دعوای پیامرسانها برای کاربر
مدت کوتاهی پس از آنکه پاول دورف، بنیانگذار و مدیرعامل تلگرام در کانال خود واتساپ را پیامرسانی ناامن خواند اکنون مدیرعامل واتساپ دست به یک ضدحمله زده است.
تلگرام و واتساپ اکنون بزرگترین رقبای بازار پیامرسانها در جهان هستند. درحالیکه واتساپ رایگان است، تلگرام بهزودی سرویس پولی خود را راهاندازی کرده و وارد فاز درآمدزایی میشود.
به گزارش همشهری، در یک حمله کمسابقه و شدید مدیرعامل تلگرام به تازگی در پست جدید کانال خود نسبت به امنیت واتساپ هشدار داده و گفته است هکرها از طریق این پیامرسان میتوانند به تمام اطلاعات گوشی کاربران دسترسی داشته باشند.
بهدنبال این ماجرا، «ویل کاتکارت»، مدیرعامل واتساپ در رشته توییتی اعلام کرده که تلگرام یک نسخه از پیامهای کاربران را ذخیره میکند.
او در توییتر نوشت: «من از تلگرام برای کارهای خصوصی خود استفاده نمیکنم. برخلاف واتساپ، تلگرام بهطور پیشفرض از قابلیت رمزگذاری سرتاسری پشتیبانی نمیکند و هیچ راهی برای فعال کردن آن در گروهها وجود ندارد. این یعنی تلگرام یک کپی از پیامهای شما نگه میدارد و این موضوع باعث نگرانی من میشود.»
مدیرعامل واتساپ اعلام کرده که بنیانگذار تلگرام این حملات را برای افزایش کاربران خود و در واقع مهاجرت کاربران سنتی این پیامرسان به تلگرام مطرح میکند.
او نوشت: باور دارم که پاول ادعاهای خود را برای رشد برنامهاش مطرح کرده است. دیدن این موضوع واقعا ناراحتکننده است که تلگرام تلاش میکند با ارائه اطلاعات نادرست بهعنوان یک تاکتیک برای رشد خود استفاده کند.
او در ادامه به گفتههای «ماکسی مارلینسپایک»، خالق سیگنال اشاره کرده است. بنیانگذار سیگنال سال گذشته در توییتر خود اعلام کرده بود که تلگرام با وجود قابلیتهای خارقالعاده خود، از نظر حفظ حریم خصوصی و جمعآوری دادهها، انتخاب بسیار بدی به حساب میآید.
تلگرام توانسته است با سرعت بالا و قابلیتهای زیاد خود نظر بسیاری از کاربران در جهان را به خود جلب کند. واتساپ اما حمایت متا را دارد و هر چند از نظر قابلیتهای فنی خیلی پیشرفته به حساب نمیآید، اما کاربران زیادی را جذب خود کرده است.
به گزارش همشهری، دورف در پست خود گفته بود که چندی پیش هکرها با استفاده از یک آسیبپذیری در واتساپ کافی بود برای کنترل کامل گوشی کاربران، فقط یک ویدئوی مخرب به آنها ارسال کرده یا تماس تصویری برقرار میکردند.
مدیرعامل تلگرام ادعا کرده است که این مشکلات امنیتی بزرگ حتی پس از بهروزرسانی و دریافت آخرین نسخه اپلیکیشن واتساپ نیز برطرف نخواهد شد. چندی پیش پرونده هک گوشی خبرنگاران و فعالان مدنی توسط بدافزاری ساخته شده توسط یک شرکت صهیونیستی جنجالی شد. این بدافزار از نقص امنیتی در واتساپ برای دسترسی به اطلاعات کامل گوشی کاربران استفاده میکرد.
تلگرام به تازگی سرویس پریمیوم خود را راهاندازی کرده و کاربران با پرداخت حق اشتراک میتوانند خدمات بیشتر و کاملتری را دریافت کنند. این پیشبینی وجود دارد که واتساپ هم دست به چنین اقدامی برای درآمدزایی خود خواهد زد. پیامرسانها تبدیل به یکی از اصلیترین نیازهای کاربران تلفن همراه در جهان شده است و بسیاری آن را جایگزین تماس تلفنی و پیامک کردهاند.