• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 30 اردیبهشت 1402
کد مطلب : 192280
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/3lKVR
+
-

وقتی معنای «یکی بزند 10تا می‌خورد» نه در شعار بلکه درعمل عینیت پیدا می‌کند

چشم در برابر چشم

گزارش
چشم در برابر چشم

حمیدرضا بوجاریان-روزنامه‌نگار

تصور اینکه کشوری بتواند از خود درهر نقطه‌ای که لازم باشد دفاع کند و از نام و نشان متجاوز به حقش نترسد و پای کار باقی بماند در دنیای کنونی سیاست، کاری سخت و ناشدنی به‌نظر می‌رسد .شاید این ویژگی صرفا در اختیار چند ابرقدرت نظامی و اقتصادی جهان باشد و نمی‌توان چنین توانی را در میان کشورهای دیگر پیدا کرد. با این حال، برخلاف آنچه تصور و تبلیغ می‌شود، جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که از مواضعی که دارد کوتاه نمی‌آید و از حقش حتی اگر مقابل ابرقدرت نظامی جهان نیز باشد دفاع می‌کندو درصورت نیاز حاضر به درگیری مستقیم نظامی با این کشور نیز هست. بررسی وقایع یک دهه اخیر به خوبی نشان داده است که توان بازدارندگی و پاسخ به هر تهدید و تجاوزی از سوی ایران به کشور متجاوز نه‌تنها رو به کاهش نبوده است بلکه هر تهدید حتی درکوچک‌ترین سطح ممکن به‌شدت و با بالاترین درجه پاسخ داده می‌شود تا عبرتی شود برای کسانی که قصد دارند توان ایرانی را بیازمایند. در این گزارش برخی رویدادهای اخیر و پاسخ‌های جمهوری اسلامی ایران به تهدیدهای انجام شده را می‌خوانید.




22دی 1394
بازداشت نظامیان غربی


2 فروند قایق جنگی آمریکایی با 10سرنشین نظامی شامل 9مرد و یک زن از سوی تیپ 214تکاوران دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درنزدیکی جزیره فارسی خلیج‌فارس به‌دلیل ورود غیرقانونی به محدوده آب‌های سرزمینی ایران دستگیر شدند. جزیره فارسی محل استقرار یکی از مراکز سپاه در حد فاصل کویت و بحرین است. مقامات آمریکایی ابتدا اعلام کردند به‌دلیل مشکل فنی وارد آب‌‌های سرزمینی ایران شده‌اند. با این حال مقامات آمریکایی صبح روز بعد اعتراف کردند که نیروهای آنان به‌دلیل اشتباه در جهت‌یابی مرتکب چنین خطایی شده و وارد آب‌های ایران شده‌‌اند. بازداشت نظامیان آمریکایی آن هم از سوی نیروهای سپاه پاسداران به اتهام ورود غیرقانونی به آب‌های سرزمینی ایران نشان داد که هر نوع تجاوزی به خاک ایران تاوان سنگینی برای آمریکایی‌ها یا هر متجاوز دیگری دارد.

30خرداد 1398
انهدام پرنده جاسوسی آمریکا  


علاقه‌مندی آمریکایی‌‌ها به جاسوسی از کشورهای مختلف حتی آنان که با این کشور اتحاد و دوستی نزدیکی دارند هر از چندی نقل محافل سیاسی می‌شود. تلاش برای کسب اطلاع از آخرین وضعیت سیاسی- نظامی و توانمندی‌های ایران درعرصه‌های مختلف نیز بخشی از سیاست آمریکایی‌ها در جاسوسی از ایران است. استفاده از پهپادهای شناسایی از رویکردهایی است که آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند با استفاده از آن منابع اطلاعاتی خود را تکمیل کنند. پرواز گلوبال هاوک‌های آمریکایی در اطراف ایران و حتی نفوذ برخی از آنان به فضای جمهوری اسلامی ایران موضوعی است که ازدید مسئولان کشور دور نمانده است. تقابل پدافند هوایی کشور با یک فروند از این پهپادها در سال 98را می‌توان نقطه عطف این مقابله به شمار آورد. در این روز پهپاد آمریکایی با نفوذ به کوه‌های اطراف مبارک آباد در استان هرمزگان تلاش کرد فعالیت‌های جاسوسی خود را انجام دهد اما با شلیک پدافند هوایی ارتش در انجام این کار ناکام ماند و پهپاد جاسوسی آمریکایی منهدم شد. اقدامی که به آمریکایی‌ها این نکته را یادآوری کرد که هر اقدام متجاوزانه‌ای با شدیدترین شکل ممکن پاسخ داده می‌شود.

7آذر 1399
چشم در برابر چشم


چند خودروی حامل یکی از مسئولان ارشد صنایع دفاعی کشور با سرعت، خیابان‌های آبسرد در دماوند را طی می‌کنند اما در میانه راه خودروی محسن فخری‌زاده کسی که از او به‌عنوان یکی از بنیانگذاران صنایع دفاعی کشور یاد می‌شود با سلاح هدایت‌شونده هدف قرار می‌گیرد. او و یکی از محافظانش به شهادت می‌رسند و با شهادت او گمانه‌ها از دست داشتن رژیم صهیونیستی در این اتفاق حکایت می‌کند. فخری‌زاده مدتی قبل از سوی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به ترور تهدید شده بود و نام او درمیان لیست ترور کسانی قرار گرفته بود که باید از میان برداشته می‌شدند. اقدام جنایتکارانه صهیونیست‌ها اما خیلی زود با پاسخی هم‌طراز و این بار در سرزمین‌های اشغالی پاسخ داده شد. 8آذرماه 1401و درست یک سال بعد از به شهادت رسیدن فخری‌زاده، « آوی هار ایون» پدر و مغز متفکر موشکی و فضایی رژیم صهیونیستی در یک هتل به هلاکت رسید. او رئیس پروژه ماهواره‌ای، رئیس آژانس فضایی اسرائیل و رئیس سابق صنایع نظامی رافائل بود و طراحی سیستم گنبد آهنین را به انجام رسانده بود.

13و 18دی‌1398
موشکباران پایگاه نظامی آمریکایی


بالگردهای آمریکایی در صبحدم این روز ماموریت مهمی داشتند. رئیس‌جمهور وقت آمریکا، وزیر امور خارجه و دستیاران و مشاوران نظامی همگی در کاخ سفید لحظه به لحظه هدایت یکی از تاریک‌ترین عملیات‌های تروریستی را برضد‌ملت ایران برعهده گرفته بودند. بالگرد آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد در انتظار ورود سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و همراهانش بود تا با شلیک موشک به‌ خودروی آنان، سردار سلیمانی را که در قامت یک نظامی بلندمرتبه به عراق سفر کرده بود ترور کند؛  اقدامی که به خواست مردم ایران و فرمان فرمانده معظم کل قوا بی‌جواب باقی نماند و موشک‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی 5روز بعد از شهادت سردار سلیمانی در اقدامی بی‌سابقه مقر حضور نیروهای نظامی آمریکایی در پایگاه عین‌الاسد در عراق را به شکل مستقیم هدف قرار دادند. اقدامی که بلافاصله به‌عنوان اقدام نظامی ایران علیه آمریکا و در پاسخ به ترور شهید سلیمانی ازسوی آمریکایی‌ها مورد توجه قرار گرفت. این برای نخستین بار بود که یک پایگاه شناخته‌شده آمریکایی از سوی یک دولت دیگر مورد حمله مستقیم قرار می گرفت. به‌گفته فرماندهان وقت پایگاه عین‌الاسد تمام نیروها برای ساعت‌های طولانی ناچار شدند در سنگرهای زیرزمینی پناه بگیرند و شاهد موشک‌باران مواضع خود باشند، بدون اینکه بتوانند به آن پاسخ دهند یا اقدامی دیگر جز حفظ جانشان انجام دهند.

27فروردین 1399
اختلال در مأموریت قایق‌های تندرو


نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای ازعبور سریع 11قایق تندروی ایرانی از نزدیکی دماغه کشتی‌های جنگی آمریکایی خبر داد و این اقدام را خطرناک و مغایر با اصول و معیارهای بین‌المللی خواند. این ناوها در نزدیکی مرزهای ایران و منطقه اقتصادی عسلویه در حال انجام ماموریتی نامشخص بودند. در چنین وضعیتی، نیروی دریایی سپاه پاسداران با حضور بموقع در منطقه تلاش می‌کند از امنیت سکوهای نفتی منطقه و نیز منطقه اقتصادی عسلویه مراقبت کند. نزدیکی بیش از اندازه ناوجنگی آمریکایی به منطقه روبه‌روی عسلویه در نزدیکی 30مایلی سکوهای این منطقه حساس اقتصادی ایران موجب واکنش گشتی‌های تندروی سپاه می‌شود و ناو جنگی آمریکایی تلاش می‌کند با بستن راه قایق‌های تندروی ایرانی مانع انجام ماموریت و حفاظت از منافع ایران شود اما قایق‌های تندروی ایرانی به شکلی حرفه‌ای و در اقدامی تلافی‌جویانه با سرعت مانع از ادامه ایجاد اختلال در ماموریت خودشان می‌شوند و با رشادت از نزدیک‌ترین فاصله به دماغه ناوجنگی عبور می‌کنند و ماموریتشان را با اعلام هشدار به ناو آمریکایی به درستی انجام می‌دهند.

اول اردیبهشت 1400
خرابکاری در نطنز، پاسخ در فلسطین


فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان مدت‌هاست زیرنظر کارشناسان سازمان بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد و از این‌رو، همواره با نشت اطلاعات از سوی کارشناسان این سازمان به دولت‌های متخاصم ازجمله صهیونیست‌ها، این مراکز مورد تهدید خارجی قرار می‌گیرند. 21فروردین 1400درتاسیسات غنی‌سازی‌ اورانیوم در نطنز خرابکاری رخ می‌دهد. سال 1399نیز انفجاری در مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای پیشرفته رخ می‌دهد که عوامل آن به دامان صهیونیست‌ها پناهنده می‌شوند. اما همانگونه که انتظار می‌رفت، ایرانی‌ها وقت پاسخ به این خرابکاری‌ها را خودشان تعیین می‌کردند و در انتظار فرصتی بودند که پاسخ در خوری به این حوادث بدهند. بهمن‌ماه 99روزنامه «جروزالم پست» گزارش داد در پالایشگاه حیفا در سرزمین‌های اشغالی انفجاری رخ داده که موجب آتش‌سوزی وسیعی در آن شده و موجی از ترس و اضطراب را به جان صهیونیست‌ها ‌‌انداخته است.اول  اردیبهشت 1400ضربه محکمی به صهیونیست ها وارد شد. کارخانه «تومر» که مرکز مهم تولید تسلیحات در شهر «الرامله» است با انفجار مهیبی مردم را ترساند. تومر، یک کمپانی نظامی دولتی است که در حوزه توسعه فناوری پیشرانه موشکی فعال است. این شرکت تجهیزات جنگی و سیستم‌های دفاعی دیگری را نیز برای استفاده رژیم صهیونیستی تولید می‌کند. آنها سازندگان سیستم موشکی بالستیک Arrow 4  اسرائیل هم هستند. شرکت تومر تولید‌کننده موتور موشک‌های سیستم دفاع هوایی است و انفجار در آن بخش مهمی از توانایی این شرکت را برای تولید تسلیحات تا مدتی از کار انداخت.

12آبان 1400
مقابله 6ساعته با نفت دزدها


خبری مهم در این روز به سر خط رسانه‌های جهان راه می‌یابد؛ تقابل 6ساعته ناوهای جنگی نیروی دریایی آمریکا با قایق‌ها و ناوهای جنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلیج‌فارس. در فیلمی که از این تقابل منتشر شده است، یک نفتکش خارجی که نفت ایران را ربوده و قصد داشت با همراهی ناوگان جنگی آمریکا و در پوشش آنان اموال ملت ایران را به سرقت ببرد با واکنش نیروهای نظامی ایران روبه‌رو می‌شود. مسئولان این نفتکش که گمان می‌کردند همراهی ناوشکن‌های آمریکایی امنیت آنان را برای به سرقت بردن نفت ایران تضمین کرده است هرگز باور نمی‌کردند مقابل چشمان آمریکایی‌ها، نیروهای نظامی ایران وارد نفتکش شده و مدیریت آن را به‌دست بگیرند و این نفتکش را به سمت سواحل ایران هدایت کنند. نیروهای نظامی آمریکایی نیز که مبهوت اقدام نظامیان سپاه بودند، تلاش کردند با استفاده از بالگردهای مسلح و مانور ناوهای جنگی در جدال با نیروهای ایرانی مانع از بازگرداندن نفتکش سارق به آب‌های ایران شوند اما درنهایت در پی 6ساعت تلاش میان دو سوی ماجرا این نیروهای ایرانی بودند که به همه اخطارها و پیام‌های تهدیدآمیز ناوهای غول‌پیکر آمریکایی نه گفتند و موفق به جلوگیری از سرقت نفت کشورمان زیر پرچم آمریکا ازسوی یک نفتکش متخلف شدند.

13 آبان 1401
موشک‌باران تروریست‌های کردستان عراق


 مدت‌هاست اقلیم کردستان عراق به محلی برای حضور تروریست‌ها و تجزیه‌طلب‌ها تبدیل شده است. این گروه‌ها با ارسال اسلحه به داخل خاک ایران و تقویت نیروهای معاند در داخل جمهوری اسلامی ایران در تلاشند زمینه را برای فعالیت‌های تجزیه‌طلبانه در قالب احزاب دمکرات، کومله و دیگر گروه‌های تروریستی فراهم کنند. ایران بارها به مسئولان اقلیم کردستان عراق هشدار داده و از آنان خواسته است از فعالیت این گروه‌ها در این منطقه جلوگیری کنند اما هشدارها و رایزنی‌های سیاسی برای پایان دادن به حضور این عناصر راه به جایی نبرده است. با این حال، جمهوری اسلامی با شناسایی و انهدام گسترده گروه‌های تروریستی نفوذ کرده به داخل کشور تلاش کرد امنیت ملی را تامین و تضمین کند. با وقوع برخی ناآرامی‌ها و اغتشاشات در داخل کشور و مسجل شدن نقش گروه‌های تروریستی مستقر در اقلیم کردستان در تسلیح اغتشاشگران، 13آبان 1401نیروی زمینی سپاه با شلیک ده‌ها موشک مقر تروریست‌ها در اقلیم کردستان را هدف گرفت. در پی این حملات بسیاری از زیرساخت‌های ایجاد شده از سوی تروریست‌ها در برخی مناطق اقلیم به شکل کامل منهدم و تعدادی از آنان نیز معدوم شدند.

اسفند 1401
آوارگی وطن‌فروشان

 
ایرانی که باشید فارغ از هر تفکر سیاسی همه نگران ایران هستند. اما مقصر اصلی این ماجراها چه کسانی بودند؟ بیش از 400بوق مسموم رسانه‌ای نزدیک 2دهه آزادی را به‌گونه‌ای دیگر تفسیر کردند تا کسی نداند آزادی دقیقا چه چیزی است! در جریان حوادثی که در پی درگذشت مهسا امینی رخ داد، چند شبه‌رسانه تلاش کردند افکارعمومی ایرانیان را بر ضد‌ارزش‌ها و هنجارهای آن بشورانند و زمینه را برای براندازی با بوق زدن در خیابان، فحاشی درکوی و برزن، نادیده انگاشتن قانون و کشتن هر آن‌کس که مخالفشان فکر می‌کند آن هم به بدترین وضع ممکن فراهم کنند؛ شبه‌رسانه‌هایی که منبع درآمد آنان نامشخص اما ارتباطات شبکه‌ای آنان با سرویس‌های جاسوسی آشکار است. جمهوری اسلامی برای مقابله با این شبه‌رسانه‌ها به نهادهای نظارتی رسانه‌ای طرح شکایت کرد و خواهان برخورد با بوق‌های اغتشاش و آموزش‌دهنده تحرکات تروریستی شد. اکنون نیز شاهدیم که با پیگیری‌های انجام شده، سرگروه شبه‌رسانه‌هایی که علیه کشورمان برنامه تولید و پخش می‌کند آواره شده است و نیروهای این به‌اصطلاح رسانه هر یک در گوشه خانه‌شان گرفتار شده و نمی‌دانند فردا چه سرنوشتی در انتظارشان است. اخراج از شبکه‌های مختلف برانداز از بی‌بی‌سی گرفته تا من‌وتو و اینترنشنال عاقبتی است که در انتظار بسیاری از آنان است.عاقبت وطن‌فروشانی که برای چند تکه استخوان هرکاری کردند تا انقلابی دروغین را به خورد مردم دهند؛ انقلابی که خیلی زود خیالی بودنش بر همگان آشکار شد.

هنگامی که صحبت از پاسخ به‌هر تهدید یا تجاوزی به ایران یا منافع آن به میان می آید، تجاوز کننده باید بداند که ایران در این زمینه با کسی تعارف ندارد و اقداماتش قاطعانه خواهد بود
ملیت کشور تجاوز کننده یا تهدید کننده منافع ایران در دکترین امنیتی ایران اهمیتی ندارد و تقابل با نیروی متجاوز در بالاترین سطح ممکن و به شکل عبرت آموزی دنبال خواهد شد





 

این خبر را به اشتراک بگذارید