تأمین آب 50درصد مردم بوشهر با آبشیرینکن
طی 3سال آینده، آب پایدار50 درصد جمعیت استان بوشهر از آبشیرینکنها تامین میشود
گروه ایرانشهر
رئیسجمهوری قرار است فردا صبح (پنجشنبه) به بوشهر سفر کند و تا عصر جمعه مهمان اهالی این استان باشد آنطور که استاندار بوشهر خبر میدهد در این سفر ۱۰برنامه کاری پیشبینی شده است. بهرهبرداری از پروژههای نفت و گاز و پتروشیمی، پروژههای وزارت راه، آبشیرینکن بوشهر، افتتاح پالایشگاه فاز۱۴ پارسجنوبی، ۲واحد پتروشیمی، توسعه نیروگاه برق بیدخون و مخازن نگهداری میعانات گازی، 2100واحد مسکونی در سطح استان، توسعه زیرساختهای درمانی، جشن ازدواج آسان، دیدار با فعالان اجتماعی، فرهنگی و اعضای ستادهای انتخاباتی و آباندازی ناورزم شهید سلیمانی برنامههای کاری رئیسجمهوری در این سفر است که احمد محمدیزاده به آنها اشاره میکند.
به گزارش همشهری، مسئولان استانی بوشهر، مهمترین پروژه این سفر را راهاندازی 2آبشیرین کن میدانند که ظرفیت تامین آب آشامیدنی آبشیرینهای استان را افزایش میدهند.
افق آبشیرینکنها در بوشهر
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب بوشهر با بیان اینکه ظرفیت آبشیرینکنهای استان تا قبل از استقرار دولت سیزدهم 3سایت با ظرفیت 35هزار مترمکعب در روز بوده است، به همشهری میگوید: این ظرفیت با توجه به بهرهبرداری از 2پروژه آبشیرینکن در سفر رئیسجمهوری در مجموع به 9سایت با ظرفیت 92هزار مترمکعب رسیده است. ابوالحسن عالی 2پروژه آبشیرینکنهای قابل بهرهبرداری در سفر رئیسجمهوری را مربوط به شهرستانهای بوشهر و دشتستان میداند و میافزاید: آبشیرینکن بوشهر با ظرفیت 35هزار مترمکعب و آبشیرینکن دشتستان با ظرفیت 6500مترمکعب بهرهبرداری میشوند.
بهگفته وی، این دو پروژه آبشیرینکن، آب را با آب طبیعی ترکیب و آب مورد نیاز جمعیتی حدود 250هزار نفر را تامین میکنند.
عالی همچنین از 140هزار مترمکعب پروژه در دست احداث یا امضای قرارداد خبر میدهد و میگوید: این پروژهها مربوط به شهرهای عسلویه، سیراف، کنگان، بنک، بوشهر و آبپخش است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب بوشهر افق ظرفیت آبشیرینکنهای این استان را 242هزار مترمکعب میداند که میتواند 50درصد نیاز آبی استان را تامین کند.
او با بیان اینکه آبشیرینکنهای احداثی طی 3سال آینده وضعیت آب آشامیدنی استان را به پایداری کامل میرساند، تأکید میکند: آبشیرینها در شرایط خشکسالی نقش بسیار مهمی در تامین آب آشامیدنی خواهند داشت و تابآوری جمعیت را افزایش میدهند.
ظرفیت بالای 4استان جنوبی
۹۵پروژه آبشیرینکن کشور با ظرفیت ۶۳۴ هزار مترمکعب در شبانهروز با حجم سرمایهگذاری بیش از ۳۸هزار و۶۰۰ میلیارد ریال (به قیمت زمان عقد قرارداد) در حال ساخت و بهرهبرداری است. براساس اطلاعات شرکت آب و فاضلاب کشور، از تعداد ۹۵ آبشیرینکن، ۷۵پروژه با ظرفیت ۴۴۰هزار مترمکعب در شبانهروز و سرمایهگذاری ۱۸هزار و۷۰۰ میلیارد ریال در حال بهرهبرداری و تعداد ۲۰ پروژه با ظرفیت ۱۹۴هزار مترمکعب در شبانهروز و اعتباری بالغ بر ۱۹هزار و۹۰۰ میلیارد ریال در حال ساخت است. روی هم رفته حدود ۳درصد از آب آشامیدنی کشور از طریق آبشیرینکنها تامین میشود و ۹۲درصد از قراردادهای تأمین آب از محل نمکزدایی، متعلق به هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و خوزستان است. خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر ظرفیت بالایی در تولید آب آشامیدنی با تاسیسات آبشیرینکن دارند که از این میزان ۸۰درصد آب مورد نیاز از طریق دریا و ۲۰درصد نیز از طریق منابع آب سطحی و یا چاهها تامین میشود. برمبنای برنامه دولت برای توسعه استفاده از ظرفیت آبشیرینکنها و گسترش بهرهبرداری از این تاسیسات، در 4سال آینده حداقل ۴۰۰هزار مترمکعب در شبانهروز از محل خرید تضمینی آب / پساب به ظرفیت آبشیرینکنهای کشور افزوده خواهد شد.