صیادان چند روزی است بساط ماهیگیری خود را از آبهای خزر جمع کرده و به خانه بازگشتهاند؛ دستشان از هر سال پربارتر است و آنطور که مسئولان شیلات مازندران، گیلان و گلستان خبر هم دادهاند، سبد ماهی صیادان بهصورت میانگین 65درصد نسبت به سال قبل پربارتر بوده است. سؤال مردم اما شاید این باشد که قیمت ماهی کاهش مییابد؟ برای پاسخ به این سؤال ابتدا باید شیوه سنتی قیمتگذاری ماهی را برایتان توضیح دهیم. ماهیفروشان، ماهی را چوب میزنند؛ یعنی به شیوه حراج روی ماهی قیمت میگذارند تا هر مشتری که پول بیشتری داد صاحب آن باشد. چوبزنی شاید مهمترین عامل تعیینکننده قیمت ماهی در بازار باشد. همخوانی میان عرضه و تقاضا را کاسبان بازار با چوبزنی و قیمتگذاری ایجاد میکنند. در واقع چوبزنی یک مزایده برای خرید و فروش ماهی تازه است و حالا پیشبینیها نشان میدهد با افزایش صید، احتمالا چوبزنی به نفع کاهش قیمت و مصرفکننده باشد. حسین محمدی، رئیس اتحادیه صیادان گیلان هم در گفتوگویی تلفنی با همشهری، این موضوع را تأیید میکند و معتقد است که عرضه زیاد، ارزش و قیمت ماهی را در بازار پایین میکشد و در روزها و ماههای پیشرو شاهد کاهش قیمت خواهیم بود. قیمت فعلی ماهی سفید شمال از کیلویی 180هزار تومان تا کیلویی 270هزار تومان است که این قیمت در روزهای غیر از فصل صید تا 500هزار تومان هم افزایش پیدا میکند. قاسم کریمزاده، مدیرکل شیلات مازندران از میانگین کاهش ۱۵ درصدی قیمت ماهی در بازار خبر میدهد.
سه شنبه 22 فروردین 1402
کد مطلب :
189022
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/LgYOX
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved