• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
پنج شنبه 18 خرداد 1402
کد مطلب : 193870
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/P1rzz
+
-

تدوین سند توسعه هوش مصنوعی

 درحالی‌که مهرماه سال گذشته «پیش‌نویس نقشه راه توسعه ملی هوش مصنوعی» از سوی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد، اکنون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از روند تدوین سند توسعه هوش مصنوعی خبر داده است.
به گزارش همشهری، عیسی زارع‌پور در حاشیه جلسه روز گذشته هیأت دولت اعلام کرد که شورای‌ عالی فضای مجازی متولی وضع قوانین در زمینه هوش مصنوعی است.
او با اشاره به این موضوع که وزارت ارتباطات از یک سال و نیم گذشته مرکز توسعه هوش مصنوعی را راه‌اندازی کرده، ادامه داد: دستگاه‌ها مکلف هستند براساس یک نقشه راه ملی که در اختیار مراکز سیاستگذاری قرار داده شده است از ظرفیت‌هایی که هوش مصنوعی برای آنها ایجاد می‌کند، استفاده کنند.
وزیر ارتباطات همچنین به برنامه هفتم توسعه که اخیرا رونمایی شده، اشاره کرد و گفت: در برنامه هفتم توسعه، ارتباطات و هوشمندسازی به‌عنوان یک فصل جدا آمده و بر استفاده حداکثری دستگاه‌ها از هوش مصنوعی تأکید شده است.
زارع‌پور همچنین برای چندمین بار از تلاش برای رفع فیلتر گوگل‌پلی سخن گفت و ادامه داد: «از کارگروه تعیین مصادیق، پیگیر رفع فیلتر این پلتفرم هستیم و می‌خواهیم نظر کارگروه را در این مورد بدانیم.»
در بخشی از «پیش‌نویس نقشه راه توسعه ملی هوش مصنوعی» به ساختار سند اشاره شده است. در ساختار نقشه راه ملی، هوش مصنوعی که در قالب یک چارت نمایش داده شده،  در بخش فوقانی چشم‌انداز قرار گرفته است. پس از آن در سطوح پایین‌تر اهداف کلان، حوزه‌های اولویت‌دار و سیاست‌های کلان نمایش داده شده است. در سطح بعدی به راهبردها اشاره شده و پس از آن، سیاست‌های خرد و اقدامات دیده می‌شود. در سطح بعدی هم پروژه/فعالیت قرار دارد و پس از آن به‌ترتیب نقشه نهادی و نقشه راه پیش‌بینی شده است.
در این پیش‌نویس، 14سیاست کلان، 10هدف کلان و 9راهبرد برای توسعه فناوری هوش مصنوعی درنظر گرفته شده است.
فراهم آوردن زمینه‌های شکل‌گیری تقاضا برای تحریک فعالیت‌های تحقیق و توسعه در حوزه‌های اولویت‌دار هوش مصنوعی به‌عنوان نخستین سیاست کلان پیش‌بینی شده است. همچنین نخستین هدف کلان سند «انجام 80درصد از پژوهش‌های حوزه هوش مصنوعی در راستای رفع نیازهای فعلی و آتی کشور» تعریف شده است.
بر این اساس، نخستین راهبرد سند توسعه هوش مصنوعی هم «ارتقای محیط تحقیق و توسعه هوش مصنوعی» درنظر گرفته شده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید