«فاطمه رضوی» با پویش «هر محله، یک نویسنده» تلاش دارد نویسندگان دهههشتادی و نودی را از ۳۵۱ محله تهران برای چاپ کتابهایشان حمایت کند
ماجراجویی یک کتابباز حرفهای
سمیرا باباجانپور
کتابدوست، دستبهقلم و عاشق آموزش؛ اینها همگی خصوصیات دختر ۲۲ سالهای است که دلش میخواهد همسن و سالانش نویسنده شوند. حداقل باور دارد همه نوجوانها و جوانهای اطرافش حرفهای زیادی برای ثبت و ضبط دارند و چه بهتر که این اندیشههای بکر و تازه در قاب کتاب جای بگیرند. «فاطمه رضوی» را به سختی میتوان برای گپوگفت پیدا کرد؛ چون مشغلههای فراوان و دغدغههای فرهنگی و اجتماعی زیادی دارد. با این حال انتظار برای گفتوگو با او ارزشمند است؛ چون کاری میکند کارستان. او یاریرسان بیش از ۲۲۰ نوجوان و جوان دهه نودی و هشتادی است که دلشان میخواهد کتاب بنویسند.
دستاوردهای جسورانه
۱۳ بهمن ۱۴۰۰ انجمن نویسندگان جوان اکباتان همایش رونمایی از ۱۱۴ کتاب از نویسندگان دهه نودی و دهه هشتادی را برگزار کرد. فاطمه رضوی بهعنوان دبیر همایش تلاش کرد تا به مهمانانی که از ارگانها و سازمانهای مختلف شرکت کرده بودند نشان دهد اعتماد به نوجوانان و جوانان دستاوردهای جسورانه، بزرگ و خلاقانهای به همراه دارد. دستاوردی که باعث شد برای نخستین بار کتابهایی با موضوعات مختلف داستانی، علمی، زندگینامه شهدا توسط نوجوانان و جوانان غرب تهران نوشته شود و بسیاری از این کتابها به مرحله ترجمه هم برسند.
وقتی نخستین کتابم چاپ شد
چنین دستاوردی برای فاطمه رضوی بهسادگی مهیا نشد. او که از کلاس هفتم به نویسندگی علاقهمند بود سال دهم تحصیلش را نقطه عطفی در زندگیاش معرفی میکند و میگوید: «کلاس دهم از طرف مدرسه به یک اردوی فرهنگی دعوت شدیم؛ رونمایی از ۴۰ کتاب نویسندگان جوان محله اکباتان که برای نخستین بار کتاب نوشته بودند. این برای من آنقدر جذاب بود که تصمیم گرفتم داستانهای کوتاهی را که نوشته بودم در قالب یک کتاب چاپ کنم. وقتی وارد میدان شدم متوجه شدم چنین کاری برای یک نوجوان ساده نیست. با کمک مدیرم با آقای سعید رهنما که دبیر انجمن کانون نویسندگان جوان اکباتان بود، ارتباط گرفتم و با راهنمایی گروهشان کتابم سال ۱۳۹۸ با عنوان «پل رهایی» چاپ شد.»
کانون «نویسا» برای دهه هشتادیها
رضوی از همان روز چاپ نخستین کتابش،تصمیم گرفت دانشآموزانی را که به نویسندگی علاقهمند هستند همراهی کند. تلاش او باعث شد کانون نویسندگی دهه هشتادی «نویسا» شکل بگیرد و 220 نوجوان و جوان عضو فعال آن شوند. او به همراه دوستانش سال گذشته پویش «هر محله، یک نویسنده» را راهاندازی کرده است؛ پویشی که تلاش دارد نویسندگان دهه نودی و دهه هشتادی را از ۳۵۱ محله تهران پیدا کرده و آنها را برای چاپ کتابهایشان حمایت کند. رضوی میگوید: «این طرح برای دوره زمانی ۴ ساله درنظر گرفته شده است. مطمئن باشید بعد از این مدت شگفتزده میشوید.» فاطمه رضوی میگوید: «جامعه جوان ما این روزها بهشدت به آگاهی و اندیشه احتیاج دارد و این جز با مطالعه میسر نمیشود. برای نویسندگی باید کتاب خواند و این یعنی آگاهی بیشتر و اندیشه سالمتر.»