• چهار شنبه 2 خرداد 1403
  • الأرْبِعَاء 14 ذی القعده 1445
  • 2024 May 22
سه شنبه 8 خرداد 1397
کد مطلب : 18185
+
-

شاید 2019هم نوبل ادبیات اهدا نشود

ادبیات
شاید 2019هم نوبل ادبیات اهدا نشود


اهدای جایزه نوبل ادبیات در سال 2019هم در ابهام قرار دارد.

به گزارش نیویورک‌تایمز، پس از اینکه آکادمی سوئدی نوبل، تصمیم گرفت به‌دلیل حواشی مربوط به رسوایی اخلاقی، برای اولین‌بار در 7دهه اخیر مراسم اهدای جایزه نوبل ادبیات را در سال ۲۰۱۸ برگزار نکند و به جای آن در سال ۲۰۱۹ دو برنده داشته باشد، حالا رئیس آکادمی نوبل اعلام کرده که در سال آینده نیز اعطای این جایزه قطعی نیست.

لارس هیکنستن رئیس بنیاد آلفرد نوبل، در یک مصاحبه رادیویی از احتمال به تعویق افتادن مجدد نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۹ خبر داده تا این نهاد فرهنگی با سابقه ۲۳۲ ساله در بحرانی عمیق‌تر از گذشته فرو برود.

براساس اعلام هیکنستن جایزه نوبل ادبیات تنها زمانی مجددا اعطا می‌شود که اعتماد عمومی مجددا جلب شود و این به آن معناست که اعطای مهم‌ترین جایزه دنیای ادبیات در سال ۲۰۱۹ نیز قطعی نیست.

رئیس آکادمی نوبل همچنینبدون اشاره به نامی، از ۱۰ نفر از اعضای کنونی کمیته نوبل ادبیات خواسته که اگر برای آکادمی نوبل و آینده آن مفید نیستند از سمت خود کناره‌گیری کنند.
وی همچنین عنوان کرده، درصورتی که آکادمی نوبل ادبیات نتواند مشکل خود را حل کند، بنیاد آلفرد نوبل ناگزیر خواهد بود مؤسسه دیگری را برای برگزاری معتبرترین جایزه ادبی جهان انتخاب کند تصمیمی که به عقیده برخی برخلاف وصیت آلفرد نوبل است.

در‌ماه نوامبر سال گذشته، ژان کلود آرنالت همسر کاترین فروستنسون، عضو آکادمی نوبل با شکایت ۱۸ زن به اتهام سوءاستفاده جنسی روبه‌رو شد و پس از انتشار این اخبار، فروستنسون و سارا دنیوس رئیس آکادمی نوبل ادبیات کنار گذاشته شدند.

ماجرای رسوایی اخلاقی در آکادمی نوبل ادبیات در نهایت موجب شد اعطای جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۸ لغو شود و به جای آن در سال ۲۰۱۹ دو برنده نوبل ادبیات معرفی شود، اما حالا با صحبت‌های رئیس بنیاد نوبل، برگزاری این جایزه در سال آینده نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

چند نفر از اعضای آکادمی نیز در اعتراض به این اتفاقات کرسی خود را خالی گذاشتند تا تعداد اعضای کمیته نوبل ادبیات از ۱۸ نفر به ۱۰ نفر کاهش یابد. تعداد اعضا برای رای‌گیری انتخاب اعضای جدید باید حداقل ۱۲ نفر باشد.

درحالی‌که عضویت در آکادمی نوبل دائمی است اما پادشاه سوئد به‌عنوان حافظ منافع آکادمی نوبل در این موضوع دخالت کرد و امکان کنار گذاشتن و یا کناره‌گیری برخی از اعضا را فراهم کرد.

از میان ۸ نفر از اعضای کمیته اسکار که کرسی خود را ترک‌ کرده‌اند به 4نفر اجازه داده شده تا از مسئولیت خود کناره‌گیری کنند و 4نفر دیگر نیز هم‌اکنون در فعالیت‌های آکادمی شرکت نمی‌کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید