تاریخچه شکل گیری مراکز ترک اعتیاد در ایران:
رفع معضل اعتیاد در جامعه همواره یکی از دغدغههای مسئولان و فعالان حوزه اجتماعی بوده و به همین دلیل، همواره با طرحهای مختلفی کوشیدهاند تا در راستای تحقق این مهم گام بردارند.
سال 75
ایجاد مراکز خودگردان: یکی از نخستین طرحهای اجتماعی برای کاهش آسیب اعتیاد در ایران سال 75 بود. نوعی طرح بازپروری اجتماعی که با وجود موافقت معاونت پیشگیری بهزیستی، هرگز به مرحله اجرا درنیامد.
تا سال 77
مرکز بازپروری تهران در ورامین تنها محلی برای ترک فیزیکی معتادان بود. این مرکز که تعطیل شد، خانوادهها برای سمزدایی معتادان خود چارهای نداشتند و باید بین 2 گزینه زندان یا سم زدایی در خانه با همکاری گروه AN را انتخاب میکردند. زندان که وجه خوبی نداشت. سم زدایی در خانه هم اغلب با توجه به فرهنگ خانوادههای ایرانی خیلی مورد استقبال قرار نگرفت.
دهه 80
کم کم روند ایجاد خانههای بهبودی و کمپهای ترک اعتیاد در تهران سرعت بیشتری بهخود گرفت و تاسیس این مجموعهها رشد قارچ گونهای از بالا تا پایین شهر بهخود گرفت. در کنار کمپهای ترک اعتیاد دارای مجوز از سازمان بهزیستی، کمپهای ترک اعتیاد زیرزمینی و بدون مجوز هم برای خود در این بازار سهمخواهی کردند.
دهه 90
شکلگیری کمپهای ترک اعتیاد لاکچری و تبلیغات گسترده این کمپها در فضای مجازی. مجموعههایی که استخر، سونا، سالن ورزشی، سالن بازیهای کامپیوتری، مشاورههای روانشناسی و ماساژ و.... جزو حداقل امکانات رفاهی آنهاست. در این بهاصطلاح «بهشت ترک اعتیاد» بیماران میتوانند حتی از سوئیتهای اختصاصی استفاده کنند. کمپهایی که قیمت بستری 52روزهشان از 7میلیون تومان شروع میشود.
چهار شنبه 23 شهریور 1401
کد مطلب :
171572
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/RgYmK
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved