• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
پنج شنبه 31 شهریور 1401
کد مطلب : 172339
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/668oO
+
-

نسخه‌پیچی تجزیه‌طلبان خارج‌نشین برای‌کردستان ایران

برخی جریانات جدایی‌طلب مستقر در خارج از مرزها با سوءاستفاده از اعتراضات فوت مهسا امینی، دختر کرد 22ساله سقزی در پلیس امنیت اخلاقی تهران به ‌دنبال احیای تحرکات تجزیه‌طلبانه هستند. فعالیت این گروهک‌ها و ادعاهای آنان قبل و بعد از انقلاب با همبستگی حداکثری مرزنشینان کرد کشور برای حفظ یکپارچگی ایران ناکام ماند و در جنگ تحمیلی 8ساله عراق علیه ایران طی دهه60 نیز این اقلیت نتوانستند به اهداف خود دست پیدا کنند.
احزاب تروریستی مستقر در کردستان عراق با فرصت‌طلبی از احساسات جریحه‌دار شده مردم ناشی از حادثه تلخ درگذشت مهسا امینی اعلام کرده‌اند خودشان را در این پروژه ذی‌نفع و سهیم می‌دانند و تأکید کرده‌اند نباید فقط به اعتراضات عادی مردمی اکتفا شود، بلکه باید با استمرار تنش‌آفرینی، به‌دنبال گسترش ناامنی در جامعه بود.
در فضای مجازی فراخوان‌های تجمع به‌صورت گسترده منتشر شد. حزب کردستان عراق در پایگاه اینترنتی خود دعوت به اعتصاب کرد. گروهک تروریستی پژاک نیز در بیانیه‌ای برای اعتصاب عمومی و اعتراضات دوشنبه فراخوان داد و مدعی شد «شکنجه، زندان، اعدام و قتل زنان به عملکرد معمول مبدل شده که اگر از سوی جامعه مهار نگردد، هزینه‌های آن روزبه‌روز سنگین‌تر خواهد شد و امنیت همگان بیشتر به خطر می‌افتد.» این فراخوان‌ها به‌طور گسترده از سوی سایر جریانات همسو با کومله و دمکرات کردستان عراق در کانال‌ها و صفحات شبکه‌های اجتماعی بازنشر
پیدا کرد.
گروهک تروریستی پ‌ک‌ک با شعار «ژن، ژیان، آزادی» و «شهید زنده است» از عموم خواست به اعتصابات «سراسری و شکوهمند» ملحق شوند. عبدالله مهتدی، دبیرکل گروهک تروریستی کومله در بیانیه‌ای گفت: «به‌نظر من نباید گذاشت این فرصت از بین برود. پتانسیل برای خیابان آمدن و اشکال ابتکاری و خلاقانه اعتراض وجود دارد. حسین یزدان‌پناه، سرکرده حزب تجزیه‌طلب آزادی کردستان (پاک) گفت: «اعتراض باید به خیابان‌ها بیاید.»
عبدالله مهتدی، دبیرکل حزب دمکرات کردستان به شبکه فارسی‌زبان ایران‌اینترنشنال گفت: «مبارزات حزب دمکرات کردستان کمافی‌السابق ادامه خواهد داشت و اصولا اقدامات جمهوری اسلامی خللی به عزم ما در راه مبارزه و استقرار دمکراسی و اینکه به حقوق ملی خودمان برسیم وارد نخواهد کرد. مرکز هماهنگی احزاب کردی هم از مردم خواسته به شیوه‌های مختلف که برای‌شان عملی است، اعتراض کنند. ما دنبال حق و حقوق ملی دمکراتیک خودمان هستیم.»
مهتدی با حضور در این شبکه ضدانقلاب گفت: «جمهوری اسلامی یک پروژه سیاسی است. تنها با یک پروژه سیاسی می‌توان این نظام را از بین برد. به‌صرف اعتراضات روزانه در میان مردم یک رژیم از بین نمی‌رود. بدیل پروژه سیاسی که حزب دمکرات کردستان روی آن کار کرد حالا مطرح است و روی آن کار می‌کنیم. ما حداقل از طرف حزب دمکرات کردستان ایران سعی‌مان بر این بوده است در قبال مسائلی که در تهران می‌گذرد بی‌تفاوت نباشیم. ما خودمان را در این پروژه کاملا ذی‌نفع و سهیم می‌دانیم.»
ابراهیم علیزاده، سرکرده گروهک تروریستی کومله هم در سلیمانیه عراق به شبکه‌های ضدانقلاب گفت: «اگر بخواهیم این مبارزات به نتیجه قطعی برسد، باید تاکتیک‌های سیاسی آینده را به‌طور مشخص معلوم کنیم. تفاوت اساسی این حرکت با بقیه اعتراضات این است که این حرکت آگاهانه، رهبری شده و سازماندهی شده بود و روز و ساعت و نتیجه‌اش هم معین بوده است.»
گروهک‌هایی مثل خلق کرد در ابتدای انقلاب 5هزار و400زن و مرد را شهید کردند. تشکیلات منافقین نیز از فوت مهسا امینی به‌عنوان اسم رمز قیام علیه جمهوری اسلامی ایران یاد کردند. 6سازمان و حزب جمهوری‌خواه دمکرات هم دربیانیه‌ای مشترک اتهام‌های واهی به جمهوری اسلامی را تکرار کردند.
فعالیت گروهک‌های مخالف ایران یکپارچه در شهرهای کردنشین غرب کشور به‌رغم برخی اعتراضات منجر به برخوردهای خشن خیابانی کم‌توجهی مطلق اقوام کرد به صداهای تجزیه‌طلب را به همراه داشته است. مردم این مناطق در اعتراضات خود خواهان رسیدگی به خاطیان این پرونده و جلوگیری از بروز اتفاقات مشابه در آینده شده‌اند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید