2وزارتخانه نیرو و صنعت، معدن و تجارت در اطلاعیهای مشترک اعلام کردند که برنامه تامین برق صنایع برای تابستان سالجاری با هدف تولید حداکثری، نهایی و ابلاغ شدهاست. این در حالی است که دستکم صنایع بورسی در روزهای اخیر از احتمال افت تولید خود در نتیجه ناترازی برق خبر میدهند. ماجرا چیست؟
به گزارش همشهری، دولت سیزدهم خط قرمز تامین برق را در فصول گرم سال آسایش خانوادهها و جلوگیری از قطع برق خانگی اعلام و محدودیتهایی را برای تامین برق صنایع تعیین کرده است. البته سیاست تامین برق در ماههای گرم پیش رو طیف گستردهای از برنامهها را در بر میگیرد ولیکن سؤال اینجاست که تا چه زمان میتوان از برق صنعت کم کرد و تولید را تحت تنگنا قرار داد تا محیط خانهها دارای هوای مطبوع باشد؟
براساس برنامه امسال قرار است تامین برق صنایع در 3گروه انجام پذیرد. نخست برق مورد نیاز همه واحدهای صنعتی کوچک و واحدهای صنفی- صنعتی بهویژه کارگاههای تولیدی کوچک که بیش از 90درصد کل واحدهای صنعتی و تولیدی کشور (حدود 580هزار واحد صنعتی) را شامل میشود، بدون هیچ محدودیتی تأمین خواهد شد. در گروه دوم هم برق مورد نیاز واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی و واحدهای صنعتی خارج از شهرکهای صنعتی با دیماند بیش از 500کیلووات نیز از 20خرداد تا 17شهریور در 5/6 روز هفته بهطور کامل تأمین خواهد شد. این واحدها صرفا نصف روز در هفته و از ساعت 11 تا 23 در برنامههای مدیریت مصرف مشارکت خواهند کرد. به این ترتیب با توجه به برنامهریزی صورت گرفته، امکان جبران محدودیت این نصف روز و تولید حداکثری برای این واحدها در سایر ایام هفته (5/6 روز) با جابهجایی ساعات کاری حتی بهصورت شبانهروزی فراهم است.
نهایت اینکه در گروه سوم هم برق مورد نیاز صنایع بزرگ (حدود 300واحد صنعتی) مطابق برنامه مدیریت مصرف ابلاغی وزارت نیرو و وزارت صمت در دوره تعیینشده تامین میشود. مشارکت این واحدها از طریق جابهجایی بخشی از بار مصرفی آنها از ساعات اوج به ساعات غیراوج و نیز مدیریت زمان بهرهبرداری از تجهیزات وابسته به انرژی در برنامههای مدیریت مصرف بوده و در سایر زمانهای دوره تابستان، انرژی مورد نیاز این واحدها بهطور حداکثری تامین میشود. به این ترتیب انرژی مورد نیاز صنایع مهم مانند سیمان نیز متناسب با نیاز تولید آنها در این دوره و در طول شبانه روز تامین میشود. برنامه تفصیلی تامین برق صنایع مشمول گروههای یک و 2 طی جداول مشخص توسط 2وزارتخانه نیرو و صمت ابلاغ شد.
وزارتخانههای یادشده امیدوارند با اجرای منظم و سراسری این برنامه مشترک انرژی مورد نیاز صنایع را بیش از سال گذشته تامین کنند، البته تأمین برق صنایع درصورت بروز مشکلات فنی، حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی از این قاعده مستثنی خواهد بود.
اصل ماجرا این است که صنعت برق از ناترازی رنج میبرد و راه برونرفت، واقعی شدن قیمت، صرفهجویی ملی و افزایش سرمایهگذاری است و نمیشود در بلندمدت با صدور یک اطلاعیه مشترک از این واقعیت عبور کرد.
چهار شنبه 17 خرداد 1402
کد مطلب :
193786
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/98O13
+
-