ساز جدایی مکرون در جنگ اوکراین
رئیسجمهور فرانسه با امید به میانجیگری در جنگ اوکراین، سعی کرده رویکرد محتاطانهتری در قبال مسکو اتخاذ کند
پس از تصمیم برلین برای ارسال تانکهای لئوپارد-2به اوکراین، بسیاری از همسایگان اروپایی آلمان نیز وعده ارسال تانک به اوکراین دادهاند. با این حال، نام فرانسه هنوز در فهرست ارسالکنندگان تانک به اوکراین دیده نمیشود. امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، پیشتر ارسال تانکهای «لکلر» به اوکراین را منتفی ندانسته بود و در اوایل ژانویه یعنی کمتر از یکماه پیش نیز گفته بود که نفربرهای سبک AMX-10RC را به اوکراین میفرستد. با این حال، مکرون بارها گفته که روسیه در مذاکرات صلح آینده به «ضمانتهای امنیتی» نیاز دارد و به همین دلیل قصد دارد مسیر صلح را برای ولادیمیر پوتین، همتای روس خود باز نگه دارد. هفته نامه اکونومیست این موضعگیری رئیسجمهور فرانسه را مبهم میداند و در گزارشی مینویسد که ابهام آشکار موضع فرانسه ناشی از روابط نزدیک رئیسجمهور این کشور با همتای روس خود در قبل و بعد از جنگ اوکراین است.
براساس این گزارش، مکرون قبل از حمله روسیه به اوکراین، روابط نزدیکی با ولادیمیر پوتین داشت و از او در کاخ ورسای و اقامتگاه خود در دریای مدیترانه پذیرایی کرد. بهنظر میرسد که تا قبل از جنگ اوکراین، تلاش مکرون در راستای تغییر رفتار پوتین بوده است، تلاشی که
نافرجام ماند.
همچنین پس از آغاز جنگ نیز مکرون بیش از هر رئیسجمهور غربی دیگری با همتای روس خود صحبت کرده است و در فرصتهای مختلف امکان گفتوگوهای صلح با روسیه را مطرح میکند. اکونومیست در گزارش خود میافزاید که رئیسجمهور فرانسه تلاش دارد تا اوکراین را به سمت صلح با روسیه سوق دهد؛ هرچند مقامهای سیاسی دولت فرانسه فشار به اوکراین برای پذیرش صلح با روسیه را رد میکنند.
در عین حال اگرچه فرانسه در مواضع اخیر خود تلاش کرده تا حمایتهای بیشتری از اوکراین نشان دهد، اما مکرون همزمان امیدوار است که اروپا بتواند میانجیگر پایان جنگ اوکراین و روسیه باشد. از اینرو دولت پاریس در قبال نقش اروپا در جنگ اوکراین مواضع بهشدت محتاطانهتری به نسبت آلمان از خود نشان میدهد. فرانسه همچنین میداند که چه با پوتین و چه بدون پوتین، روسیه همچنان همسایه مرزهای اتحادیه اروپا خواهد بود، از اینرو علاقهای به تشدید بیشتر تنشها ندارد.