• جمعه 6 مهر 1403
  • الْجُمْعَة 23 ربیع الاول 1446
  • 2024 Sep 27
پنج شنبه 14 اردیبهشت 1402
کد مطلب : 190857
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/y8pWg
+
-

افزایش فروش قسطی در بازار راکد موبایل

قیمت موبایل در ماه‌های اخیر به‌گفته مسئولان صنفی 30درصد و به گواه شواهد بازار 100درصد رشد داشته است

قیمت موبایل در ماه‌های اخیر سیر صعودی داشت  و این رشد در فروردین‌ماه هم ادامه یافت. گرچه مسئولان صنفی رشد قیمت موبایل در ماه‌های اخیر را نهایتا بین 20 تا 30درصد عنوان می‌کنند اما نگاهی به قیمت روز گوشی‌های پرتقاضا در بازار و مقایسه آنها با قیمت آذرماه همین گوشی‌ها از رشد عجیب 100درصدی قیمت برخی از پرفروش‌ها حکایت دارد. پرفروش‌هایی که دلیل محبوبیت‌شان تا پیش از این قیمت مناسب آنها بود اما الان همان‌ها هم از دسترس قشر کم‌درآمد دور شده‌اند. این افزایش قیمت و نبود قدرت خرید نزد مصرف‌کنندگان باعث شده تقاضا برای خرید اقساطی تلفن همراه افزایش یابد و فروشندگان موبایل نیز که تا سال گذشته با توجه به نوسان نرخ ارز بر استفاده از شیوه فروش نقدی، یک‌کلام بودند حالا نرم‌تر شده‌اند و آگهی‌های فروش قسطی را پشت شیشه ویترین مغازه‌های‌شان نصب کرده‌اند.

کاهش 30درصدی تقاضای خرید
به‌گفته رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه تهران به موازات رشد قیمت موبایل در ماه‌های اخیر تقاضا برای خرید این کالا نیز تا 30درصد کاهش یافته است. محمدرضا رمضان در گفت‌وگو با همشهری، افزایش قیمت انواع گوشی‌های موجود در بازار را به‌طور میانگین بین 20 تا 30درصد عنوان کرد و گفت: کاهش قدرت خرید بخش زیادی از جامعه اجازه همراهی آنها با قیمت‌های بازار را نمی‌دهد و نتیجه اینکه بازار موبایل چندماه اخیر را در رکود گذرانده است. وی با اشاره به اینکه قیمت برخی گوشی‌ها طی چند‌ماه گذشته حداقل 6 میلیون تومان بالا رفته است، اضافه کرد: رشد قیمت‌ها از یک‌سو باعث تغییر سبد کالا برای بیشتر خریداران شده و فروش گوشی‌های رده پایین‌تر را افزایش داده و از سوی دیگر تعمیر را جایگزین خرید کرده است. در نتیجه فروشندگان ناچارند برای اینکه نابود نشوند تا جایی که امکان دارد شرایط فروش را تسهیل کنند و به فروش اقساطی رضایت بدهند. رمضان با اشاره به اینکه در ماه‌های اخیر فروش قسطی بسیار زیادشده است اضافه کرد: ما تکنولوژی می‌فروشیم و نمی‌توانیم مدت زیادی یک کالا را نگه ‌داریم چون بعد از چندماه مدل جدید آن کالا به بازار می‌آید و مدل‌های موجود قدیمی می‌شوند، در نتیجه ناچاریم کالا را به روز عرضه کنیم.

واقعیت‌ها از رشد قیمت موبایل
نگاهی به قیمت‌ها در بازار موبایل حاکی از رشد 100درصدی قیمت‌ها در 5ماه گذشته است. به‌طور مثال گوشی سامسونگA13 که به‌دلیل قیمت پایین یکی از پرفروش‌های بازار بود، اوایل آذر سال گذشته 4.5 تا 5 میلیون تومان قیمت داشت و امروز قیمت آن به 9میلیون تومان رسیده است. دیگر پرتقاضای سامسونگ یعنی A33 هم با 90درصد رشد از 8میلیون‌و300هزار تومان به 15میلیون‌و800هزار تومان رسیده است. سامسونگ A53 هم 7میلیون افزایش قیمت داشته و به 18میلیون‌و400هزار تومان رسیده است. از گوشی‌های برند شیائومی، نوت 11معمولی با بیش از 100درصد رشد از 5میلیون تومان به 10میلیون‌و700هزار تومان رسیده و نوت11 پرو با رکورد 150درصد افزایش قیمت از 7میلیون‌و200هزار تومان به حدود 17میلیون تومان رسیده است.

مکث
پیش‌بینی آینده بازار

وارداتی بودن موبایل بازار این کالا را به‌شدت به بازار ارز وابسته کرده و پیش‌بینی آینده این بازار بدون توجه به فاکتورهای تأثیرگذار بر بازار ارز غیرممکن است. اسفندماه سال گذشته دبیر انجمن واردکنندگان موبایل از درخواست این انجمن برای یکسان شدن نرخ ارز واردات انواع گوشی‌ها خبر داد و فروردین امسال با تأیید بانک مرکزی ارز واردات موبایل بعد از سال‌ها تک‌نرخی و مبتنی بر دلار مبادله‌ای شد؛ امری که با توجه به اختلاف حدود 10هزار تومانی نرخ دلار تالار دوم با دلار نیمایی باعث نگرانی مصرف‌کنندگان درباره احتمال افزایش بیشتر قیمت‌ها شده بود؛ نگرانی‌ای که واردکنندگان معتقدند به‌دلیل رقابتی شدن بازار، بی‌مورد است. مهدی عبقری، دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در این‌باره به همشهری گفت: این موضوع مطمئنا باعث افزایش قیمت نخواهد شد و حتی کاهش قیمت را نیز به همراه دارد حتی در شرایطی که نرخ ارز از این هم بالاتر برود. وی با بیان اینکه هیچ‌گاه ارز نیمایی با قیمت روز آن به‌دست واردکنندگان نرسیده است، افزود: با درصدهایی که تجار برای تامین ارز هزینه می‌کنند عملا نرخ ارز نیمایی هیچ‌گاه برای آنها کمتر از 34هزار تومان نبوده و با توجه به نرخ کنونی ارز تالار دوم مسلما تغییر فاحشی را در قیمت نهایی نخواهیم داشت، این اختلاف در حد 10 تا 15درصد است که واردکننده با کم کردن از سود خود در رقابت آن را جبران می‌کند. فعالان بازار نیز معتقدند این اقدام با حذف سوءاستفاده‌های رانتی درنهایت به نفع مصرف‌کننده خواهد بود و با رقابتی شدن بازار به کاهش قیمت گوشی‌ منجر می‌شود. نرخ ارز نیما تا روز گذشته 28میلیون‌و500هزار تومان و نرخ ارز تالار دوم مرکز مبادله طلا و ارز حدود 37هزار تومان بود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید