• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 6 آذر 1401
کد مطلب : 178250
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oYVQj
+
-

شیوع گونه H3N2 آنفلوآنزا در ایران

آنفلوآنزاهای شایع فعلی باعث مرگ نمی‌شوند و افراد، کمتر نیاز به بستری دارند، اما ابتلا به فرم‌های شدید در افراد دارای بیماری زمینه ای، وجود دارد

«هم‌اکنون بیشتر آنفلوآنزاهای نوع A از زیرگونه H3N2 عامل ایجاد بیماری در کشور است و مواردی هم از آنفلوآنزای زیرگونه H1N1 گزارش می‌شود.»‌ فاطمه فتوحی، رئیس آزمایشگاه همکار مرجع کشوری آنفلوآنزا انستیتو پاستور ایران با بیان این مطلب درباره افزایش موارد آنفلوآنزا طی هفته‌های گذشته به ایسنا می‌گوید: «در شبکه آزمایشگاهی آنفلوآنزای کشور، هرکدام از ۱۳ آزمایشگاه، مسئولیت بررسی نمونه‌های تعدادی از استان‌های کشور را به‌عهده دارند. نمونه‌های استان‌های سمنان، زنجان و مرکزی هم برای ارزیابی و تشخیص به انستیتو پاستور ایران ارسال می‌شود و در کمترین زمان ممکن، جواب آزمایش و گونه و زیرگونه آن (تایپ و ساب تایپ) مشخص می‌شود.» او با اشاره به اینکه از بیماران برای تشخیص، هیچ پولی دریافت نمی‌شود، می‌افزاید: «نمونه‌های افراد مشکوک از حلق و بینی بیماران اخذ می‌شود. برای این کار دستورالعملی وجود دارد که اگر بیمار مبتلا به مشکل تنفسی باشد و پزشک مشکوک به آنفلوآنزا شد، از او نمونه گرفته می‌شود. معمولا جواب آزمایشات در ۱۲ تا ۲۴ساعت بعد از دریافت مشخص و در سامانه ثبت می‌شود.» به‌گفته این مسئول، آنفلوآنزا انواع A، B و C دارد: «رصد کردن نوع ویروس عامل بیماری آنفلوآنزا، در گردش مهم است؛ ولی برای همه انواع آن درمان‌های حمایتی انجام می‌شود. البته بعضی از داروها وجود دارند که اختصاصا برای آنفلوآنزای نوع A هستند. آزمایشگاه آنفلوآنزا، اول مشخص می‌کند که آیا فرد واقعا به آنفلوآنزا مبتلا هست یا خیر و در صورت جواب مثبت، ساب تایپ‌های آن را مشخص می‌کند. البته در انستیتو پاستور ایران فقط آنفلوآنزای نوع انسانی، تشخیص داده می‌شود.»

آمادگی برای تشخیص ویروس‌های جدید
رئیس آزمایشگاه همکار مرجع کشوری آنفلوآنزا انستیتو پاستور ایران با تأکید بر اینکه قبل از شیوع کرونا، آنفلوآنزا خیلی شایع بود، بیان می‌کند: «با شیوع کرونا، استفاده از ماسک و رعایت بعضی از ملاحظات بهداشتی و همچنین غیرحضوری شدن مدارس، شیوع آنفلوآنزا خیلی کم شد. مدارس، یکی از منابع اصلی انتشار ویروس آنفلوآنزا هستند. بچه‌ها در مدارس مبتلا می‌شوند و در خانه ویروس را به بزرگسالان انتقال می‌دهند. از سوی دیگر مسافرت‌های بین‌المللی هم می‌توانند در انتشار این ویروس نقش زیادی داشته باشند.» او ادامه می‌دهد: «اگر این بیماری در یک گوشه از دنیا شیوع پیدا کند، خیلی سریع می‌تواند در همه دنیا پخش شود، ولی امسال محدودیت‌ها خیلی بیشتر از 2سال قبل برداشته شدند، ماسک کمتر مورد استفاده قرار گرفته و سطح ایمنی در برابر ویروس آنفلوآنزا پایین آمده است؛ از این‌رو، امسال آنفلوآنزا به‌شدت شایع شده است. هم‌اکنون بیشتر آنفلوآنزاهای نوع A از زیرگونه H3N2عامل ایجاد بیماری در کشور است و مواردی هم از آنفلوآنزای زیرگونه H1N1 گزارش می‌شود.» این پزشک با تأکید بر اینکه آنفلوآنزا درمان خاصی ندارد، بیان می‌کند: «در افرادی که در منزل بستری هستند، از سوی پزشک معمولا درمان‌های حمایتی تجویز می‌شود؛ ازجمله تب‌بر، ضد‌سرفه و در مواردی داروهای ضد‌حساسیت و دگزامتازون. آنفلوآنزاهای شایع فعلی، خیلی باعث مرگ‌ومیر نمی‌شوند و افراد مبتلا خیلی کم نیاز به بستری دارند اما افرادی که بیماری زمینه ای داشته باشند، بیشتر مستعد ابتلا به فرم‌های شدیدتر بیماری هستند.»‌ رئیس آزمایشگاه همکار مرجع کشوری آنفلوآنزا انستیتو پاستور ایران درباره واکسیناسیون هم می‌گوید: «واکسن آنفلوآنزا 4ظرفیتی است و توصیه می‌شود به‌ویژه گروه‌های حساس که در معرض خطر بیشتری هستند، این واکسن را تزریق کنند. این واکسن در مادران باردار، افراد دارای ضعف سیستم ایمنی و کودکان نیز توصیه می‌شود.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید