الکساندر چیریچ، سرمربی تیم ملی واترپلو دیروز پیامی برای محسن رضوانی رئیس فدراسیون شنا داشت که دوست دارد در ایران بماند و با تیم ملی بازیهای المپیک را تجربه کند. چیریچ از سال1394 به ایران آمده و بزرگترین افتخاری که با تیم ملی داشته، سومی در بازیهای آسیایی جاکارتا است. واترپلوی ایران بعد از بازیهای 1974 تهران در هیچ مسابقهای روی سکو نرفته بود. اما بدشانسی چیریچ و تیم ملی همهگیر شدن کرونا بود که هم مسابقات قهرمانی آسیا را لغو کرد، هم انتخابیهای المپیک توکیو را و هم اینکه بازیهای آسیایی2022 را به تأخیر انداخت. بعد از 4سالی که تیم مسابقهای نداشته، آبانماه مسابقات قهرمانی آسیا را در پیش دارد. مسابقاتی که قرار بود میزبانش ایران باشد ولی برگزاری همزمان مسابقات زنان و مردان این فرصت را از ایران گرفت. پیشبینی چیریچ این است که ایران میتواند در این رقابتها نتیجه خوبی بگیرد، روی سکو برود و حتی مدالی بهتر از مدال جاکارتا بهدست بیاورد.
قرارداد چیریچ تا پایان بازیهای آسیایی بود و با تعویق این بازیها گفته شد که او از ایران میرود. ولی قراردادش تا پایان مسابقات آسیایی تمدید شد. بحث اصلی نشست خبری دیروز او این بود که حاضر است ایران بماند: «من از باخت خجالت میکشم و برای اینکه نتیجه بگیرم، صددرصد توانم را میگذارم. من حسودم و نمیخواهم چیزی را که با سختی ساختهام، دست شخص دیگری بیفتد. مسابقات قهرمانی آسیا روز خداحافظی من با ایران نیست. تمدید قرارداد بستگی به شرایط فدراسیون و من دارد.» اگر چیریچ در ایران بماند میتواند تیم را به المپیک ببرد: «المپیک رؤیای من است. در توکیو هم بهخاطر کرونا نتوانستیم در انتخابی شرکت کنیم.» در مدتی که چیریچ سرمربی ایران بوده، پیشنهادهایی از چین و قزاقستان داشته است اما: «من روی ایران تعصب دارم و به کارم خیانت نمیکنم. در شرایط مساوی انتخابم ایران است.»
چیریچ در مقایسه امکانات واترپلوی ایران با کشورهای دیگر توضیح جالب توجهی داد: «در کشور ما همه باید شنا بلد باشند. نفر اول دین شما، حضرت محمد(ص) گفتهاند همه باید شنا، تیراندازی و سوارکاری بدانند. کشور شما بین 2 دریاست، این همه دانشجو، سرباز و دانشآموز دارید، چه کاری شده تا آنها شنا یاد بگیرند؟ اگر آنها شنا بلد باشند، میشود از بینشان استعدادها را برای واترپلو انتخاب کرد.»
پرسپولیس بدهکار
بازیکنان تیم ملی تامین نیستند. چیریچ در این چند سال چند بازیکن را از دست داده. آخرین آنها محمدجواد عباسی است که به تازگی ازدواج کرده و برای تامین هزینههای زندگی مجبور است کار کند. حامد خانبانان،کاپیتان تیم ملی که در این نشست حضور داشت، دلیل این رفتنها را توضیح داد: «لیگ پخش تلویزیونی ندارد و بهخاطر همین اسپانسرها از ما حمایت نمیکنند. سال1398 پرسپولیس برای 18بازیکن که همه از بهترینها بودند، در مجموع 430میلیون هزینه کرد. ما هنوز بعد از گذشت چند سال نتوانستیم این مبلغ را دریافت کنیم.»
مسئله بعدی که در این نشست مطرح شد، راهاندازی واترپلوی زنان بود. چیریچ گفت: «تیم فوتسال زنان ایران از تیمهای مهم جهان است، چرا نباید تیم واترپلوی زنان داشته باشیم؟» شاید او نمیداند که زنان ایران در هیچ مسابقه برونمرزی نمیتوانند حضور داشته باشند.
پنج شنبه 17 شهریور 1401
کد مطلب :
171036
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/3lRJ9
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved