• سه شنبه 10 تیر 1404
  • الثُّلاثَاء 5 محرم 1447
  • 2025 Jul 01
پنج شنبه 26 آبان 1401
کد مطلب : 177320
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JZqnD
+
-

خداحافظی 160 روستای همدان با تنش آبی

در طرح جهادی آبرسانی به همدان 31 پروژه در 160 روستا اجرا می‌شود

گزارش
خداحافظی 160 روستای همدان با تنش آبی

تشکیل شورای جهاد آبرسانی در وزارت نیرو یک هدف دارد؛ محرومیت‌زدایی و آبرسانی به 10هزار روستای کشور. درحالی‌ که یک سال از اجرای این طرح می‌گذرد و حدود 600روستا وارد شبکه آب مطمئن و پایدار شده‌اند، همچنان بیش از 8میلیون روستایی با تنش آبی روبه‌رو هستند.
فیروز قاسم‌زاده، سخنگوی صنعت آب، پیشرفت این طرح را در کشور 25درصد ارزیابی می‌کند؛ به‌طوری که پیشرفت طرح در برخی استان‌ها بین ۱۷ تا ۱۸درصد و در برخی استان‌ها بیش از ۷۵درصد بوده ‌است.
در این میان سراغ وضعیت پیشرفت این طرح در استان همدان رفتیم. استانی که در پی کاهش بارندگی‌ها و خشکسالی ناشی از آن، با کاهش ذخیره آب سدها به‌ویژه سد اکباتان به‌عنوان منبع اصلی تامین آب شهر همدان روبه‌رو بود و قطعی آب در ساعتی از شبانه‌روز و آبرسانی با تانکر در روزهای گرم تابستان امسال را از سر گذراند. به‌گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان، 31پروژه در قالب طرح جهاد آبرسانی در استان در حال اجراست و در بازه زمانی 8ماهه امسال به پیشرفت 37درصدی رسیده ‌است.

تکمیل طرح جهادی آبرسانی
دسترسی روستاییان به آب آشامیدنی سالم و پایدار، خود یکی از دلایل ماندگاری در روستاست. گام نخست اجرای طرح آبرسانی به روستاهای استان همدان با بررسی روستاها و مناطق محروم همراه بود تا روستاهایی که برای تامین آب با مشکل مواجه‌اند، مشخص شوند و در این طرح قرار بگیرند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با تأکید بر اینکه این طرح جهادی در راستای ارتقای کیفیت زندگی مشترکان روستایی با جدیت دنبال می‌شود، درباره روند اجرای طرح آبرسانی به روستاها به همشهری می‌گوید: 31پروژه فعال در قالب جهاد آبرسانی به روستاهای محروم همدان با همکاری قرارگاه بسیج سازندگی امام حسن مجتبی(ع) و شرکت آب و فاضلاب استان در 160روستای استان در حال اجراست.160روستای جامعه هدف استان همدان برای محرومیت‌زدایی و آبرسانی در این طرح گنجانده شده که 4هزار و500خانوار و جمعیتی بیش از 150هزار نفر را در برمی‌گیرد.
فرهاد بختیاری‌فر، اجرای فاز نخست این طرح را در قراردادی 3ساله با اعتبار 509میلیارد تومان عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: تاکنون 210میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات درنظر گرفته شده برای این طرح تخصیص یافته است.

احداث مخزن دخیزه آب
روستاهای‌ عشاق در شهرستان ملایر، ارزانفود در جنوب شهر همدان و کندتپه در شهرستان کبودرآهنگ ازجمله روستای پیشگام در طرح آبرسانی هستند و بختیاری‌فر روند اجرای طرح در روستاها را اینطور توضیح می‌دهد: مخزن 200مترمکعبی روستای عشاق به بهره‌برداری رسیده و عملیات اجرایی احداث مخزن 600مترمکعبی روستای ارزانفود و کندتپه نیز به اتمام رسیده‌است.3روستای قوره جینه (با قدمت 5قرنی خود)، جزوان و عظیم‌دره در شهرستان کبودرآهنگ هم به مخزن آب 600مترمکعبی مجهز شدند.عملیات احداث حدود 2هزار مترمکعب مخزن دیگر نیز در روستاهای ده موسی نهاوند، آرتیمان و اشتران تویسرکان، پرورق و نورآباد کبودرآهنگ و پیرملو و کمک علیا و سفلای اسدآباد در حال انجام است.علاوه بر احداث مخزن آب، عملیات اصلاح شبکه توزیع آب و اجرای خطوط انتقال منابع در شهرستان‌های کبودرآهنگ و تویسرکان نیز آغاز شده است. روستاهای شهرستان‌های کبودرآهنگ و بهار، تابستان سختی همراه با تنش آبی را گذراندند که عملیات آبرسانی با تانکر انجام می‌شد.بختیاری‌فر به دیگر فعالیت‌های در حال انجام اشاره می‌کند و می‌گوید: در تکمیل اجرای طرح آبرسانی به روستاهای استان همدان، حفر و تجهیز 22حلقه چاه در دستور کار بود که تا‌کنون 16حلقه از چاه‌های مذکور حفاری یا به بهره‌برداری رسیده ‌است.در حوزه انتقال آب نیز از 223کیلومتر خط انتقال طراحی شده، عملیات اجرایی حدود 30کیلومتر به اتمام رسیده است.

***   
میانگین بارش‌های استان همدان در سال آبی امسال، ۴۴درصد نسبت به بلندمدت کاهش یافته است. قرارداد اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی در سراسر کشور در قالب پروژه‌های حفر و تجهیز چاه، اجرای خط انتقال و ایستگاه پمپاژ، ساخت مخزن و اصلاح شبکه با تخصیص 30هزار میلیارد تومان اعتبار در دست انجام است.

مکث
 در طرح جهادی آبرسانی به روستاهای استان همدان چه می‌گذرد؟

طرح جهادی آبرسانی روستاهای محروم و گرفتار تنش آبی، استان همدان را هدف گرفته و قرار است تا 2سال آینده با تکمیل و اجرای این پروژه‌ها، روستاییان دیگر شاهد آبرسانی با تانکر یا قطعی آب آشامیدنی نباشند. پروژه‌های آبرسانی استان همدان برای 160روستای معرفی شده در این طرح شامل حفر و تجهیز 22حلقه چاه با آبدهی 110لیتر در ثانیه، احداث 8باب ایستگاه پمپاژ با ظرفیت 101لیتر در ثانیه، طراحی و ایجاد 223کیلومتر خط انتقال، احداث حدود 20هزار متر مکعب مخزن در 54باب و اصلاح و توسعه 182کیلومتر شبکه توزیع آب است که روند اجرایی را می‌گذرانند.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید