• یکشنبه 29 مهر 1403
  • الأحَد 16 ربیع الثانی 1446
  • 2024 Oct 20
شنبه 8 بهمن 1401
کد مطلب : 184109
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r098B
+
-

متقاضیان 2سال پشت سد بهداشت و دارایی می‌مانند

نانوایی‌ها با بیش از 4هزار واحد صنفی در سطح شهر تهران، یکی از پرتعدادترین اصناف پایتخت محسوب می‌شوند. به‌گفته رئیس اتحادیه نانوایان تهران، حدود 3.300نانوایی سنتی شامل بربری، تافتون و لواش و نزدیک به یک‌هزار نانوایی سنگکی در سطح شهر تهران در حال فعالیتند و همچنان متقاضیان زیادی هم در صف دریافت مجوز راه‌اندازی نانوایی به‌سرمی‌برند؛ مجوزی که گفته می‌شود دریافت آن برای فعالیت در حوزه مواد غذایی چندان هم آسان نیست. بیژن نوروزمقدم، درباره دشواری‌های دریافت جواز کسب برای نانوایی به همشهری گفت: دریافت مجوز به‌خودی خود پروسه پیچیده‌ای نیست، بعد از ثبت نام متقاضی در سامانه ایرانیان اصناف، بازرسان اتحادیه از محل کسب بازدید می‌کنند و درصورت داشتن 50متر مساحت و 3متر ارتفاع، محل مورد نظر تأیید می‌شود اما زمان‌بر شدن روند صدور مجوز به تهیه مدارکی برمی‌گردد که صدور آنها از سوی نهادهای دیگر روندی طولانی دارد و بعضا 6‌ماه تا یک‌سال زمان می‌برد. وی کد مالیاتی را یکی از این موارد عنوان کرد و افزود: متقاضیان با ثبت مدارک خود در سامانه دارایی حداقل 6‌ماه باید منتظر بمانند که اداره دارایی مدارک آنها را تأیید کند و بتوانند کد مالیاتی دریافت کنند. تأییدیه اداره بهداشت مرحله سخت بعدی است که افراد متقاضی تاسیس نانوایی باید آن را پشت سر بگذارند‍؛  مرحله‌ای‌که به‌گفته نوروزمقدم، امکان ندارد کسی بتواند زیر 6‌ماه آن را پشت سر بگذارد. رئیس اتحادیه نانوایان تهران در این‌باره گفت: بعد از ثبت درخواست متقاضیان، کارشناسان اداره بهداشت محیط، محل مورد نظر را بازدید و ایرادات آن را شناسایی می‌کنند و فرد متقاضی باید اشکالات مورد نظر را رفع و مجددا درخواست خود را ثبت کند که این کار ماه‌ها زمان می‌برد. اگر در بازدید مجدد ایراد جدیدی مطرح شود باز بعد از رفع آن باید فرد درخواست جدیدی به ثبت برساند تا درنهایت بازرسان، محل مورد نظر را تأیید کنند که تجربه نشان داده این مرحله در بهترین شرایط 6‌ماه و در حالت عادی تا 2سال برای متقاضیان زمان می‌برد.  قانون حدود صنفی سال‌ها پیش با هدف افزایش رقابت و رفع انحصار شغلی لغو شد و بسیاری از فعالان اقتصادی همچنان با تصمیم‌گیران هم‌عقیده‌اند اما به‌نظر می‌رسد لغو این قانون برخی از مشاغل را دچار مشکلاتی کرده است. رئیس اتحادیه نانوایان تهران با انتقاد از لغو این قانون گفت: ایجاد چند واحد نانوایی در کنار هم در شرایطی که کل محصول تولیدی به فروش نرود، جز اتلاف انرژی و مواداولیه نتیجه‌ای ندارد و ما بارها به این موضوع اعتراض کردیم اما در جواب ما گفتند که بازار با عرضه و تقاضا و رقابت تعدیل می‌شود. این در حالی است که نان اگر به محض بیرون آمدن از تنور مشتری نداشته باشد دیگر توان رقابت با محصولات مشابه‌خود را ندارد و مشتری بعدی نان سرد شده را نمی‌خرد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید