اظهارات جانشین فرمانده انتظامی البرز در حالی بیان میشود که حالا موج مرگومیر ناشی از مصرف الکل سمی به شهرهای دیگر ازجمله رباطکریم نیز رسیده و جان دستکم 7نفر در این شهر را گرفته است. هر چند هنوز مشخص نیست منشأ مشروبات سمی در رباطکریم از کجا بوده و آیا این ماجرا با ماجرایی که در استان البرز اتفاق افتاد ارتباط دارد یا نه، اما آنچه مسلم است اینکه استفاده از متانول که بهگفته متخصصان مصرف 150سیسی از آن، مرگ را بهدنبال دارد، در این مشروبات باعث جان باختن قربانیان شده است. بنا بر آمار اعلامی، حدود 90درصد از مشروبات دستسازی که در کشور از سوی سودجویان توزیع میشود، تقلبی است که بخشی از آن از طریق متانول ساخته میشود و سودجویان با افزودن مواد شیمیایی و اسانس، آن را بهعنوان مشروبات الکلی بهدست مشتریانشان میرسانند و شاید عدمآگاهی افراد از سمی و خطرناک بودن این مشروبات، یکی از دلایل افزایش مرگومیرها بر اثر استفاده از الکل سمی در سالهای اخیر است.
سه شنبه 6 تیر 1402
کد مطلب :
195761
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/DR6qq
+
-