دیوان محاسبات بر رشد 5برابری وصول درآمدهای نفتی در 4ماه نخست امسال، مهر تأیید زد. بازوی نظارتی مجلس اعلام کرد؛ میزان وصول حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی و خالص گاز صادراتی نسبت به 4ماه نخست سال گذشته 481درصد رشد کرده و به 66هزار میلیارد تومان رسیده است. بهگزارش همشهری، رشد درآمدهای نفتی در این مدت درحالی رخ داده که در 4ماه نخست سال گذشته این مبلغ 11هزار میلیارد تومان بوده است. در قانون بودجه سالجاری، سقف منابع حاصل از ارزش صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز 484هزار و400میلیارد تومان برآورد شده است و چنانچه منابع دولت از این محل کمتر باشد، دولت اجازه دارد نسبت به تامین کسری خود از منابع حساب ذخیره ارزی اقدام کند. به این ترتیب در 4ماه نخست امسال دولت موفق به کسب 13.4درصد از کل درآمد ناشی از صادرات نفت خام، میعانات گازی و صادرات گاز شده است و باید دید دولت تا پایان امسال موفق به تحقق صددرصدی درآمدهای نفتی میشود یا نه؟
این گزارش میافزاید: دلیل اصلی رشد درآمدهای نفتی ناشی از 2عامل بوده، نخست رشد قیمت جهانی نفت و فروش نفت و فرآوردههای نفتی و دوم افزایش چشمگیر نرخ تبدیل دلارهای نفتی به ریال در بودجه سال1401 نسبت به سال گذشته. براساس اعلام بازوی نظارتی مجلس بر سند دخل و خرج سالانه کشور، درآمدهای مالیاتی در 4ماه اول سالجاری ۸۱درصد مبلغ مصوب این بازه زمانی بوده و مجموع درآمدهای مالیاتی نیز تا تیرماه سال۱۴۰۱ نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد ۶۹درصدی را نشان میدهد و از ۹۱هزار میلیارد تومان به ۱۵۴هزار میلیارد تومان رسیده است. دیوان محاسبات میگوید: تعداد دستگاههای صورتحساب نداده در 4ماه اول سال۱۴۰۱ نسبت به دوره مشابه سال گذشته با کاهش ۵۱درصدی همراه بوده و از ۲۱۸دستگاه به ۱۰۷دستگاه کاهش یافته که از بهبود وضعیت ارائه صورتحسابهای ماهانه دستگاههای اجرایی تحت رسیدگی در پی انتشار نتایج گزارشهای نظارت مستمر 2 ماهه و پیگیریهای مستمر خزانه داری کل کشور و دیوان محاسبات حکایت دارد.
این گزارش میافزاید: بهرغم تکلیف قانون بودجه امسال درخصوص واگذاری سهام شرکتهای دولتی، هیچگونه واگذاری در 4ماه منتهی به تیرماه سالجاری صورت نگرفته است. افزون بر این درخصوص فروش اموال و داراییهای مازاد دولت نیز بهرغم پیشبینی مبلغ ۲۳هزار میلیارد تومان و صدور تعداد ۳۶فقره مصوبه وزارت اقتصاد مبنی بر الزام به فروش ۸۹مورد از اموال طی بازه زمانی موضوع این گزارش، صرفا مبلغ ۵۸میلیارد تومان وصول شده که این مبلغ کمتر از یک درصد مبلغ پیشبینی شده 4ماه نخست سالجاری است. براساس اعلام دیوان محاسبات کشور، در ۴ماه ابتدای سالجاری، از میان ۶۷حکمی که طبق قانون میبایست تا پایان خردادماه برای آنها تصویب نامه، دستورالعمل، سازوکار اجرایی، ترتیبات اجرایی و یا شیوهنامه تهیه و تصویب میشد، فقط ۱۷مورد یعنی ۲۵درصد اجرایی شده و در ۵۰مورد دیگر احکام تصویب نشده است. ابلاغ نشدن به موقع آییننامهها، موجب اجرا نشدن احکام قانون بودجه، کاهش وصول درآمدها و در نهایت محقق نشدن هدف قانونگذار میشود.
یکشنبه 13 شهریور 1401
کد مطلب :
170481
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/48m8n
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved