• پنج شنبه 13 دی 1403
  • الْخَمِيس 2 رجب 1446
  • 2025 Jan 02
دو شنبه 22 خرداد 1402
کد مطلب : 194218
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/ElGWl
+
-

رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشمندان، کارشناسان و مسئولان صنعت هسته‌ای تصریح کردند

هسته‌ای؛ در خدمت مردم

رهبری
هسته‌ای؛ در خدمت مردم

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز (یکشنبه) پس ‌از بازدید 1/5ساعته از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای در عرصه‌های کشاورزی، پزشکی و سلامت، صنعت، محیط‌ زیست، آب و ساخت نیروگاه، درجمع شماری از دانشمندان افتخارآفرین، کارشناسان و مسئولان صنعت هسته‌ای، این صنعت را کلید پیشرفت ایران در بخش‌های مختلف خواندند و با تأکید بر تلاش همه‌جانبه برای ملموس‌شدن تأثیر پیشرفت‌های هسته‌ای در زندگی مردم گفتند: بومی‌شدن صنعت بسیار مهم هسته‌ای، نشان‌دهنده ناکامی غرب و تحقیر غرب‌گرایانی است که درصدد تحقیر ملت و تضعیف روحیه کار و امید در کشور بودند.به‌ گزارش پایگاه ‌اطلاع‌رسانی دفتر مقام‌ معظم‌ رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تشکر صمیمانه از دانشمندان، مسئولان و فعالان صنعت هسته‌ای، نمایشگاه مورد بازدید را عالی، خشنودکننده و بشارت‌بخش خواندند و گفتند: باید مردم را با ابعاد گوناگون و تأثیرات این پیشرفت‌ها در زندگی ملت آشنا کرد.

حفظ تعامل با آژانس
«حفظ ارتباط، تعامل و همکاری با آژانس البته در چارچوب مقررات پادمانی» ضروری است. توصیه من از ابتدا به مسئولان مختلف صنعت هسته‌ای همین بوده است. البته زیر بار چیزی بیشتر از مقررات پادمانی نروید.

آژانس به تعهدهای خود عمل نکرده‌ است
سازمان انرژی اتمی زیر بار ادعاهای خلاف واقع و خواسته‌های زورگویانه طرف‌های مقابل نرود. آنچه را که موظف به انجام آن هستید، انجام دهید، اما با ایستادگی بر مواضع خود، نه درخواست‌های زورگویانه را قبول کنید، نه ادعاهای گاه و بی‌گاه و خلاف واقع را که مثلاً‌ فلان وقت فلان کار را کرده‌اید. درباره تعهدهایی که اسفندماه سال‌گذشته انجام شد، براساس گزارش جدیدی که مشاهده کردم، آژانس به تعهدهای خود عمل نکرده ‌است.

لزوم رعایت قانون مجلس
مسئولان «پرهیز از تخطی از قانون مجلس درخصوص هسته‌ای» را مدنظر داشته باشند. برخلاف تصور اشتباه برخی افراد، مصوبه مجلس، قانونی خوب و به نفع کشور و صنعت هسته‌ای است که باید به آن عمل شود و در دادن دسترسی‌ها و اطلاعات از آن تخطی نشود.

 حفاظت از زیرساخت‌ها در توافق‌ها
مسئولان سازمان انرژی اتمی «حفظ زیرساخت‌های موجود صنعت هسته‌ای» را در نظر داشته ‌باشند. در طول سال‌های قبل، مدیران، مسئولان و فعالان صنعت هسته‌ای، زیرساخت‌های مهمی ایجاد کرده‌اند که در توافق‌ها مراقب باشید این زیرساخت‌ها دست نخورد.

شکست تاریخی غرب‌گرایان
تأثیر مشهود پیشرفت‌های هسته‌ای در شکست تاریخی غرب‌گرایان برای تحقیر ملت، واقعیت دیگری است که اکنون آشکار شده ‌است. سلطه‌گران از 2 روش ملت‌ها را عقب نگه می‌دارند و به استضعاف می‌کشند؛ روش اول، تسلط مستقیم بر ملت‌ها و استعمار آنهاست و روش دوم که خطرناک‌تر است، القای روحیه بی‌عرضگی و «ما نمی‌توانیم» در ملت‌هاست.

توجیهی برای چپاول غرب
 قبل از انقلاب در جلسه‌ای در دیداری تصادفی با یکی از مسئولان رژیم گذشته، به کارهای آنها انتقاد کردم؛ آن مسئول درحالی‌که «چپاول منابع نفتی ایران، تسلط بر بازار ایران و دخالت‌های حداکثری غرب در سیاست‌های ایران را نادیده می‌گرفت»، با افتخار گفت: این حرف‌های بیهوده را نزنید؛ اروپایی‌ها الان نوکر ما هستند و برای ما اجناس مختلف تولید می‌کنند و ما استفاده می‌کنیم.

نگاه حقیرانه مسئولان رژیم‌گذشته
پیش ‌از پیروزی انقلاب ‌اسلامی، علاوه بر این نگاه حقیرانه و غرب‌زده مسئولان رژیم گذشته، به جوانان ما هم باورانده بودند که‌ «ایرانی بی‌عرضه و ناتوان است» و به قول یکی از نخست‌وزیران آن دوران، حداکثر استعدادش تولید آفتابه گِلی و سفالی است.

آبروی ملی
دستاوردهای هسته‌ای در بهتر شدن زندگی مردم تأثیر اساسی دارد. صنعت هسته‌ای از لحاظ وزن سیاسی و جایگاه جهانی ایران، موجب آبروی ملی است؛ ضمن اینکه در نقطه مقابل تلاش‌های دشمنان برای بی‌آینده نشان دادن کشور و مأیوس کردن جوانان، روحیه امید و اعتماد به‌نفس ملی را در جامعه زنده می‌کند.

یکی از مولفه‌های اساسی قدرت ایران
صنعت هسته‌ای اهمیت راهبردی و در عین حال «عینی و ملموس» دارد و از مولفه‌های اساسی قدرت و اعتبار ایران است. هرکس ایران، جمهوری ‌اسلامی، قوت و پیشرفت کشور را دوست دارد، باید برای فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و صنعتی هسته‌ای اعتبار و اهمیت قائل باشد.

ادعای دروغین غرب
ادعای غرب درباره «ترس از تولید سلاح‌ هسته‌ای در ایران» دروغ است. خود آنها می‌دانند ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم؛ همانگونه که جامعه اطلاعاتی آمریکا چند بار، از جمله در ماه‌های اخیر به این واقعیت اذعان کرده که هیچ نشانه‌ای از حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای وجود ندارد.

مخالفت اسلام با تولید سلاح کشتارجمعی
تولید سلاح کشتارجمعی (چه هسته‌ای و چه شیمیایی) مخالف اسلام است. اگر این مبنای اسلامی نبود و ما اراده تولید سلاح هسته‌ای داشتیم، این‌کار را انجام داده بودیم و دشمنان هم می‌دانند که نمی‌توانستند جلوی ما را بگیرند.

افزایش صدبرابری امکانات هسته‌ای
اکنون امکانات هسته‌ای ایران بیش‌از صدبرابر سال ۸۲، یعنی آغاز چالش هسته‌ای است. آنها برای متوقف کردن این روند از جنایت و ترور هم کمک گرفتند، اما نتوانستند و صنعت هسته‌ای اکنون با تلاش جوانان ملت در این کشور بومی شده و دیگر قابل سلب‌شدن نیست.

توصیه‌ای به مسئولان
مسئولان انرژی اتمی، مردم را از آثار مفید صنعت هسته‌ای آگاه کنند. اطلاع مردم از صنعت هسته‌ای محدود به مسئله انرژی و تولید برق است؛ درحالی‌که اگر از منافع آن در همه بخش‌های زندگی خود مطلع شوند، قدر آنچه را که می‌گفتند حق مسلم ماست، بهتر می‌دانند. البته در این زمینه صداوسیما و بخش‌های دیگر هم نقش دارند.

ایجاد نیروگاه‌های با ظرفیت پایین
کار روی ایجاد نیروگاه‌های با ظرفیت پایین و رایج در دنیا ضروری است. کشور در بخش‌های مختلف به اینگونه نیروگاه‌ها نیاز دارد.

شکست آشکار غرب‌گرایان
کار روی ایجاد نیروگاه‌های با ظرفیت پایین و رایج در دنیا ضروری است. کشور در بخش‌های مختلف به اینگونه نیروگاه‌ها نیاز دارد.

علت حقیقی مخالفت‌ها
«مخالفت با پیشرفت ملت ایران» علت حقیقی گیر دادن دشمنان به صنعت هسته‌ای ایران است. این صنعت، کلید پیشرفت چشمگیر کشور و ملت در بخش‌های مختلف است؛ ضمن اینکه دشمنان از الگو گرفتن دیگر ملت‌ها از راه و فکر پیشرفت ‌آفرین ملت ایران هراس دارند.

بروز استعداد جوانان ایرانی
چالش هسته‌ای ۲۰ساله دشمنان با جمهوری اسلامی ایران، زمینه‌ساز روشن شدن حقایق متعدد شده‌ است که بروز توانایی و استعداد خارق‌العاده جوانان ایرانی در دل تهدیدها و تحریم‌های بی‌وقفه، از مهم‌ترین آنهاست.

منطق زورگویانه
«آشکار شدن منطق غیرانسانی و زورگویانه مخالفان پیشرفت ایران» حقیقت دیگری است که روشن شده‌ است. آنها فراتر از قراردادهای پادمانی، توقعات قلدرمآبانه زیادی دارند؛ اگر آنها دنبال تهدید ملت ایران نیستند، چرا با امن شدن تأسیسات ایران مخالفت می‌کنند؟

بی‌اعتمادی به طرف‌های هسته‌ای
ضرورت بی‌اعتمادی به طرف‌های هسته‌ای، حقیقت آشکارشده دیگری در چالش ۲۰ساله هسته‌ای غرب با ایران است. طرف‌های هسته‌ای و آژانس در این سال‌ها وعده‌های زیادی داده‌اند که عملی نشده و ما فهمیده‌ایم به چه کسانی و کجاها باید اعتماد بکنیم یا نکنیم که درک این موضوع برای یک ملت بسیار مهم است؛ همچنان‌که بابت بی‌توجهی به این مسئله، خیلی جاها ضربه خورده‌ایم.

سرریز دانش هسته‌ای در زندگی مردم
سرریز دانش هسته‌ای در بخش‌های مختلف زندگی همچون سلامت، صنعت، کشاورزی، محیط‌زیست و آب‌شیرین‌کن‌ها ضروری است. خوشبختانه این کار در حال انجام است و من نیز تأکید و اصرار دارم که زندگی مردم، از پیشرفت‌های علمی صنعت هسته‌ای برخوردار شود.

یک هدف‌گذاری مهم
«توسعه تجاری‌سازی محصولات و خدمات هسته‌ای» و «افزایش همکاری‌های علمی با کشورهای همسو و غیرمعارض به‌منظور استفاده هرچه بیشتر از امکانات و پیشرفت‌های دنیا» هم از دیگر ضرورت‌هاست. موضوع تولید ۲۰هزار مگاوات برق هسته‌ای را که چند سال قبل اعلام کردیم، جدی بگیرید و این هدف‌گذاری را به‌صورت برنامه‌ریزی شده دنبال کنید.

تکریم نیروی انسانی
مسئولان انرژی اتمی، «تکریم، حفظ و صیانت از نیروی انسانی» را درنظر داشته باشند. درحال‌حاضر تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل در رشته هسته‌ای بسیار کم است که حداقل باید ۱۰برابر شود و ضمن جبران مشکلات و سختی‌های خاص این رشته، از دانشمندان موجود حداکثر استفاده، و حفاظت از آنها جدی گرفته شود.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید