رزمایش تهاجمی ایران، روسیه و چین در اقیانوس هند
ارتش و سپاه رسما از ارتقای عملیاتهای امداد و نجات دریایی سابق به آرایش آفندی در آبهای آزاد جنوب خبر دادند
رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی2023 با حضور ایران، چین و روسیه و ناظرانی از کشورهای قزاقستان و پاکستان در شمال اقیانوس هند برگزار شد. روز جمعه یگانهای شرکتکننده در رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی2023، تمرین آرایش آفندی انجام دادند. تمام مراحل رزمایش با نظارت و پایش هوایی منطقه توسط بالگردهای نیروی دریایی ارتش و سپاه برگزار شد.فرمانده نیروی دریایی ارتش تامین امنیت دریایی را پایه اصلی رزمایش مرکب دریایی۲۰۲۳ دانست و گفت: افزایش هماهنگی، نجات کشتیهای تجاری تحت تهاجم و مقابله با تحرکات تروریستی مهمترین محورهای روز نخست رزمایش بود.براساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی ارتش، امیر دریادار شهرام ایرانی با بیان اینکه امنیت همه دریانوردان جهان برای ما اهمیت دارد، مقابله با تروریسم دریایی را جزو اهداف رزمایش مرکب دریایی۲۰۲۳ اعلام کرد و افزود: امروز برخی نیروهای غیرموجه با حضور در منطقه چالشهایی را ایجاد کردهاند که باید مدیریت و هدایت میشد؛ لذا همه ابزار چه در حوزه شناوری و چه در حوزه پروازی بهکار گرفته شد و به میدان آمد و همه تمرینات
پیشبینی شده با موفقیت انجام شد.
علیه نیروهای غیرموجه در منطقه
دریادار ایرانی قدم اول برای ریشهکن کردن نیروهای غیرموجه در منطقه را کنار یکدیگر قرار گرفتن کشورهای حاشیه اقیانوس هند در قالب آیونز دانست و گفت: همکاری کشورها میتواند امنیت منطقه و ایمنی دریانوردان را تأمین کند؛ چراکه هم دانش و قدرت و هم تجهیزات این کار را دارند. گام دوم، ایجاد ائتلاف توسط کشورهایی است که احترام متقابل را متوجه میشوند و به منافع یکدیگر احترام میگذارند. این کشورها میتوانند با ایجاد یک ائتلاف منطقهای بر پایه احترام به جامعه بشری بهویژه جامعه دریانوردان درخصوص تامین امنیت منطقه کمک کنند.
رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی۲۰۲۳ چهارمین رزمایش مرکب دریایی از رزمایشهای ایران، روسیه و چین است و در این دوره 2کشور قزاقستان و پاکستان نیز بهعنوان کشورهای ناظر حضور دارند و در سال بعد یگانهای شناوری این کشورها نیز در این رزمایش مرکب شرکت خواهند کرد. در این رزمایش، علاوه بر یگانهای سطحی و پروازی نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه، یگانهای شناوری چین و روسیه نیز حضور دارند. مراحل عملیاتی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی۲۰۲۳ با شرکت یگانهای شناور ایران، چین و روسیه از پنجشنبهشب در منطقه شمال اقیانوس هند و دریای عمان آغاز شد و امروز نیز ادامه خواهد داشت.
برقراری امنیت در 3تنگه راهبردی
بهگفته امیر مصطفی تاجالدینی، سخنگوی رزمایش، «تمرینهای تاکتیکی متنوعی ازجمله نجات شناور دچار حریق، آزادسازی شناور ربوده شده، تیراندازی علیه اهداف مشخص، تیراندازی شبانه به اهداف هوایی و سایر تمرینات تاکتیکی و عملیاتی در این رزمایش» اجرا شدند. او با اشاره به اهمیت منطقه شمال اقیانوس هند، گفت: شمال اقیانوس هند بین 3تنگه راهبردی از 5 تنگه راهبردی دنیاست؛ تنگه هرمز در شمال، تنگه مالاکا در شرق و تنگه بابالمندب در غرب منطقه اقیانوس هند واقع شده است که درحقیقت بیضی انرژی دنیا را احاطه کرده و با توجه به تردد شناورهای تجاری و نفتکش در این منطقه حساس، ضرورت برقراری امنیت تجارت دریایی را دوچندان کرده است.