روزهای روشن دیپلماسی همسایگی
دستاوردهای سفر دورهای وزیر امور خارجه به 4 کشور حاشیه خلیج فارس
علیالله سلیمی-روزنامهنگار
دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در منطقه این روزها شتاب بیشتری به خود گرفته و در این راستا، شامگاه دوشنبه ۲۹ خرداد دکتر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان سفر دورهای به کشورهای حاشیه خلیج فارس را شروع کرد. مقصد اول وزیر امور خارجه و هیات همراهش، کشور قطر بود که دوشنبه شب میزبان هیات ایرانی شد. دکتر امیرعبداللهیان در این سفر دورهای، علاوه بر کشور قطر، به 3 کشور دیگر حاشیه خلیج فارس؛ عمان، کویت و امارات هم رفت تا درباره موضوعات مختلف دوجانبه، منطقهای و بینالمللی با مقامات این کشورهای همسایه بحث و تبادل نظر داشته باشد.
1شروع سفر منطقهای از قطر
وزیر امور خارجه کشورمان به دعوت همتای قطری خود دوشنبه شب در صدر هیأتی دیپلماتیک به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات عالیرتبه قطر، تهران را به مقصد دوحه ترک کرد. گفت وگوهای دوجانبه، تبادل نظر درباره مسائل مهم منطقه و بینالملل و همچنین مسائل مربوط به مذاکرات رفع تحریم و موضوعهای مشابه از مهمترین محورهای دیدار امیرعبداللهیان در قطر بود.
ملاقات با امیر قطر
وزیر امور خارجه کشورمان در اولین دیدار رسمی از سفر منطقهای خود به کشورهای حوزه خلیج فارس، با شیخ تمیم بن حمد امیر قطر دیدار و گفتوگو داشت. در این دیدار موضوعات مورد اهتمام 2 کشور در حوزه دوجانبه، منطقهای و بینالمللی مورد تبادل نظر قرار گرفت. شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر هم در این دیدار گفت: ایران از جایگاه ویژهای در منطقه برخوردار است و کشور ما برای توسعه روابط با ایران هیچ مرزی نمیشناسد.
همچنین وزیر امور خارجه کشورمان در دوحه با «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه قطر هم دیدار و گفتوگو کرد. امیرعبداللهیان در این دیدار بر اهمیت نقش بنادر 2 کشور در افزایش نقل و انتقال کالا و مسافر میان 2 کشور تاکید کرد و فعالتر کردن بنادر تعیین شده برای این منظور را خواستار شد. موضوعات کنسولی از جمله کمک به آزادی یا انتقال زندانیان ایرانی در زندانهای قطر نیز از دیگر موضوعات مطرح شده توسط وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار بود.
2 دومین مقصد؛ عمان
دکترحسین امیرعبداللهیان که به دعوت همتای عمانی خود به آن کشور سفر کرده بود عصر سهشنبه وارد فرودگاه بینالمللی مسقط شد و مورد استقبال مقامات این کشور قرار گرفت. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۳۱ خرداد با «سلطان بن محمد النعمانی» وزیر مکتب سلطانی عمان دیدار و رایزنی کرد. دو طرف در این رایزنی درباره روابط دوجانبه و مسائل منطقهای و بینالمللی گفت وگو کردند.
استقبال از ابتکار گوترش
دکتر امیرعبداللهیان در دیدار السید بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر خارجه عمان ضمن استقبال از ابتکار گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد برای برگزاری نشست وزرای امور خارجه ۸ کشور ساحلی خلیج فارس در نیویورک در ماه سپتامبر آینده افزود: لازم است چنین ابتکارهایی در چهارچوب ۸ کشور منطقه نیز مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.
3 کویت، سومین مقصد
دکتر امیرعبداللهیان در ادامه رایزنیهای منطقهای و گفتوگوهای دوجانبه به دعوت همتای کویتی خود عصر چهارشنبه وارد فرودگاه بینالمللی کویت شد و مورد استقبال مقامات این کشور قرار گرفت. در این سفر، جمعی از اعضای انجمن دوستی جمهوری اسلامی ایران و کویت با حضور در هتل محل اقامت وزیر امور خارجه کشورمان، با او دیدار و گفت وگو کردند.
گفتوگوی وزیران خارجه ایران و کویت
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «شیخ سالم عبدالله الجابر الصباح» وزیر امور خارجه کویت موضوعات مختلف روابط 2 کشور در حوزه سیاسی، اقتصادی، تجاری، پارلمانی، کنسولی، محیط زیست و نیز برخی موضوعات منطقهای را مورد گفت وگو و تبادل نظر قرار داد. دراین روز وزیر امور خارجه کویت نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت: روابط کویت و ایران عمیق و ریشهدار است.
4 آخرین مقصد؛ امارات
وزیر امور خارجه کشورمان در چهارمین و آخرین مقصد سفر منطقهای خود به کشورهای حوزه خلیج فارس، با استقبال خلیفه شاهین المرر، وزیر مشاور امارات متحده عربی وارد فرودگاه ابوظبی شد. گفتوگوهای دوجانبه و تبادل نظر درباره مسائل مهم منطقه و بینالملل از مهمترین محورهای دیدار امیرعبداللهیان در امارات متحده عربی خواهد بود.
دیدار با شیخ زاید
دکتر امیرعبداللهیان در اولین برنامه سفر خود به امارات، با شیخ محمد بن زاید رئیس دولت امارات متحده عربی دیدار و دعوت رئیس جمهور کشورمان از او برای سفر به ایران را ابلاغ کرد. شیخ محمد بن زاید ضمن تشکر و استقبال از این دعوت و اعلام آمادگی برای سفر به ایران، به طور متقابل مراتب دعوت خود از رئیس جمهور کشورمان برای سفر به امارات را ابلاغ کرد. در این دیدار درباره موضوعات مختلف روابط دوجانبه در ابعاد سیاسی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی و کنسولی گفت وگو و تبادل نظر شد.