• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 16 آبان 1401
کد مطلب : 176284
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/76L6w
+
-

رونمایی از 2دستاورد جدید موشکی

از سامانه «باور۳۷۳» رونمایی و خط تولید موشک «صیاد B۴» افتتاح شد

نظامی
رونمایی از 2دستاورد جدید موشکی

دیروز طی مراسمی با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، از 2دستاورد جدید موشکی کشورمان رونمایی شد؛ دستاوردهایی که گام بلند دیگری در راستای تقویت سازمان رزم نیروهای مسلح جمهوری‌اسلامی به‌حساب می‌آید.
به‌گزارش همشهری، در این مراسم از سامانه ارتقا‌یافته «باور۳۷۳» با برد بیش‌از ۳۰۰کیلومتر رونمایی و آزمون تست این سامانه با موشک «صیاد B۴» با موفقیت انجام شد؛ سامانه‌ای که به‌گفته کارشناسان نظامی، می‌تواند با پهپادها و حتی هواپیماهای نسل پنجم با سطح مقطع بسیار پایین مقابله کند.
در آزمون تست سامانه باور۳۷۳ بردبلند هدف دورایستا در برد بیش ‌از ۴۵۰کیلومتر از سوی رادار بهینه شده سامانه باور۳۷۳ کشف شد و در برد حدود ۴۰۵کیلومتر ردگیری و در برد بیش‌از ۳۰۰کیلومتر مورد اصابت و انهدام قرار گرفت. علاوه‌بر این، موشک بردبلند «صیاد B۴» دارای سوخت جامد مرکب بوده که برای نخستین‌بار مورد ارزیابی عملیاتی قرار گرفته‌است.
همچنین برد رادار کشف سامانه باور۳۷۳ از ۳۵۰ به ۴۵۰کیلومتر و برد رادار درگیری این سامانه از ۲۶۰کیلومتر به ۴۰۰کیلومتر ارتقا پیدا کرده‌است. برد موشک سامانه هم از ۲۰۰ به ۳۰۰کیلومتر و ارتفاع درگیری آن از ۲۷کیلومتر به ۳۲کیلومتر افزایش یافته‌است.

افزایش برد «باور۳۷۳»
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در این مراسم گفت: سامانه باور۳۷۳ در راستای مقابله با اهداف هوایی دورایستا، موشک‌های بالستیک و انواع هواپیماهای جنگنده و بمب‌افکن، موفق شد تا هدف مورد نظر را در برد ۳۰۵کیلومتری مورد اصابت قرار دهد.
امیر محمدرضا آشتیانی گفت: وزارت دفاع ماموریت تامین نیازمندی‌های تسلیحاتی و تجهیزاتی نیروهای مسلح را در مقابله با تهدیدات و دفاع از مرزها به‌ویژه مرزهای هوایی برعهده دارد و متخصصان ما در وزارت دفاع و صنعت دفاعی، موفق شدند در تولید یکی از سامانه‌های بردبلند که باور ۳۷۳ نامگذاری شده، اقدام‌های خود را با موفقیت ساماندهی و دنبال کنند.
وی ادامه داد: برد درگیری سامانه باور۳۷۳ در ابتدا ۲۰۰کیلومتر بود که با تلاش کارشناسان نیروی پدافند هوایی ارتش ارتقا یافته است.
آشتیانی با اشاره به سایر قابلیت‌های سامانه باور ۳۷۳ ادامه داد: این سامانه این قابلیت را دارد تا با ۶هدف درگیر شده و آنها را منهدم کند. بسیاری از کشورهای صاحب فناوری در دنیا آرزوی داشتن چنین سامانه‌ای را دارند. قطعا این سامانه در ارتقای توان رزم نیروهای مسلح نقش‌آفرینی بسیاری مؤثری خواهد داشت‌.

دستاورد مهمی که طی 2سال محقق شد
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش نیز در این مراسم با بیان اینکه ارتقای برد سامانه باور۳۷۳ یک کار تحقیقاتی بسیار سنگین و شبانه‌روزی بود که در فاصله زمانی کمتر از 2سال انجام‌ شد، گفت: موفق شدیم در این مدت برد این سامانه را به بیش ‌از ۳۰۰کیلومتر ارتقا دهیم. امیر علیرضا صباحی‌فرد با بیان اینکه امروز در جمهوری‌اسلامی «باور۳۷۳» را داریم که در جهان حرف برای گفتن دارد، افزود: همه مراحل ساخت و ارتقای سامانه باور۳۷۳ در یک کار مشترک از سوی کارشناسان و متخصصان وزارت دفاع و نیروی پدافندهوایی ارتش انجام شده‌است.
وی با بیان اینکه ساخت چنین سامانه‌ای با این برد و قدرت در جهان به سال‌ها زمان نیاز دارد، ادامه‌ داد: درحالی‌که چند سال بیشتر از ساخت و تحقیقات ما درباره این سامانه نمی‌گذرد، 2سال قبل در تست‌های اولیه ما در برد ۱۵۰کیلومتر موفق شدیم تا هدف را منهدم کنیم. هدف مورد استفاده برای این سامانه، پهپاد بومی ساخت خودمان است.
صباحی‌فرد ادامه داد: هنگامی که در دنیا می‌خواهند هدفی را در برد زیر ۲۰۰کیلومتر منهدم کنند، از یک پهپاد یا هواپیمایی با سطح مقطع راداری بسیار بالا استفاده می‌کنند، اما این توانمندی در باور۳۷۳ وجود دارد که بتواند با پهپادها و همه هواپیماها حتی هواپیماهای نسل پنجم با سطح مقطع راداری بسیار پایین، مقابله کند. فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه ما جزو اندک کشورهای جهان هستیم که توانستیم این سامانه پرقدرت بومی را بسازیم، عنوان کرد: هر میزان که تهدیدهای دشمنان پیش برود، سامانه باور و سایر سامانه‌های پدافند هوایی جلوتر از تهدید‌ها، به‌روز می‌شوند. تجهیزاتی اکنون در پدافند هوایی وجود دارند که گل سرسبد آن باور۳۷۳ است که به فناوری روز دنیا مجهز هستند و جهان نیز از آن مطلع است.

مکث
 نگرانی آمریکا از پیشرفت برنامه فضایی ایران

یکی از سخنگویان وزارت امورخارجه آمریکا در واکنشی مکتوب به پرتاب ماهواره‌بر «قائم ۱۰۰» سپاه پاسداران، این اقدام را «غیرسودمند» و «بی‌ثبات‌کننده» دانست و از پیشرفت برنامه فضایی ایران ابراز نگرانی کرد. خبرگزاری رویترز نوشت که این مقام آمریکایی ضمن اعلام «نگرانی» کاخ‌سفید از توسعه مداوم ماهواره‌برهای ایران، مدعی شد که فناوری‌های به‌کار رفته در آن «مشابه و معادل با موشک‌های بالستیک و ازجمله سامانه‌های دوربرد» است. این سخنگو، که رویترز نامی از وی نبرده، همچنین مدعی شده‌است که پرتاب ماهواره‌برهای ایران سرپیچی از قطعنامه۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است که ایران را فرامی‌خواند تا از هر فعالیت مرتبط با موشک‌های بالستیک قادر به حمل سلاح هسته‌ای خودداری کند. این دیپلمات آمریکایی تهدید کرد واشنگتن با استفاده از ابزارهای گوناگون عدم‌اشاعه، ازجمله تحریم‌ها، با پیشرفت بیشتر برنامه موشکی بالستیک ایران مقابله خواهد کرد. پیش‌از این رسانه‌های صهیونیستی نیز در واکنش به پرتاب موفقیت‌آمیز «قائم ۱۰۰» اعلام کرده بودند که این موضوع تل‌آویو را به‌شدت نگران می‌کند. نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در روزهای اخیر پرتاب موفقیت‌آمیز زیرمداری ماهواره‌بر سوخت جامد «قائم ۱۰۰» را اعلام و تأکید کرد که این ماهواره‌بر 3مرحله‌ای قادر است ماهواره‌های ۸۰کیلوگرمی را در مدار ۵۰۰کیلومتری زمین قرار دهد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید