پرواز مدرسهها با فیبر نوری
با همکاری وزارتخانههای ارتباطات و آموزشوپرورش قرار است طی 2 سال تمام مدارس کشور به شبکه فیبرنوری وصل شوند
روز گذشته تفاهمنامهای میان وزیر ارتباطات و سرپرست وزارت آموزش و پرورش به امضا رسید که براساس آن تا ۲سال آینده تمام مدارس شهری کشور به شبکه فیبرنوری متصل میشوند. اکنون با امضای تفاهمنامه بین عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رضا مراد صحرایی سرپرست آموزش و پرورش، بهصورت رسمی عملیات اجرایی اتصال مدارس شروع میشود. بهزودی قرار است کارگروه راهبری مشترکی نیز برای اجرای این تفاهمنامه بین 2 وزارتخانه تشکیل شود و تا زمان پایان دولت سیزدهم این پروژه به سرانجام برسد.
۳۵درصد تا پایان سال
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم روز گذشته، تنها راه رفع مشکل کیفیت و سرعت اینترنت کشور را توسعه فیبر نوری دانست و اعلام کرد تا پایان سال ۳۵درصد از مدارس به فیبر نوری متصل خواهند شد. بهگفته وی هدفگذاری امسال رسیدن به پوشش ۸ تا ۱۰ میلیونی فیبر نوری است.
به گزارش همشهری، وی با اشاره به اینکه اتوبانهای آینده همین شبکههای فیبرنوری هستند، گفت: این پروژه در قالب طرح کلان شبکه ملی اطلاعات انجام و تمام خدمات و سرویسها در این شبکه ارائه میشود.
در مسیر عدالت آموزشی
رضا مراد صحرایی، سرپرست آموزش و پرورش نیز در این جلسه با اشاره به اقدام وزارت ارتباطات برای اتصال مدارس، گفت: شروع اتصال مدارس کشور به فیبرنوری پیامی است برای بقیه مسئولان که نشان میدهد میخواهیم کار را از مبدا درست کنیم.
وی با اشاره به اینکه آینده را همین بچهها میسازند، گفت: این آینده سازان باید به ابزارهای مورد نیاز مجهز شوند که با این پروژه در حال رخ دادن است.
وی انجام این پروژه را مصداق بارز عدالت عنوان کرد و افزود: از طریق این بستر میتوانیم فناوریهای نوین را در مدارس داشته باشیم و با رفع شکاف دیجیتال زمینه گسترش آموزش و عدالت آموزشی ایجاد میشود.
سرپرست آموزش و پرورش با اشاره به اتصال همه مدارس به شبکه فیبرنوری، تأکید کرد که دیگر همه شهرها پایتخت ایران هستند و فاصلهای بین پایتخت و شهرهای دیگر نیست.
تست سرعت: ۹۴۹ مگابیت بر ثانیه
در این مراسم تست سرعت فیبر نوری با سرعت ۹۴۹ مگابیت بر ثانیه و پینگ ۴میلیثانیه گرفته شد. وزیر ارتباطات گفت: میدانم همه ممکن است از سرعت و کیفیت ناراضی باشید. برای افزایش سرعت تنها چاره، فیبر نوری است. حتی برای اینترنت موبایل در نسل پنجم حتماً باید BTSها با فیبر به هم وصل شوند. این کار بزرگ باید ۱۰سال پیش شروع میشد. اینکه چرا تاکنون شروع نشده، بماند.
پایان حکمرانی اینترنت موبایل
براساس اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از سال۹۲ تاکنون دسترسی به اینترنت پرسرعت یا اصطلاحا پهنباند، جهشی ۸۰درصدی داشته است. این مسئله مایه خوشحالی فعالان حوزه فناوری است اما سوی دیگر این آمار درجازدن تقریبی اینترنت ثابت در کشور است. براساس این آمار مشترکان اینترنت پهن باند به ۱۱۱میلیون نفر رسیده است که از این تعداد بهطور دقیق، ۱۰۲ میلیون و ۳۷۳ هزار و ۶۵۱ نفر مشترک اینترنت موبایل و ۹ میلیون و ۳۰۹ هزار و ۴۷۰ نفر کاربر اینترنت پرسرعت ثابت هستند. در آمار جهانی هم ایران از لحاظ سرعت دانلود در اینترنت موبایل جایگاه ۶۱ را دارد اما در اینترنت ثابت رتبه کشور در جهان ۱۴۶ است.