• شنبه 29 اردیبهشت 1403
  • السَّبْت 10 ذی القعده 1445
  • 2024 May 18
پنج شنبه 20 بهمن 1401
کد مطلب : 185286
+
-

نان‌های ایرانی در سفره جهانی

فرهنگ و زندگی
نان‌های ایرانی در سفره جهانی

هر کس که یک‌بار نان ایرانی خورده باشد تا عمر دارد مزه آن را فراموش نمی‌کند. عزیزترین بخش از سفره ما، شهرتی جهانی هم دارد و انواع نان‌های ایرانی، در دنیا شناخته شده‌اند.
حالا در فهرست بهترین نان‌های ایران، انواع نان‌های کشورمان، حضور چشمگیری دارند و از سوی سایت «اطلس مزه» در لیست 100 نان برتر دنیا قرار گرفته‌اند. این سایت تخصصی که در زمینه انواع غذا و خوردنی فعالیت می‌کند و شهرتی جهانی دارد، در ابتدای سال نوی میلادی، فهرست‌های سالانه خود را به روز کرده و در بخش نان هم لیست 100نان خود را بیرون داده است. در نخستین فهرست سالانه این سایت، قورمه‌سبزی در ایران در جمع 10غذای برتر دنیا قرار گرفت و هواداران این غذا را دل‌شاد کرد.اما نان‌های ایرانی تا این حد در لیست این سایت خوش اقبال نبوده‌اند و بهترین رتبه‌ای که یک نان ایرانی کسب کرده، رده 56است و البته تعجبی هم ندارد که این رده، به سنگک رسیده باشد. سنگک به‌خاطر نحوه پخت آن، احتمالا یکی از متفاوت‌ترین نان‌های دنیاست. برخلاف دیگر انواع نان ایرانی که مشابه‌های خارجی دارند، ‌سنگک را می‌توان نان کاملا بومی ایران دانست.اطلس مزه، سنگک را نان ملی ایران خوانده و نوشته است که پیش‌تر، غذای اصلی ارتش ایران هم همین نان بوده. این سایت نوشته که سنگک در سال‌های اخیر، به بخشی از آیین‌ها و مراسمی همچون مراسم ازدواج تبدیل شده و به‌صورت تزیین‌شده، در این مراسم وجود دارد. بعد از سنگک، نان تافتون در رتبه 65قرار دارد. شیرمال در رده 66و بربری در رده 68، دیگر نان‌های ایرانی این فهرست هستند. اطلس مزه نوشته است که تافتون، بافتی همچون نان پیتزا دارد و به‌صورت سنتی بر دیواره‌های تنور پخت می‌شود. این سایت نوشته است که بربری، بهتر است داغ به داغ خورده شود و ایرانی‌ها، همه‌‌چیز، ازجمله سبزیجات تازه و پنیر و انواع مربا و خامه و کره را با این نان می‌خورند. راز پخت نان شیرمال هم به نوشته این سایت، توسط ایرانی‌هایی که به پاکستان و هند سفر کرده بودند به‌دست آمده و به ایران آورده شده است. در این فهرست، ‌لواش، یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین نان‌های ایرانی، در رده 26قرار دارد اما نه به نام ایران، که به نام ارمنستان آمده است. ارمنی‌ها عاشق این نان هستند و آن را نان ملی خود می‌دانند. این نان در غرب آسیا و به‌خصوص در قفقاز به‌صورت گسترده استفاده می‌شود. در این فهرست، انواع نان‌های هندی هم قرار دارد که نام برخی از آنها، ترکیباتی با واژه فارسی «نان» است.

این خبر را به اشتراک بگذارید