• جمعه 30 آذر 1403
  • الْجُمْعَة 18 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 20
پنج شنبه 10 آذر 1401
کد مطلب : 178711
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wjV2z
+
-

ساخت نخستین دارو برای حفظ مغز در آلزایمر

پس از سال‌ها ناکامی دانشمندان موفق شده‌اند دارویی کشف کنند که روند آلزایمر را آهسته کند

دانش
ساخت نخستین دارو برای حفظ مغز در آلزایمر

اولین دارویی که سرعت تخریب مغز را در آلزایمر آهسته می‌کند، به یافته مهمی تبدیل شده است. به گزارش بی‌بی‌سی، این پیشرفت سال‌ها شکست در تحقیقات آلزایمر پایان می‌‌دهد و دوره جدیدی از داروها برای درمان آلزایمر را آغاز می‌کند. البته این دارو با نام lecanemab، هنوز تأثیر کمی از خود نشان داده است و تأثیر آن بر زندگی روزمره بیماران، مورد بحث است. این دارو در مراحل اولیه بیماری کار می‌کند، بنابراین به درد اکثر افرادی که در مراحل بعدی این بیماری هستند نمی‌خورد. نحوه عملکرد این دارو به اینگونه است که Lecanemab به بتا آمیلوئید که در مغز افراد مبتلا به آلزایمر تجمع می‌یابد، حمله می‌کند. برای بیماری که سال‌ها درمان آن با ناکامی و ناامیدی همراه بوده است، برخی این نتایج آزمایشی را نقطه عطف پیروزمندانه می‌دانند.
پروفسور جان هاردی، یکی از محققین برجسته جهان که در 30سال پیش ایده هدف قرار دادن آمیلوئید را مطرح و از آن حمایت کرده بود، می‌گوید که این ایده تاریخی است و خوش‌بین است که شاهد آغاز درمان‌های آلزایمر باشد. پروفسور تارا اسپایر جونز، از دانشگاه ادینبرگ نیز گفت: نتایج این تحقیق یک برد بزرگ است چراکه ما مدت طولانی در تحقیقات مان به شکست صددرصدی می‌رسیدیم.
هم‌اکنون، به افراد مبتلا به آلزایمر داروهای دیگری برای کمک به مدیریت علائم آنها داده می‌شود، اما هیچ‌کدام مسیر بیماری را تغییر نمی‌دهند. Lecanemab یک آنتی‌بادی است. مانند آنتی‌بادی‌هایی که بدن برای حمله به ویروس‌ها یا باکتری‌ها می‌سازد اما این آنتی‌بادی طوری مهندسی شده است که به سیستم ایمنی بگوید آمیلوئید را از مغز پاک کند. 
آمیلوئید پروتئینی است که در فضاهای بین نورون‌های مغز جمع می‌شود و پلاک‌های مشخصی را تشکیل می‌دهد که یکی از علائم آلزایمر است.
کارآزمایی بالینی Lecanemab در مقیاس بزرگ شامل 1795داوطلب مبتلا به آلزایمر در مراحل اولیه بود. تزریق این دارو هر دو هفته یک‌بار انجام می‌شد. نتایجی که در کنفرانس آزمایشات بالینی در مورد بیماری آلزایمر در سانفرانسیسکو ارائه شد و در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، اگرچه یک درمان معجزه آسا نیست اما از آنجایی که این بیماری همچنان به سلب قدرت مغز افراد ادامه می‌دهد، کاهش روند بیماری با این دارو می‌تواند یک دستاورد باشد. این داده‌ها هم‌اکنون توسط تنظیم کننده‌ها در آمریکا در حال ارزیابی است که به‌زودی تصمیم خواهند گرفت که آیا lecanemab می‌تواند برای استفاده گسترده‌تر مورد تأیید قرار گیرد یا خیر. توسعه‌دهندگان قصد دارند تا سال آینده روند تأیید را در کشورهای دیگر آغاز کنند.

روند رو به رشد داروها
در مورد تأثیر lecanemab در دنیای واقعی بین دانشمندان و پزشکان بحث وجود دارد. کند شدن علائم بیماری در اثر مصرف این دارو با رتبه‌ای علائم فرد مبتلا مشاهده شده است این رتبه‌بندی، یک مقیاس 18درجه‌ای است که از زوال عقل طبیعی تا شدید را شامل می‌شود. دکتر سوزان کوه‌هاس، از تحقیقات آلزایمر انگلیس، گفت: اگرچه این یک تأثیر متوسط به‌حساب می‌آید اما باعث می‌شود نسل بعدی داروها بهتر شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید