• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 11 بهمن 1401
کد مطلب : 184489
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j28Ly
+
-

چرا یگان ویژه زنان ایجاد شد؟

یگانی متفاوت برای فعالیت‌های زنانه

گزارش
چرا یگان ویژه زنان ایجاد شد؟

از همان سال 1377که اصلاحیه قانون حضور و فعالیت زنان پلیس در ماموریت‌های نظامی مورد تصویب مراجع قانونی مربوطه قرار گرفت، تصویر پلیس زن در عملیات‌های تعقیب و گریز، درگیری‌های خطرناک میان نیروهای پلیس و گروه‌های مختلف خلافکاران به رؤیای بسیاری از دختربچه‌های شجاع که آرزو داشتند در بزرگسالی رخت پلیس بر تن کنند، نزدیک‌تر شد.
تصویری واقعی از یک رؤیا که با تصویر زنان پلیس در حکومت‌های گذشته که در آنها زنان حضوری نمایشی به سود سیاست یا اقتصاد داشتند و یا حتی در فاصله سال‌های 1357تا 1377که فعالیت‌های این قشر توانمند از جامعه در حوزه انتظامی محدود به امور اداری می‌شد، تفاوت‌های چشمگیر داشت. حالا حضور مؤثر گروهی از زنان پلیس را بعد از گذراندن دوره‌های آموزشی سخت و حرفه‌ای، دوشادوش مردان پلیس در عملیات‌های مختلفی شاهد هستیم که جان بر کف و مقتدر وارد میدان می‌شوند تا از یگان ویژه زنان نیز، نام و یادی نیک باقی بماند.

از پوشش ویژه تا حضور مؤثر
یکی از آخرین فعالیت‌های زنان یگان ویژه فراجا به آرام‌سازی حوادث و ناآرامی‌های اخیر کشور بازمی‌گردد.
فعالیتی مؤثر در قالب دعوت به آرامش و گفت‌وگو که بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی آن را به‌گونه‌های گوناگون بازتاب دادند. زنانی با پوششی اسلامی و شرعی از مانتوهایی مناسب و تیره به رنگ لباس فُرم مردان یگان ویژه، کلاه‌های محافظ نظامی، چکمه‌های سربازی تا تجهیزات ملزوم نیروهای یگان ویژه در ناآرامی‌ها و هیاهوهای اخیر اغتشاشگران، ساعت‌ها و روزهای متمادی در حاشیه میادین و معابر پرتردد شهر، به صف ایستادند و هوشیار و خستگی‌ناپذیر از وقوع اتفاقات ناگوار جلوگیری کردند؛ اتفاقاتی که جان افراد بسیاری را در گیرودار هیاهوها و راهبندان‌های مشکوک تهدید می‌کرد.
آنها قد و قامت ظریف  یا حتی محدودیت‌های جسمانی خود را در دوره‌هایی آموزشی و طاقت‌فرسا به مهارت‌ها و توانایی‌هایی شگرف گره زده‌اند؛ به‌طوری که حالا دیگر در این هیئت ظاهری منظم و یکدست، تضادی در زنانه بودن و نظامی ویژه بودن دیده نمی‌شود. 

زنان پلیس ویژه کجا و چگونه آموزش می‌بینند؟
زنان برای ورود به حوزه انتظامی و قرار گرفتن در صف آموزش و اجرای عملیات‌های یگان ویژه فراجا ابتدا باید به خوبی از پس قبولی در آزمون‌های علمی، ورزشی و پزشکی برآیند. الزام دارا بودن شرایط سلامت روانی، برخورداری از توانمندی‌های جسمانی و فیزیکی، داشتن تابعیت ایرانی، اعتقاد به دین مبین اسلام، اعتقاد به ولایت فقیه و داشتن آمادگی جهت فداکاری‌، نداشتن سابقه وابستگی به احزاب و گروه‌های سیاسی، عدم‌اعتیاد به موادمخدر، نداشتن سوءپیشینه، عدم‌محکومیت به محرومیت از خدمات دولتی در کنار ارائه مدارک حداقل تحصیلی دیپلم (ریاضی، تجربی، معارف)، حداقل معدل تحصیلی 14(حداقل معدل برای بسیجیان فعال، جانبازان، ایثارگران و فرزندان خانواده‌های نیروهای مسلح، نمره 12محسوب می‌شود) و شناسنامه با حداقل 18و حداکثر 23سال نیز ازجمله دیگر مراحل ورود به یگانی متمایز است. با قبولی در آزمون داخلی و مستقل دانشکده آموزش عالی زنان پلیس ایران (مجتمع آموزشی انتظامی کوثر در تابعیت دانشگاه علوم انتظامی کشور) و تعیین رسته نظامی با توجه به ظرفیت و مختصات فردی، دوره‌های آموزشی مهارتی- نظامی و علمی را سپری خواهند کرد. این بدان معناست که زنان پلیسی که از این مجتمع انتظامی فارغ‌التحصیل می‌شوند باید حتماً در یکی از ورزش‌های 3گانه رزمی (تکواندو، جودو یا کاراته) کمربند مشکی کسب کنند و نیز از مهارت قابل توجهی در تیراندازی و رانندگی برخوردار باشند. البته آموزش‌های ویژه دیگری هم وجود دارد که بدون فراگیری آنها، فارغ‌التحصیلی از این دانشگاه خوش‌آوازه امکان‌پذیر نیست. این آموزش‌های ویژه شامل دوره‌های تخصصی چترریزی، تیراندازی، پرش از ساختمان، تکواندو، کاراته، جودو، راپل، غواصی، سکانداری، پرواز با پاراگلایدر، پاراموتور و همچنین دوره‌هایی موسوم به ورزش و مهارت‌های آبی و خاکی است. هر یک از این مهارت‌ها در قالب کلاس‌های آموزشی تخصصی با حضور برترین استادان حوزه مرتبط آموزش داده می‌شود. سطح تخصصی و حرفه‌ای آموزش‌ها در بین مردان و زنان پلیس یکسان است. البته جز رسته‌هایی مانند مرزبانی که چون زنان (با توجه به سنگینی سلاح‌های مخصوص مرزبانان) در آن فعالیتی ندارند، فعلاً هیچ آموزشی هم دریافت نمی‌کنند. هم‌اکنون مجتمع عالی زنان پلیس ایران یا همان کوثر وظیفه آموزش تمامی زنانی که در نیروی انتظامی و در قالب پرسنل پلیس خدمت می‌کنند اعم از کارمندی، افسری و درجه‌داری را عهده‌دار است. ساختار آموزشی در این مجتمع به شکلی است که زنان و دختران پلیس متناسب با رسته‌های خود، هر آنچه برای انجام ماموریت‌های رسته انتخابی ازجمله یگان ویژه زنان با نام شناخته شده یگان زینبی (واحد نوپو با ماموریت‌هایی در رهایی گروگان و مقابله با عملیات‌های تروریستی) لازم باشد را فرامی‌گیرند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید